Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Faber elektrische haarden

Sinds 1844 is Faber actief in het maken van kachels en haarden. Dit startte bij Jan Gerrits Faber toen hij een grofsmederij oprichtte. In de jaren ´60 kwam er vaart in het bedrijf. Gas werd een steeds belangrijkere brandstof in huishoudens waardoor de Faber gaskachel een veelvoudig gezien product werd in Nederland. Naast gaskachels ging Faber ook verder in het produceren van elektrische haarden. Mooie elektrische sfeerhaarden die de gezelligheid naar de woonkamers brengt. Momenteel biedt Faber een breed assortiment aan, zodat er voor ieder wat is dat past bij zijn-haar wensen.

18 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 2
  2. 1
  3. 2

18 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 2
  2. 1
  3. 2

Faber elektrische haarden

Toen Jan Gerrits Faber in 1844 een grofsmederij begon, was de basis gelegd voor het merk Faber zoals we dat momenteel kennen. Het bedrijf groeide en groeide en toen in de jaren ´60 brandstof een veel geziene brandstof werd in de Nederlandse huiskamers, was de top in die tijd bereikt. Vele huishoudens waren ondertussen voorzien van een mooie gashaard die voor veel sfeer en gezelligheid zorgde. Na een tijd van groei, besloot Faber zich tevens de gaan richten op het ontwikkelen en produceren van elektrische haarden, maar ook houtkachels en tuinhaarden zitten verweven in het ruime assortiment. Deze groei werd versneld toen Glen Dimplex (een mondiale speler op het gebied van o.a. elektrische haarden) het bedrijf overnam. Een deel van de elektrische haarden kreeg van toen af dan ook de naam Dimplex mee.

Elektrische haard

Een elektrische haard is allicht het meest gebruiksvriendelijke haardsoort dat er bestaat. U hoeft slechts de stekker in het stopcontact te steken en u bent klaar om gebruik te maken van deze mooie sfeerverwarmer. Omdat de stekker slechts in het stopcontact gestoken dient te worden, kunt u de haard gemakkelijk verplaatsen. Daarnaast bevat een elektrische haard een afstandsbediening, waardoor u vanuit de luie stoel de haard aan en uit kunt schakelen. Dit alles maakt een elektrische haard zeer gebruiksvriendelijk.

Elektrische haarden zijn er in vele kleuren, soorten en maten te verkrijgen. Van klassieke designs tot strakke designs. Daarnaast is er onderscheid te maken in inbouw elektrische haarden (Faber e-Matrix) en vrijstaande elektrische haarden.

Faber is gespecialiseerd in drie verschillende technieken, te weten de Dimplex Opti-Virtual techniek, de Opti-Myst techniek en de OptiFlame techniek. Alle drie deze technieken zorgen voor een zeer realistisch vlambeeld. Realistische vlambeelden lijden tot populaire producten als de Dimplex Synergy, Dimplex Cassette 600 of Dimplex 3 Step.

Naast de verschillende designs en technieken is er ook onderscheid te maken in haarden met en zonder verwarmingselement. Wanneer een elektrische haard een verwarmingselement bevat, dient hij als bijverwarmer. Deze kan niet gebruikt worden als hoofdverwarmer. Toch geeft een verwarmingselement een elektrische haard een extra dimensie mee.