Hero cover image

Landelijke
installatie
 

Vakkundige en veilige installatie

Overal in Nederland en België

Haardenexpert verzorgt de levering en installatie van uw gashaard, houtkachel, elektrische haard of complete haardopstelling. Onze deskundige en gecertificeerde monteurs installeren op elke gewenste locatie in heel Nederland en België. Haardenexpert werkt met een aantal vaste monteurs, die verdeeld zijn over Nederland. Onze monteurs zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van ervaring, vakkundigheid, kennis en betrouwbaarheid. Ze hebben allemaal jarenlange ervaring met het installeren van gashaarden, houtkachels, haardmeubels en meer. Woont u in België en wilt u een haard kopen bij Haardenexpert? Dat kan, onze monteurs installeren ook in België.

Perfecte oplevering

Perfecte oplevering

Geen gedoe achteraf

Het perfect opleveren van een haard vraagt om goed opgeleide en vakkundige monteurs. Of we het nu hebben over een vrijstaande haard of een schitterende maatwerkopstelling. Haardenexpert werkt daarom alleen met deskundige monteurs, die weten hoe een haard moet worden geïnstalleerd. Zo kunnen wij onze kwaliteit waarborgen en u de garantie geven dat de haard, zonder gedoe achteraf, goed wordt geïnstalleerd.

Van advies tot installatie

Advies en offerte

Advies en offerte

Vooraf zetten wij de mogelijkheden op een rij. Samen maken we de keuze voor de optie die het beste bij u past.

Situatie-opname

Situatie-opname

Voor installatie vindt er een situatie-opname plaats. Wij bekijken of het uitgevoerd kan worden zoals besproken.

Installatie

Installatie

Onze monteurs installeren de haard op vakkundige wijze. Geheel conform alle geldende richtlijnen en voorschriften.

Oplevering

Oplevering

De haard wordt opgeleverd als u voor de volle 100% tevreden bent. Zo ontstaat er achteraf ‘geen gedoe’.

Adviesmogelijkheden

Adviesmogelijkheden

Voor uw installatie

De adviseurs van Haardenexpert denken graag met u mee over welke vorm van installatie in uw situatie het beste is. Waar in de ene situatie een technische plaatsing de meest voor de hand liggende oplossing is, kan in een andere situatie de installatie heel anders zijn. Onze adviseurs denken graag met u mee. Zo weet u gelijk wat de beste installatie is voor uw haard. Op deze pagina leest u alles over de installatiemogelijkheden van de haard.

Verschillende mogelijkheden

Installatie zelf uitvoeren

Installatie zelf uitvoeren

Bij Haardenexpert is het mogelijk om alleen een haard te kopen. De installatie doet u vervolgens zelf of besteedt u uit. Bent u zelf handig? Dan kiest u voor deze optie.

Technische plaatsing

Technische plaatsing

Bij een technische plaatsing installeert onze monteur de haard en sluit deze aan op een rookgasafvoerkanaal, gasleiding of stroompunt. Vervolgens plaatst u zelf de ombouw.

Haard met ombouw

Haard met ombouw

Bij het plaatsen van een haard incl. ombouw installeren wij de haard en maken de haardombouw. De ombouw wordt ter plekke gemaakt, zodat wij er zeker van zijn dat deze past.

Haard met meubel

Haard met meubel

Bij deze optie wordt de haard incl. meubel geplaatst door onze monteur. Meestal wordt het meubel gemaakt in de fabriek van onze meubelmaker en ter plekke afgesteld.

Vakkundige en veilige installatie

Vakkundige en veilige installatie

Conform installatievoorschriften

Om een veilige installatie te kunnen garanderen, raden wij in sommige situaties aan om een inspectie te laten uitvoeren van het rookgasafvoerkanaal. Zeker als het rookgasafvoerkanaal al vele jaren oud is en al eerder in gebruik is geweest. Onze monteurs werken volgens de installatievoorschriften en -eisen van het meest recente bouwbesluit. Een aantal richtlijnen waar wij mee werken zijn o.a. dat: de afvoerpijp boven de nok van de het huis uit moet komen, we gebruik maken van brandwerend materiaal en we een inspectie van het afvoerkanaal uitvoeren voor de installatie.

Bij oplevering ontvangt u de meest recente gebruikershandleiding en andere documentatie, zodat u precies weet hoe u de haard in gebruik kunt nemen. Heeft u achteraf nog vragen over de werking van de haard? Wij staan u graag te woord.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden en kachel zaken van Nederland en België. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert