• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 720T

Houtkachels
€ 4.550

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 720T

De Contura 720T is een prachtige vrijstaande houtkachel die onlangs is vernieuwd waardoor hij is voorzien van warmtevasthoudend speksteen. Dit maakt het een zeer aangename haard om bij te zitten. De haard heft organische vormen wat hem een subtiel uiterlijk geeft. De ruit is ietwat gebogen, waardoor u, ondanks dat het een front haard betreft, ook vanaf de zijkant een beetje zicht heeft op de dansende vlammen.

Waarom Contura

Contura creëert en vervaardigt kwalitatieve Scandinavische houtkachels. Als gemotiveerde speler in zowel de Zweedse als Europese markten, legt het bedrijf de nadruk op de subtiele nuances van tijdloze klasse en efficiëntie in elk product.

Deze kachels zorgen voor een juiste verhouding tussen excellentie, esthetiek en gebruiksgemak. Het baanbrekende Clean Burning System staat bekend als een slim voordeel. Dit geavanceerde systeem helpt om de kachelruit vrij te houden van roet en as door verwarmde lucht langs de ruiten te leiden.

Tevens dragen alle Contura haarden het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid waarborgt. Elke kachel wordt uitgebreid getest op kwaliteit voordat deze de fabriek verlaat, zodat u vol vertrouwen kunt genieten van een perfecte ervaring.

Contura 720T met draaideur

De Contura 720T is voorzien van een draaideur en biedt met zijn formaat van 45,9 centimeter breed, 115,1 centimeter hoog en 37 centimeter diep, ruimte aan houtblokken met een maximale lengte van 30 centimeter. De haard kan zowel boven als achter worden aangesloten op het rookkanaal met een diameter van 150mm. De haard heeft een gewicht van 195 kg.

Verwarming en vermogen van Contura 720T

De Contura 720T heeft een vermogen van 7kW waarmee hij een ruimte van 45 tot 120 m2 met gemak tot een behaaglijke temperatuur kan verwarmen. De haard is niet voorzien van een externe luchttoevoer. Het rendement van deze haard ligt op maar liefst 80%, wat betekent dat er weinig warmte verloren gaat tijdens de verbranding in de haard. Tot slot is de haard voorzien van energielabel A+.

Mogelijkheden bij de Contura 720T

De Contura 720T kan optioneel worden aangeschaft inclusief deur voor houtvak. Deze optie heeft wel een meerprijs. Daarnaast kunt u tegen meerprijs kiezen voor een vloerplaat. U kunt kiezen voor een zwarte of grijze vloerplaat of een glazen vloerplaat. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden voor u zijn? Schroom dan niet om telefonisch contact met ons op te nemen via 0548 211550 of kom langs in onze showroom in Rijssen. We zetten de koffie alvast voor u klaar!

Ook genieten van de Contura 720T?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Contura 720T en wilt u meer te weten komen? Neem gerust contact met ons op. Onze adviseurs staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en met u mee te denken. 

Zodra u de unieke sfeer van onze haarden wilt beleven, bezoek dan onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Hiermee kunt u bepalen of de Contura 720T voldoet aan uw eisen en kunt u zich laten verbazen door alle alternatieven. 

In het geval dat u niet in de gelegenheid bent om langs te komen in de showroom, maar toch de opties met een professional wilt bespreken, zijn wij er voor u. Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Grijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm115,1 cm
Breedte cm45,9 cm
Diepte cm37 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 700

Kies de juiste Contura 700

Verschillende mogelijkheden

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Kleur
Contura 710 Front 115,1x45,9x37,2cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 720T Front 117,9x55,6x40,7cm Zwart met speksteen
Contura 750 3-zijdig 115,1x45,9x37,2cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 750A 3-zijdig 115,1x45,9x37,2cm Zwart met aluminium
Contura 780 3-zijdig 120x45,9x37,2cm Zwart, op voet
Contura 790T 3-zijdig 159,3x55,6x40,7cm Zwart, met speksteen

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 720T Houtkachels

De Contura 720T is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding