• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Scandinavische houtkachel

Ons assortiment

De Scandinavische houtkachel blijft populair bij nostalgische haardliefhebbers. Door het barre en koude klimaat weten ze in Scandinavische landen natuurlijk precies waar een houtkachel aan moet voldoen. Scandinavische houtkachels staan bekend om de functionaliteit en het gebruiksgemak. Scandinavische kachels zijn degelijke no-nonsense haarden, gemaakt voor intensief gebruik onder zware omstandigheden. Het zijn kachels waar u op kunt vertrouwen omdat ze doen wat ze beloven!

Merken van Scandinavische houtkachels

Scandinavische houtkachel merken

Ruim vertegenwoordigd!

Veel vooraanstaande merken in de huidige houtkachelbranche hebben Scandinavische roots. U kunt bijvoorbeeld denken aan merken zoals Contura, Lotus, Morso, Nordpeis & Jotul. Scandinavische houtkachels staan bekend om de robuuste degelijkheid en zware kwaliteit. Stuk voor stuk houtkachels gemaakt voor tientallen jaren intensief gebruik. In een land waar de winters lang zijn en de zomers kort, weten ze dat een houtkachel u niet in de steek mag laten op de koudste momenten! In ons assortiment is de Scandinavische houtkachel dan ook ruim vertegenwoordigd. Alle vooraanstaande Scandinavische houtkachel merken komen in onze showroom voorbij.

Scandinavische houtkachel model

Scandinavisch model

Langdurige warmte

Maar misschien is uw zoektocht naar de Scandinavische houtkachel niet zo geografische vastgelegd? Misschien bedoeld u met een Scandinavische houtkachel niet het land van oorsprong maar doelt u een bepaald model houtkachel? Vaak wordt onder Scandinavische kachel namelijk een klassiek vormgegeven vrijstaande houtkachel bedoeld. Meestal diepzwart en vrijwel altijd met een forse draaideur waardoor grote blokken hout gebruikt kunnen worden. Scandinavische houtkachels zijn praktisch en onderhoudsvriendelijk. Meestal zijn ze laag van model en zit de aansluiting aan de achterzijde. De bovenkant blijft zo vrij en kan eventueel worden gebruikt voor het bereiden van eten en drinken.Soms worden speksteenkachels ook tot de Scandinavische houtkachels gerekend. Speksteen is een natuursteen met een bijzondere gave. Speksteen kan namelijk warmte langdurig opslaan. Eenmaal warm blijft dit materiaal nog urenlang zijn warmte afgeven.In ons assortiment vindt u onder andere de speksteenkachels van Alltech, Lotus en Drooff & Contura.

Scandinavische houtkachel in elke situatie

Scandinavische houtkachels zijn er voor iedere situatie

Verkrijgbaar in allerlei modellen

Scandinavische houtkachels zijn meestal klein van stuk maar groot in prestaties. Scandinavische houtkachels zijn van gietijzer en de traditionele modellen hebben vaak uitbundige decoraties. Nog steeds zijn die authentieke modellen te koop, maar ook de moderne variant is erg populair. Scandinavische landen zoals Denemarken hebben een uitgesproken designcultuur. Moderne Scandinavische houtkachels onderscheiden zich duidelijk van de traditionele modellen. Dit ziet u bijvoorbeeld aan de strakke, vloeiende lijnen van sommige exemplaren. Andere modellen hebben juist een meer rond en organisch ontwerp. Scandinavische houtkachels zijn verkrijgbaar in allerlei formaten, modellen en vermogensklassen. Door deze ruime keuze is er altijd wel een model dat aansluit bij uw warmtebehoefte en smaak.

Scandinavische houtkachel kopen

Scandinavische houtkachel kopen?

Onze deskundige adviseurs staan voor uw klaar

Wilt u meer weten over Scandinavische houtkachels? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op met onze deskundige adviseurs! Wij beoordelen graag uw situatie en voorzien u van persoonlijk advies. U kunt ons bereiken via de telefoon, per mail of via onze handige chatfunctie. Naast het leveren van uw haard bent u bij ons ook aan het juiste adres voor uw installatie. Onze deskundige adviseurs staan graag garant voor een betrouwbare en betaalbare installatie van uw droom haard.