• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Noorse houtkachel

Ons assortiment

De Noorse houtkachel blijft populair bij nostalgische haardliefhebbers. Door het barre en koude klimaat weten ze in Scandinavische landen natuurlijk precies waar een houtkachel aan moet voldoen. Noorse houtkachels staan bekend om de functionaliteit en het gebruiksgemak. Noorse kachels zijn degelijke no-nonsense haarden, gemaakt voor intensief gebruik onder zware omstandigheden. Op Noorse houtkachels kunt u vertrouwen omdat ze doen wat ze beloven!

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Intensief gebruik bij een Noorse kachel

Noorse kachel

Gemaakt voor intensief gebruik

Veel vooraanstaande merken in de huidige houtkachelbranche hebben Scandinavische roots. U kunt bijvoorbeeld denken aan merken zoals Contura, Lotus, Morso, Nordpeis & Jotul. Noorse houtkachels staan bekend om de robuuste degelijkheid en zware kwaliteit. Noorse houtkachels van Jotul of Nordpeis bijvoorbeeld, staan bekend als betrouwbaar. Het zijn stuk voor stuk houtkachels gemaakt voor tientallen jaren intensief gebruik. In een land als Noorwegen, waar de winters lang zijn en de zomers kort, weten ze dat een houtkachel u nooit in de steek mag laten! In ons assortiment zijn de Noorse houtkachel merken dan ook ruim vertegenwoordigd. In onze luxe showroom vindt u een keur aan Noorse houtkachels in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Voor het volledige assortiment Noorse houtkachels van bijvoorbeeld Jotul en Nordpeis bent u bij ons aan het juiste adres.

Merken Noorse houtkachels

Noorse houtkachel merken

Praktisch en onderhoudsvriendelijk

Maar misschien bedoelt u met een Noorse houtkachel niet persé een houtkachel uit Noorwegen Met de term ‘Noorse houtkachel’ wordt namelijk ook geregeld een bepaald model houtkachel bedoeld. Onder een Noorse houtkachel verstaan we dan een vrijstaande houtkachel met een forse draaideur. Meestal is de haard diepzwart maar ook andere kleuren komen voor. Omdat de haard een efficiënte verbrandingsbron moet zijn worden de Meestal diepzwart en vrijwel altijd met een forse draaideur waardoor grote blokken hout gebruikt kunnen worden. Noorse houtkachels zijn praktisch en onderhoudsvriendelijk. Meestal zijn ze laag van model en zit de aansluiting aan de achterzijde. De bovenkant blijft zo vrij en kan eventueel worden gebruikt voor het bereiden van eten en drinken. Soms worden speksteenkachels ook tot de Noorse kachels gerekend. Speksteen is een natuursteen met een bijzondere gave. Speksteen kan namelijk warmte langdurig opslaan. Eenmaal warm blijft dit materiaal nog urenlang zijn warmte afgeven. In ons assortiment vindt u onder andere de speksteenkachels van Alltech, Lotus en Drooff & Contura.

 

Houtkachels in iedere situatie

Noorse houtkachels voor iedere situatie

Klein van stuk, groot in prestaties

Noorse houtkachels zijn meestal klein van stuk maar groot in prestaties. Noorse houtkachels zijn van gietijzer en de traditionele modellen hebben vaak uitbundige decoraties. Nog steeds zijn die authentieke modellen te koop, maar ook de moderne variant is erg populair. Scandinavische landen hebben een uitgesproken designcultuur. Moderne Noorse houtkachels onderscheiden zich daarmee duidelijk van de traditionele modellen. Dit ziet u bijvoorbeeld aan de strakke, vloeiende lijnen en aan de keur aan materiaal mogelijkheden. Andere modellen van de Noorse kachel hebben juist een meer rond en organisch ontwerp. Noorse houtkachels zijn verkrijgbaar in allerlei formaten, modellen en vermogensklassen. Door deze ruime keuze is er altijd wel een Noorse kachel die perfect aansluit bij uw warmtebehoefte en smaak.

Kopen Noorse houtkachel

Noorse houtkachel kopen?

Neem geheel vrijblijvend contact op

Wilt u meer weten over Noorse houtkachels? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op met onze deskundige adviseurs! Wij beoordelen graag uw situatie en voorzien u van persoonlijk advies. U kunt ons bereiken via de telefoon, per mail of via onze handige chatfunctie. Naast het leveren van uw haard bent u bij ons ook aan het juiste adres voor uw installatie. Onze deskundige adviseurs staan graag garant voor een betrouwbare en betaalbare installatie van uw droom haard.