• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 896 Style

Houtkachels
€ 4.050

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 896 Style

Kies voor de Contura 896 Style Contura. Een moderne houtkachel die past in iedere woning.

Over Contura 

Contura ontwerpt en fabriceert kwalitatieve Scandinavische houtkachels. Als een gedreven speler in zowel de Zweedse als Europese markten, vinden ze een tijdloos product en efficiëntie belangrijk in elk product.

De kachels bieden een uitstekende mix van kwaliteit, design en functionaliteit. Een van de meest praktische functies is het innovatieve Clean Burning System. Middels het leiden van warme lucht langs de ruiten, garandeert dit systeem een minimale ophoping van roet en as, waardoor u geniet van een helder zicht op het vlammenspel.

Daarnaast dragen alle Contura haarden het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid verzekert. Iedere kachel wordt uitgebreid nagekeken op kwaliteit voordat deze de fabriek verlaat, zodat u met een gerust hart kunt genieten van een optimale ervaring.

Een vleugje elegantie en warmte met een vrijstaande haard

Geniet van de veelzijdige charme van een vrijstaande haard, zoals de fascinerende Contura 896 Style, die de woning verrijkt met klasse en gebruiksgemak.

Dankzij het betoverende vlammenspel zorgt de Contura 896 Style er direct voor dat het een sfeervol middelpunt van de ruimte is. Het vinden van de perfecte plek voor deze vrijstaande haard is daarnaast heel eenvoudig. Met dit model geniet u van optimale flexibiliteit en gemak, doordat u de haard probleemloos overal in de ruimte kunt plaatsen. Hierdoor kunt u eenvoudig kiezen of u de haard in een hoek wilt plaatsen, de haard op een willekeurige plek in de ruimte wilt plaatsen of verdeel de woonruimte in tweeën door de haard als roomdivider te gebruiken.

Ontdek meer over de Contura 896 Style

Is uw enthousiasme gewekt over de Contura 896 Style en wilt u inzicht in de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op. De deskundige medewerkers van Haardenexpert helpen u graag verder en geven u advies op maat. 

Breng een bezoek aan onze luxe showrooms in Apeldoorn of Rijssen en laat u verwonderen door de sfeer van de haarden. Hiermee kunt u bepalen of de Contura 896 Style voldoet aan de wensen en kunt u zich laten verwonderen door alle opties. 

Geen tijd voor een bezoek aan onze showroom, maar wilt u wel advies van een specialist? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalGietijzer
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 800

Deze kachel niet wat u zoekt?

Bekijk de andere modellen uit de 800-serie

Haard Model Omschrijving Deur Kleuren
Contura 810 Style Front Basismodel 800-serie Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 810W Style Front Wandhaard Gietijzer Zwart, grijs
Contura 820T Style Front Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856 Style 3-zijdig Basismodel 3-zijdig Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856T Style 3-zijdig Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart
Contura 856W Style 3-zijdig Wandhaard Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 870 Style Front Op voet, draaiplateau Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 886 Style 3-zijdig Op voet Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 890 Style Front Hoge haard Gietijzer of glas Zwart
Contura 890T Style Front Hoge haard, speksteen Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 896 Style 3-zijdig Hoge haard, grote zijruit Gietijzer of glas Zwart, wit

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stille uitschuifbare aslade

Stille uitschuifbare aslade

Alleen bij Contura 800 serie

Houtkachels uit de Contura 800 serie zijn standaard voorzien van de ‘Silent Sliding Ashtray’ techniek. Door de unieke dempingsfunctie is het mogelijk om de aslade op een uitermate stille en geluidloze manier uitschuifbaar. Precies wat u verwacht van een design houtkachel van Contura.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 896 Style Houtkachels

De Contura 896 Style is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding