• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 886 Style

Houtkachels
€ 3.795

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 886 Style

Kies voor de Contura 886 Style van Contura. Een moderne houtkachel die past in iedere woning.

Het merk Contura

Contura richt zich op het ontwerp en het maken van Scandinavische houtkachels van hoge kwaliteit. Als fabrikant die voorop loopt  in Zweden en Europa, is de doelstelling tijdloze klasse en efficiëntie in al haar producten.

In iedere kachel komt de hoge kwaliteit, innovatief design en praktische functionaliteit naar voren. Het slimme Clean Burning System schittert als een van de meest functionele kenmerken. Door de unieke werking houdt dit systeem de kachelruit helder door verwarmde lucht langs de oppervlakten te laten circuleren. Daardoor wordt roet en as substantieel gereduceerd.

Alle Contura kachels zijn gecertificeerd met het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat hun betrouwbaarheid en duurzame karakter bevestigt. Alvorens ze de fabriek verlaten, worden alle kachels zorgvuldig geïnspecteerd op kwaliteit, zodat u zeker bent van een uitstekende ervaring.

Stijl en warmte met een vrijstaande haard

Een vrijstaande haard, net als de prachtige Contura 886 Style, zorgt niet alleen voor een stijlvol interieur, maar biedt daarnaast een fijne veelzijdigheid.

Zo maakt de Contura 886 Style een diepe indruk met behulp van zijn warme gloed en het fenomenale vlammenspel. Met als gevolg dat de haard goed tot zijn recht komt. Wat ervoor zorgt dat dit model nog boeiender is, is de vrijheid van installatie. Geniet van maximale vrijheid in plaatsing, waarbij flexibiliteit en de praktische kant uitstekend op elkaar zijn afgestemd voor eenvoudige installatie. Ga voor een knusse ambiance in uw woonruimte door de haard tactisch te plaatsen. Zet de haard midden in uw zithoek. Of kies voor een mooie roomdivider en deel de ruimte op een mooie manier op.

Meer informatie over de Contura 886 Style?

Wilt u meer weten over de Contura 886 Style en of deze haard bij uw wensen past? Aarzel niet om ons te benaderen. Onze experts staan voor u klaar om antwoord te geven op uw vragen en met u mee te denken. 

Zodra u de aangename sfeer van onze haarden wilt beleven, bezoek dan onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Dit stelt u in staat om te beslissen of de Contura 886 Style uitstekend aansluit op uw behoeften, terwijl u gelijktijdig wordt geïnspireerd door ons ruime aanbod. 

Beschikt u niet over tijd om ons te bezoeken, maar wilt u wel met een specialist de mogelijkheden bekijken? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 800

Deze kachel niet wat u zoekt?

Bekijk de andere modellen uit de 800-serie

Haard Model Omschrijving Deur Kleuren
Contura 810 Style Front Basismodel 800-serie Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 810W Style Front Wandhaard Gietijzer Zwart, grijs
Contura 820T Style Front Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856 Style 3-zijdig Basismodel 3-zijdig Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856T Style 3-zijdig Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart
Contura 856W Style 3-zijdig Wandhaard Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 870 Style Front Op voet, draaiplateau Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 886 Style 3-zijdig Op voet Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 890 Style Front Hoge haard Gietijzer of glas Zwart
Contura 890T Style Front Hoge haard, speksteen Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 896 Style 3-zijdig Hoge haard, grote zijruit Gietijzer of glas Zwart, wit

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stille uitschuifbare aslade

Stille uitschuifbare aslade

Alleen bij Contura 800 serie

Houtkachels uit de Contura 800 serie zijn standaard voorzien van de ‘Silent Sliding Ashtray’ techniek. Door de unieke dempingsfunctie is het mogelijk om de aslade op een uitermate stille en geluidloze manier uitschuifbaar. Precies wat u verwacht van een design houtkachel van Contura.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 886 Style Houtkachels

De Contura 886 Style is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding