• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Zweedse houtkachel

Ons assortiment

De Zweedse houtkachel blijft populair bij de liefhebber. Door het barre en koude klimaat weten ze in Zweden precies waar een houtkachel aan moet voldoen. Zweedse houtkachels staan bekend om de functionaliteit en het gebruiksgemak. Zweedse kachels zijn degelijke no-nonsense haarden, gemaakt voor intensief gebruik onder zware omstandigheden. Het zijn kachels waar u op kunt vertrouwen omdat Zweedse kachels doen wat ze beloven!

 

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Zweedse houtkachel

Zweedse kachel

Robuuste degelijkheid en zware kwaliteit

Veel vooraanstaande merken in de huidige houtkachelbranche hebben Scandinavische roots. U kunt bijvoorbeeld denken aan merken zoals Contura, Lotus, Morso, Nordpeis & Jotul. Scandinavische houtkachels staan bekend om de robuuste degelijkheid en zware kwaliteit. Stuk voor stuk houtkachels gemaakt voor tientallen jaren intensief gebruik. In een land waar de winters lang zijn en de zomers kort, weten ze dat een houtkachel u nooit in de steek mag laten op de koudste momenten! In ons assortiment is de Zweedse houtkachel dan ook ruim vertegenwoordigd! Contura is bijvoorbeeld ruim vertegenwoordigd in onze luxe showroom.

Merken Zweedse kachel

Zweedse houtkachel merken

Praktisch en onderhoudsvriendelijk

Maar misschien bedoelt u met een Zweedse houtkachel niet persé een Zweedse kachel. Misschien bedoeld u met een Zweedse houtkachel niet het land van oorsprong maar doelt u een bepaald model houtkachel? Vaak wordt met de naam Zweedse houtkachel namelijk een klassiek vormgegeven vrijstaande houtkachel bedoeld. Meestal diepzwart en vrijwel altijd met een forse draaideur waardoor ook grotere blokken hout gebruikt kunnen worden. Zweedse houtkachels zijn praktisch en onderhoudsvriendelijk. Meestal zijn ze laag van model en zit de aansluiting aan de achterzijde. De bovenkant blijft zo vrij en kan eventueel ook worden gebruikt voor het bereiden van eten en drinken. Soms worden speksteenkachels ook wel tot de Zweedse houtkachels gerekend. Speksteen is een natuursteen met een bijzondere gave. Een Zweedse kachel met speksteen kan namelijk warmte langdurig opslaan. Eenmaal warm blijft dit bijzondere materiaal nog urenlang zijn warmte afgeven. In ons assortiment vindt u onder andere de speksteenkachels van Alltech, Lotus en Drooff & Contura.

In elke situatie een Zweedse kachel

Zweedse houtkachels zijn er voor iedere situatie

Klein van stuk, groot in prestaties

Zweedse houtkachels zijn meestal klein van stuk maar groot in prestaties. Zweedse houtkachels zijn meestal van gietijzer en de traditionele modellen hebben vaak uitbundige decoraties. Nog steeds zijn die authentieke modellen te koop, maar vooral de moderne variant is erg populair. Zweden heeft net zoals Denemarken een uitgesproken designcultuur. Moderne Zweedse houtkachels onderscheiden zich duidelijk van de ouderwetse, meer traditionele modellen. Dit ziet u bijvoorbeeld aan de strakke, vloeiende lijnen die ervoor zorgen dat de Zweedse houtkachel zich ook prima thuis voelt in modernere woonstijlen. Andere modellen hebben juist een meer ronder en organisch ontwerp. Zweedse houtkachels zijn verkrijgbaar in allerlei formaten, modellen en vermogensklassen. Door deze ruime keuze is er altijd wel een model dat aansluit bij uw warmtebehoefte en smaak.

Zweedse kachel kopen

Zweedse houtkachel kopen?

Onze adviseurs helpen u graag verder

Wilt u meer weten over Zweedse houtkachels? Neem dan gerust even vrijblijvend contact op met onze deskundige adviseurs! Wij beoordelen graag uw situatie en voorzien u graag van persoonlijk haardadvies. U kunt ons bereiken via de telefoon, per mail of via onze handige chatfunctie. Naast het leveren van uw haard bent u bij ons ook aan het juiste adres voor uw installatie. Onze deskundige adviseurs staan graag garant voor een betrouwbare en betaalbare installatie van uw droom haard!