Vragen? Bel 0548-211550

 

Jutestraat 6A, Rijssen (Ov)

Showroom

Hwam houtkachels

Al ruim 40 jaar ontwerpt en produceert Hwam moderne en kwalitatieve houtkachels. Eerder heette het bedrijf ABC en momenteel Hwam en Wiking. Het bedrijf is een echt familiebedrijf. Voor Hwam is een houtkachel of houthaard meer dan alleen een warmte-bron. Om deze reden werken ze samen met diverse ontwerpers. Hwam is een bedrijf dat is gevestigd in Denemarken en vanuit daar leveren ze door heel Europa.

1 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

1 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

HWAM - Made in Denmark

Sinds 1973 is Hwam een grote speler op de markt van houthaarden en -kachels. Het bedrijf is een echt familiebedrijf dat is gevestigd in Denemarken. Vanuit Denemarken worden houtkachels en -haarden door heel Europa geleverd.

Automatic system

De houtkachels van Hwam staan bekend om de zogenaamde Hwam automatic system. Dit houdt in dat de luchttoevoer naar het vuur automatisch geregeld wordt. Dit werkt door middel van een soort metalen veer die uitzet of inkrimpt, afhankelijk van de warmte. Het fijne hiervan is dat het vuur nooit te hard of te zacht brandt.

Vrijwel alle houtkachels van Hwam zijn voorzien van een schuifdeur wat de haarden typeert. Door een aanwezig slim systeem, is de glazen deur soepel omhoog te schuiven.

Tot slot is vrijwel elke houtkachel vervaardigd uit speksteen. Sommigen helemaal en sommige hebben delen van speksteen. Het voordeel van speksteen is dat de warmte gelijkmatiger wordt vrijgegeven. Zo kunt u extra lang genieten van de warmte van de haard.