Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Wiking houtkachels

Bij Wiking staat design en een zo effectief en efficiënt mogelijke verbranding hoog in het vaandel. Al 40 jaar ontwikkelen ze zich op dit gebied waardoor ze nu zeer kwalitatieve houtkachels produceren zonder compromissen te sluiten.

13 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 2
  2. 1
  3. 2

13 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in
  1. pagina 1 van 2
  2. 1
  3. 2

Wiking houtkachels

Al meer dan 40 jaar heeft Wiking ervaring in het ontwikkelen van houtkachels. Hierbij zijn ze constant op zoek naar de meest effectieve en efficiënte manier om hout te verbranden. De Wiking-houtkachel kent zijn basis in de klassieke hoekstenen van de Noorse Vikingen. Brute kracht, maar een sterke familieband is iets wat we terug zien in de houtkachels door de stoere en stevige uitstraling van de kachels gecombineerd met een zachte kant.

De houtkachels van het merk Wiking zijn milieuvriendelijk en voldoen aan alle strenge Europese eisen die er aan een houtkachel gesteld wordt. De kachels worden gemaakt in Denemarken bij HWAM A/S, een familiebedrijf van de tweede generatie. Wiking maakt gebruik van de nieuwste technologieën in combinatie met vakmanschap en stellen hierbij geen compromissen.

De houtkachels van Wiking zijn uitgerust met een Automatic-system waardoor de luchttoevoer automatisch wordt geregeld.  In elke Wiking houtkachel is een warmtegevoelige veer toegevoegd, die uitzet of samentrekt, afhankelijk van de temperatuur. Wanneer de temperatuur hoog is, worden de kleppen zo ingesteld dat er niet veel zuurstof naar de vlammen wordt toegevoerd. Is de temperatuur te laag, dan worden de kleppen weer open gezet, zodat het vuur weer wordt aangewakkerd. Dit systeem zorgt voor een schonere en effectievere verbranding, waardoor er minder vaak hout bijgevuld hoeft te worden.

De pootjes van alle Wiking houtkachels zijn verstelbaar, zodat de haard ook op een oneffen vloer waterpas geplaatst kan worden.