• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Hero cover image

Landelijke
installatie
 

Vakkundig en veilig

Door erkende professionals

Een goede technische installatie is belangrijk voor de veiligheid en een mooi eindresultaat. Maar wat kunt u precies verwachten bij ons? Waar in Nederland installeren wij? Waarom de installatie uitbesteden bij ons? Hoe lang duurt een installatie? Op deze pagina geven wij graag meer toelichting over een installatie door Haardenexpert.

Ga snel naar

Installeren overal in Nederland

Uw droomhaard

Die installeren wij overal

Door heel NL genieten tevreden klanten van een haard van Haardenexpert, o.a in Amsterdam, Doetinchem, Vlissingen en Texel. Dat kan omdat wij monteurs hebben die door heel Nederland werken. Waar u ook woont, in een van de 12 provincies of op de waddeneilanden, wij komen graag bij u langs voor het installeren van een mooie haard(opstelling).

Woont u in Vlaanderen? Ook daar installeren wij uw haard, neem contact op voor de mogelijkheden. 

Installatiemogelijkheden

Bij Haardenexpert

Technisch plaatsen haarden

1. Technisch plaatsen v/d haard

Wij leveren de haard altijd brandend op. U draagt zelf zorg voor de afwerking, aftimmering en (eventueel) plaatsing van de ombouw.

 

Mogelijk bij haardinstallaties met rookkanaal en gas- of waterleiding.

 

Lees meer
Haard in een ombouw plaatsen

2. Haard met ombouw

In een strakke kolom van vloer tot plafond. Ter plekke op maat gemaakt. Behang of verf de ombouw in uw favoriete kleur of print. 

 

Mogelijk bij inbouwhaarden en cinewall met haard.

 

Lees meer
Haard met meubel installeren

3. Haard met meubel

Onze meubelmaker fabriceert het meubel in de werkplaats. Vervolgens wordt deze gemonteerd op locatie en verder afgesteld.

 

Mogelijk bij haard met tv-meubel, tv-kast, tv-wand.

 

Lees meer

Stel uw installatie vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Uitvoeren van installatiewensen

Wat uw installatiewens ook is,

hierom kiest u voor Haardenexpert

Wij ontzorgen u graag bij de aanschaf van uw droomhaard. Daar hoort ook een perfecte levering bij. Al onze monteurs zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben jarenlang ervaring met het installeren van gashaarden, houtkachels, haardmeubels en meer. Daarom is uw montage bij ons in veilige handen. Andere redenen om de haardinstallatie door ons te laten verzorgen zijn: 

1. Gemak → Haard en installatie onder 1 dak. U bespaart zoektijd voor andere zaken.
2. Situatiecheck vooraf → Tijdens het adviesgesprek krijgt u standaard een situatie beoordeling voor het technisch plaatsen van de haard. Onze haardadviseurs kennen de veiligheidsvoorschriften als ook de wet- en regelgeving voor de haardenbranche. 
3. Communicatie verloopt via 1 persoon → Bij ons geen kastje-naar-de-muur contact. Wij werken met een projectleider die alles regelt rondom uw installatie. Een vast aanspreekpunt voor eventuele vragen na aankoop en installatie. 
4. Haardmeubel op maat mogelijk → Op zoek naar dubbel zoveel opbergruimte of een zwevend model? Onze meubelmaker maakt een meubel zoals u dat wenst.
5. Netjes werken → Waar nodig voorzien onze monteurs vloeren van een stucloper en uw overige meubilair of interieurzaken worden netjes afgedekt.

Meest gestelde vragen over installatie

Andere vragen? Neem contact op!

In de meeste gevallen hebben wij voldoende aan goede foto’s van uw woonsituatie en een bouwtekening om een goed technisch advies te geven. In complexe situaties zullen wij bij een definitief akkoord van uw kant, een monteur langs sturen voor een dubbele check.

Ja, onze meubels worden grotendeels in de werkplaats gemaakt en bij u ter plekke op maat gezaagd en afgesteld voor het mooiste eindresultaat.

In de meeste gevallen kunt u, zodra de monteur vertrokken is, het meubel stylen met uw spullen en leuke woonaccessoires. U kunt direct genieten van het eindresultaat. Heeft u bij aankoop gekozen om het meubel zelf af te werken, dan kunt u beginnen met schilderen, sausen of behangen. 

Elke installatie is uniek en levert daarom een eigen kostenplaatje op. Om u toch een idee te geven, leest u in de tabel richtprijzen per brandstof. Natuurlijk hangt de totaalprijs samen met keuze in brandstof, model haard, afwerking en complexiteit van de klus. Graag geven wij u een persoonlijk advies. Neem daarvoor contact met ons op.

Gashaard plaatsen bestaand rookkanaal Vanaf 1250 euro 
Houtkachel plaatsen bestaand rookkanaal Vanaf 1500 euro
Elektrische haard plaatsen Vanaf 500 euro
Bio-ethanol haard plaatsen Vanaf 500 euro

Ja, u bepaalt zelf of u de haard aanschaft inclusief of exclusief montage. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Afhankelijk voor welke haard en type installatie (technisch, met inbouw, met meubel) u kiest, maar doorgaans kost de installatie 1 dag werk. 

Dat valt wel mee, want onze monteurs zagen plaatmaterialen altijd buiten, nooit binnen in huis. Zo voorkomen wij extra overlast van stof en zaagsel. Verder werken onze monteurs met vloerbescherming, bijvoorbeeld een stucloper.  

Hero cover image

Welk type installatie kiest u?

Haard technisch plaatsen

1. Technisch plaatsen van de haard

Bij haard met rookkanaal of leidingwerk

Gat boren in gevel of dak
Aansluiten op bestaand of nieuw rookkanaal
Installeren van de haard
Stroompunt, water- of gasleiding aanleggen
Haard aansluiten op stroom, gasleiding of waterleiding
Inbedrijfstelling van de haard

➡️ Wij leveren de haard altijd brandend op. U draagt zelf zorg voor de afwerking, aftimmering en (eventueel) plaatsing van de ombouw.

Haard met ombouw plaatsen

2. Haard met ombouw plaatsen

Alle brandstoffen mogelijk

Inmeten haardombouw
Haardombouw maken en plaatsen
Inbouwen van de haard in ombouw
Aansluiten op bestaand of nieuw rookkanaal
Stroompunt, water- of gasleiding aanleggen
Haard aansluiten op stroom, gasleiding of waterleiding
Inbedrijfstelling van de haard

➡️ Wij kennen hierbij meerdere afwerkniveaus: stucklaar, behangklaar, sausklaar.

Plaatsen haard met meubel

3. Haard met meubel plaatsen

Oók mogelijk bij gas of hout

Maattekening maken van meubel
Monteren meubel in werkplaats
Haard inbouwen in meubel, kast of wand
Aansluiten op bestaand of nieuw rookkanaal
Stroompunt, water- of gasleiding aanleggen
Haard aansluiten op stroom, gasleiding of waterleiding
Kasten, lades, deuren afstellen of tv-beugel monteren 
Inbedrijfstelling van de haard

➡️ Onze meubelmaker maakt het meubel in de werkplaats. Vervolgens wordt deze gemonteerd op locatie en de haard ingebouwd.

Graag een vrijblijvende offerte?

Wij denken graag met u mee, van haard tot opstelling.

Offerte aanvragen

Realisaties

Ontdek de mogelijkheden

Over ons Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden en kachel zaken van Nederland en België. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert