Deense houtkachel

Deense houtkachel

Ons assortiment

De Deense houtkachel blijft populair bij nostalgische haardliefhebbers. Door het barre en koude klimaat weten ze in Scandinavische landen natuurlijk precies waar een houtkachel aan moet voldoen. Deense houtkachels staan bekend om de functionaliteit en het gebruiksgemak. Deense kachels zijn degelijke no-nonsense haarden, gemaakt voor intensief gebruik onder zware omstandigheden. Het zijn kachels waar u op kunt vertrouwen omdat ze doen wat ze beloven.

Verfijn uw keuze

Met handige filter opties

Deense kachel

Deense kachel

Volledig assortiment

Veel vooraanstaande merken in de huidige houtkachelbranche hebben Scandinavische roots. U kunt bijvoorbeeld denken aan merken zoals Contura, Lotus, Morso, Nordpeis & Jotul. Deense houtkachels staan bekend om de robuuste degelijkheid en zware kwaliteit. Deense houtkachels van Lotus of Morso bijvoorbeeld, staan bekend als betrouwbaar. Het zijn stuk voor stuk houtkachels gemaakt voor tientallen jaren intensief gebruik. In een land als Denemarken, waar de winters lang zijn en de zomers kort, weten ze dat een houtkachel u nooit in de steek mag laten! In ons assortiment is de Deense houtkachel dan ook ruim vertegenwoordigd. In onze luxe showroom vindt u een keur aan Deense houtkachels in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Voor het volledige assortiment Deense houtkachels van bijvoorbeeld Lotus en Morso bent u bij ons aan het juiste adres.

Deense houtkachel merken

Deense houtkachel merken

Efficiënte verbrandingsbron

Maar misschien bedoelt u met een Deense houtkachel niet persé een houtkachel uit Denemarken. Met de term ‘Deense houtkachel’ wordt namelijk ook geregeld een bepaald model houtkachel bedoeld. Onder een Deense houtkachel verstaan we dan een vrijstaande houtkachel met een forse draaideur. Meestal is de haard diepzwart maar ook andere kleuren komen voor. Typisch Deens zijn de haarddeuren zonder ruit. Omdat de haard vooral een efficiënte verbrandingsbron moet zijn wordt zicht op de vlammen niet altijd als belangrijk gezien. Deense houtkachels zijn meestal diepzwart en hebben vrijwel altijd een forse draaideur waardoor grote blokken hout gebruikt kunnen worden. Deense houtkachels zijn praktisch en onderhoudsvriendelijk. Meestal zijn ze laag van model en zit de aansluiting aan de achterzijde. De bovenkant blijft zo vrij en kan eventueel worden gebruikt voor het bereiden van eten en drinken. Soms worden speksteenkachels ook tot de Deense kachels gerekend. Speksteen is een natuursteen met een bijzondere gave. Speksteen kan namelijk warmte langdurig opslaan. Eenmaal warm blijft dit materiaal nog urenlang zijn warmte afgeven. In ons assortiment vindt u onder andere de speksteenkachels van Alltech, Lotus en Drooff & Contura.

 

Houtkachels voor iedere situatie

Houtkachels voor iedere situatie

Verkrijgbaar in allerlei formaten

Deense houtkachels zijn meestal klein van stuk maar groot in prestaties. Deense houtkachels zijn van gietijzer en de traditionele modellen hebben vaak uitbundige decoraties. Nog steeds zijn die authentieke modellen te koop, maar ook de moderne variant is erg populair. Een land zoals Denemarken heeft een uitgesproken designcultuur. Moderne Deense houtkachels onderscheiden zich daarmee duidelijk van de traditionele modellen. Dit ziet u bijvoorbeeld aan de strakke, vloeiende lijnen en aan de keur aan materiaal mogelijkheden. Andere modellen van de Deense kachel hebben juist een meer rond en organisch ontwerp. Deense houtkachels zijn verkrijgbaar in allerlei formaten, modellen en vermogensklassen. Door deze ruime keuze is er altijd wel een Deense kachel die perfect aansluit bij uw warmtebehoefte en smaak.

Deense houtkachel kopen?

Deense houtkachel kopen?

Neem contact op voor advies

Wilt u meer weten over Deense houtkachels? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op met onze deskundige adviseurs! Wij beoordelen graag uw situatie en voorzien u van persoonlijk advies. U kunt ons bereiken via de telefoon, per mail of via onze handige chatfunctie. Naast het leveren van uw haard bent u bij ons ook aan het juiste adres voor uw installatie. Onze deskundige adviseurs staan graag garant voor een betrouwbare en betaalbare installatie van uw droom haard! 

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert