• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 556 Style

Houtkachels
€ 3.895

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 556 Style
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 556 Style

De Contura 556 Style is een prachtige driezijdige houtkachel van het merk Contura. De haard is vervaardigd uit gietijzer en heeft relatief grote ruiten. Hierdoor kunt u uitgebreid genieten van de prachtige vlammen. De haard is rond van vorm en is daarmee een subtiele verschijning in uw interieur. De haard heeft een moderne en tijdloze uitstraling. Het is daarom ook niet gek dat hij in vele interieurstijlen goed tot zijn recht komt. Ten opzichte van zijn voorganger is de Contura 556 Style voorzien van een nieuwe deur en de afdekplaat is dunner. Daarnaast zijn de klep en de handgreep beter opgenomen in het ontwerp.

Het merk Contura

Contura bedenkt en vervaardigt hoogwaardige Scandinavische houtkachels. Met het Zweedse vakmanschap zorgen ze voor een verfijnde klasse en efficiëntie, waarbij het streven naar voortdurende verbetering centraal staat.

Alle kachels bieden een ideale mix van kwaliteit, design en functionaliteit. Het innovatieve Clean Burning System heeft de reputatie als een belangrijk pluspunt. Dit systeem zorgt ervoor dat de kachelruit schoon blijft door verwarmde lucht langs de ruiten te leiden, met als gevolg dat roet en as tot een minimum worden beperkt.

Alle Contura kachels zijn uitgerust met het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat duidt op dat ze oprecht zijn en het milieu sparen. Elke kachel wordt volledig nagekeken op kwaliteit, voorafgaand aan het verlaten van de fabriek, zodat u met een gerust hart kunt genieten van een perfecte ervaring.

Technische specificaties Contura 556 Style

De Contura 556 Style heeft een vermogen van 7kW en verwarmt daarmee ruimtes van 45 tot 120 m2 tot een behaaglijke warmte. De haard heeft een rendement van 79% wat betekent dat er weinig warmte verloren gaat tijdens de verbranding. De haard kan zowel boven als achter worden aangesloten op een rookkanaal met een diameter van 150 mm. Daarnaast is de haard voorzien van een externe luchttoevoer.

Afmetingen Contura 556 Style

De Contura 556 Style heeft een breedte van 49,6 centimeter, een hoogte van 108 centimeter en een diepte van 44 centimeter. Een mooi formaat dat in vele ruimtes past. De haard weegt 105 kg.

Mogelijkheden Contura 556 Style

De Contura 556 Style wordt standaard geleverd met gietijzeren bovenplaat (zwart of grijs), maar u kunt er ook voor kiezen om de haard tegen een meerprijs aan te schaffen met een glazen bovenplaat of een speksteen bovenplaat. Daarnaast is de haard optioneel aan te schaffen met een draaiplateau inclusief roterende kraag. Drinkt u graag thee, maar koelt hij vaak te snel af? Dan kunt u er ook voor kiezen om een warmhoudplaatje aan te schaffen. Verder kunt u nog kiezen voor een deur voor het houtvak, een ventilator en er is keuze uit diverse vloerplaten. Kortom, deze haard is vrijwel volledig naar wens samen te stellen, zodat u precies krijgt wat u zoekt. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd telefonisch of via de mail contact met ons opnemen.

Nog vragen over de Contura 556 Style

Zoekt u aanvullende informatie over de Contura 556 Style? Schroom niet om ons te benaderen. We begeleiden u graag met het beste advies. 

Wilt u graag de sfeer van onze haarden ervaren, dan verwelkomen we u graag in onze luxe showroom in Apeldoorn of Rijssen. Dit geeft u de kans om te beslissen of de Contura 556 Style uitstekend past bij uw wensen, en u kunt zich tegelijkertijd laten inspireren door de verscheidenheid van onze haarden. 

Als u niet in de gelegenheid bent om langs te komen in de showroom, maar toch de diverse keuzes met een professional wilt overleggen, staan wij voor u klaar. Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalGietijzer
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Grijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm108 cm
Breedte cm49,6 cm
Diepte cm44 cm
Wel/niet draaibaarDraaibaar
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 500

Kies de juiste Contura 500

Maak een goede keuze

De Contura 500 serie bevat een heel aantal houtkachels met elk hun unieke eigenschappen. Niet alleen de afmeting maar ook het type deur, kleur, afwerking en de uitstraling variëren. Kies de houtkachel die het beste past bij uw interieur.

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 510 Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 510G Style Front 106,6x49,5x44cm Wit of zwart, glazen deur
Contura 520 Style Front 110,0x57,0x47,7cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 520T Style Front 106,6x49,5x44cm Zwart, speksteen
Contura 556 Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, gietijzeren deur
Contura 556G Style 3-zijdig 106,6x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 556T Style 3-zijdig 108,3x54,2x44cm Zwart, speksteen
Contura 586 Style 3-zijdig 114,3x49,5x44cm Zwart, gietijzeren of glazen deur, op voet
Contura 590T Style Front 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur
Contura 596 Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of grijs, extra grote zijruit
Contura 596G Style 3-zijdig 152,9x49,5x44cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 596T Style 3-zijdig 154,4x54,2x46,3cm Zwart, speksteen, gietijzeren deur

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 556 Style Houtkachels

De Contura 556 Style is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding