• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 886 Style Glass

Houtkachels
€ 3.899

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 886 Style Glass

Kies voor de Contura 886 Style Glass van Contura. Een moderne houtkachel die past in iedere woning.

Waarom Contura

Contura zorgt voor het design en de productie van excellente Scandinavische houtkachels. Als voorloper binnen de Zweedse en Europese markt, omarmt het bedrijf tijdloze verfijning en doelgerichte efficiëntie in alle kachels.

Deze kachels zorgen voor een goede mix van excellentie, esthetiek en gebruiksgemak. Een van de belangrijkste functionele aspecten is het toonaangevende Clean Burning System. Hierdoor blijft de kachelruit schoon door verwarmde lucht langs de ruiten te laten stromen, waardoor roet en as tot een minimum worden beperkt.

Alle Contura kachels zijn uitgerust met het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat inhoudt dat ze betrouwbaar zijn en het milieu ontlasten. Iedere kachel wordt grondig getest op kwaliteit voordat deze de fabriek verlaat, waardoor u volledig zeker bent dat u straks maximaal geniet.

Een vrijstaande haard: het sfeervolle hart van uw kamer

De Contura 886 Style Glass is een vrijstaande haard. Dit geeft niet alleen een luxe gevoel, maar biedt ook een bijzondere veelzijdigheid.

De Contura 886 Style Glass is een fantastische en aantrekkelijke haard, dankzij het stijlvolle karakter en het prachtige vuurbeeld. Hierdoor geniet u gegarandeerd van de haard. Het selecteren van de perfecte plek voor een vrijstaande haard is tevens heel eenvoudig. Het is mogelijk om deze haard eenvoudig op iedere gewenste plek in de ruimte neer te zetten,  waarbij flexibiliteit en gebruiksgemak een belangrijk punt zijn. Hierdoor kunt u zonder problemen bedenken of u de haard in een hoek wilt plaatsen, juist als middelpunt van de ruimte dient of gebruik de haard als een mooie manier om de ruimte te verdelen.

Contura 886 Style Glass kopen

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Contura 886 Style Glass en wilt u meer te weten komen? Neem vooral contact met onze adviseurs op. De adviseurs van Haardenexpert helpen u graag verder en geven u advies op maat. 

Ontdek de sfeer van de haarden door een bezoek te brengen aan onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Hierdoor weet u of de Contura 886 Style Glass goed aansluit bij uw behoeften en kunt u zich meteen laten inspireren door het brede assortiment. 

Geen tijd voor een bezoek aan onze showroom, maar wilt u wel de mogelijkheden verkennen met een expert? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 800

Deze kachel niet wat u zoekt?

Bekijk de andere modellen uit de 800-serie

Haard Model Omschrijving Deur Kleuren
Contura 810 Style Front Basismodel 800-serie Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 810W Style Front Wandhaard Gietijzer Zwart, grijs
Contura 820T Style Front Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856 Style 3-zijdig Basismodel 3-zijdig Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856T Style 3-zijdig Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart
Contura 856W Style 3-zijdig Wandhaard Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 870 Style Front Op voet, draaiplateau Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 886 Style 3-zijdig Op voet Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 890 Style Front Hoge haard Gietijzer of glas Zwart
Contura 890T Style Front Hoge haard, speksteen Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 896 Style 3-zijdig Hoge haard, grote zijruit Gietijzer of glas Zwart, wit

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stille uitschuifbare aslade

Stille uitschuifbare aslade

Alleen bij Contura 800 serie

Houtkachels uit de Contura 800 serie zijn standaard voorzien van de ‘Silent Sliding Ashtray’ techniek. Door de unieke dempingsfunctie is het mogelijk om de aslade op een uitermate stille en geluidloze manier uitschuifbaar. Precies wat u verwacht van een design houtkachel van Contura.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 886 Style Glass Houtkachels

De Contura 886 Style Glass is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding