• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 810 W Style

Houtkachels
€ 2.695

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 810 W Style

De Contura 810W Style is een bijzondere vrijhangende haard met een nóg eleganter design dan zijn illustere voorganger. Maar de Contura 810W Style is meer dan alleen een nieuw uiterlijk design. Het is gemakkelijk de meest doordachte en meest moderne houthaard nu te koop. Contura staat al jaren aan de top op het gebied van houtkachels. De fraaiste designs, de beste verbranding, het hoogste rendement, allemaal eigenschappen waar we het merk Contura al van kennen.

Het merk Contura

Contura specialiseert zich in het design en de productie van premium Scandinavische houtkachels. Als voorloper binnen de Zweedse en Europese markt, omarmt het bedrijf tijdloze verfijning en doelgerichte efficiëntie in alle kachels.

In iedere kachel komt de hoogstaande kwaliteit, innovatief design en praktische functionaliteit naar voren. Een buitengewoon handige feature is het innovatieve Clean Burning System. Hierdoor blijft de kachelruit schoon door verwarmde lucht langs de ruiten te laten stromen, met als gevolg dat roet en as geminimaliseerd worden.

Alle Contura kachels zijn voorzien van het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat inhoudt dat ze betrouwbaar zijn en het milieu sparen. Elke kachel wordt uitvoerig nagekeken op kwaliteit voordat deze de fabriek verlaat, zodat u met een gerust hart kunt genieten van een optimale ervaring.

Houtkachel Contura 810W Style

De nieuwe Contura 810W Style is een waardige toevoeging aan de grote Contura 800 familie. Met de Contura 810W Style laat Contura zien dat ze de wens van de consument van nu begrijpen. Het tijdloze design van deze prachthaard zal binnenkort in vele woningen bewonderd worden. Laten we snel eens kijken wat de Contura 810W Style nu zo bijzonder maakt!

De Contura 810W Style is een betrouwbare warmtebron voor allerlei ruimtes en voor allerlei persoonlijkheden. Het design van de Contura 810W Style is opvallend verbeterd, de lijnen zijn nog vloeiender, de vormen nog fraaier en stijlvoller. Maar de Contura 810W heeft meer dan alleen de looks, ook de binnenzijde is ingrijpend onder handen genomen door de getalenteerde ontwerpers. Contura is actief op zoek geweest naar manieren om het stookproces te vereenvoudigen, en zeker niet zonder succes. De nieuwe Contura 810W Style maakt stoken nu eenvoudiger dan ooit, door de talrijke nieuwe functies. Benieuwd geworden naar de vernieuwde Contura 810 W Style? Lees dan snel verder!

Contura 810W Style. Stoken was nooit eerder zo eenvoudig!

Stoken is eenvoudiger dan ooit tevoren met dit nieuwste model uit de Contura 810 W serie! De Autostart zorgt voor een snelle ontbranding van uw houtvuur, terwijl de nieuwe boostfunctie u nieuw leven laat blazen in as die enkel nog gloeit. Allemaal ontwikkelingen die stoken met hout nu nog laagdrempeliger maken. Wanneer u kiest voor de nieuwe Contura 810 W serie dan kiest u voor eenvoudig en moeiteloos genieten van uw eigen houtvuur. Dankzij de vele bijzondere functies van de Contura 810 W Style weten we zeker dat deze haard een plek gaat veroveren in vele huiskamers.

We noemden al de auto startfunctie voor een snelle ontbranding en de boostfunctie om nagloeiende as nieuw leven in te blazen. Bijzonder fraai uitgevoerd is de nieuw stille aslade die as legen gemakkelijk en discreet maakt. Maar dat is niet het enige waarmee de Contura 810 W Style zich weet te onderscheiden. De luchtkanalen van deze nieuwe houthaard zijn groter gemaakt dan die van zijn voorganger. Hierdoor is de verbranding nog schoner en rendabeler. Ook is de deur aangepast, deze opent en sluit nu nog gemakkelijker. Bovendien is de gehele afdichting verbeterd waardoor de verbranding nog efficiënter verloopt. De handvaten zijn nog meer ergonomisch geworden, ze bieden meer comfort en worden niet warm. Erg fraai is ook de zelfsluitende deur die ervoor zorgt dat de verbranding nog verder geoptimaliseerd is.

Het design van de Contura 810W Style

De Contura 810 W Style geeft een fraai inzicht in hoe Contura de toekomst van houtkachels ziet. Ze blijven de grenzen verleggen op het gebied van design en gebruiksvriendelijkheid. De Contura 810 W Style is een wandhaard die bedoeld is voor een zwevende montage. Dit geeft een heel moderne look die bovendien weinig plaats in vraagt. Deze Contura hanghaard is daarom ook erg geschikt voor kleinere woningen.  De nieuwe Contura 810 W Style is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen, namelijk met een aluminium bovenplaat, met een glazen bovenplaat of met een spekstenen bovenplaat.

Wilt u meer weten over deze nieuwe parel in het Contura assortiment? Twijfel dan niet maar neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Wij helpen u graag op weg in de zoektocht naar uw droomhaard. Naast het leveren van uw kachel doen wij nog graag zoveel meer. Wist u bijvoorbeeld dat wij installeren door heel Nederland? Met behulp van plaatselijke installateurs? Wilt u meer weten over ons of over de Contura 810 W Style? Laten we dan snel nader kennismaken!

Ook genieten van de Contura 810W Style?

Bent u enthousiast over de Contura 810 W Style en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Schroom niet om contact op te nemen. De deskundige medewerkers van Haardenexpert helpen u graag verder en geven u advies op maat. 

Wilt u graag de sfeer van onze haarden meemaken, dan verwelkomen we u graag in onze luxe showroom in Apeldoorn of Rijssen. Hierdoor ontdekt u of de Contura 810 W Style goed aansluit bij uw behoeften en kunt u zich verder laten inspireren door het royale assortiment. 

Geen tijd om langs te komen in de showroom, maar wilt u wel advies van een specialist?Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijhangend
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningJa
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm69,4
Breedte cm46,5
Diepte cm36,5
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 800

Deze kachel niet wat u zoekt?

Bekijk de andere modellen uit de 800-serie

Haard Model Omschrijving Deur Kleuren
Contura 810 Style Front Basismodel 800-serie Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 810W Style Front Wandhaard Gietijzer Zwart, grijs
Contura 820T Style Front Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856 Style 3-zijdig Basismodel 3-zijdig Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856T Style 3-zijdig Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart
Contura 856W Style 3-zijdig Wandhaard Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 870 Style Front Op voet, draaiplateau Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 886 Style 3-zijdig Op voet Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 890 Style Front Hoge haard Gietijzer of glas Zwart
Contura 890T Style Front Hoge haard, speksteen Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 896 Style 3-zijdig Hoge haard, grote zijruit Gietijzer of glas Zwart, wit

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stille uitschuifbare aslade

Stille uitschuifbare aslade

Alleen bij Contura 800 serie

Houtkachels uit de Contura 800 serie zijn standaard voorzien van de ‘Silent Sliding Ashtray’ techniek. Door de unieke dempingsfunctie is het mogelijk om de aslade op een uitermate stille en geluidloze manier uitschuifbaar. Precies wat u verwacht van een design houtkachel van Contura.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 810 W Style Houtkachels

De Contura 810 W Style is een vrijhangende houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding