• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 820 T Style

Houtkachels
€ 4.195

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 820 T Style
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 820 T Style

De ellipsvormige Contura 820T Style met speksteen is slank qua vorm maar groots in functie. De met unieke speksteen beklede zijkanten staan in mooi contrast met het vuur. De grote ruit in de deur zorgt voor een schitterend vuurzicht, de Contura 820T Style is een effectief sieraad!

Accessoires Contura 820 T Style

De contura 820T Style heeft een rijke keuze aan accessoires. Zo kunt u de kacheldeur voorzien van een dempsluiting, of wilt u niet dat u vloer beschadigt? de vloerbescherming van glas of plaatstaal past perfect onder de contura 820T Style.

Het merk Contura

Contura zorgt voor het ontwerpen en produceren van uitstekende Scandinavische houtkachels. Als pionier binnen de Zweedse en Europese markt, omarmt het bedrijf tijdloze verfijning en doelgerichte efficiëntie in alle kachels.

In alle kachels komt de topkwaliteit, innovatief design en praktische functionaliteit naar voren. Een van de meest handige functies is het innovatieve Clean Burning System. Door zijn ongeëvenaarde werking houdt dit systeem de kachelruit zuiver door verwarmde lucht langs de ruiten te laten stromen. Hierdoor wordt roet en as daadwerkelijk gereduceerd.

Alle Contura haarden beschikken over het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat inhoudt dat ze te vertrouwen zijn en het milieu ontlasten. Voor vertrek uit de fabriek ondergaat elke kachel een zorgvuldige kwaliteitsinspectie, zodat u verzekerd  bent van de best mogelijke prestaties.

Warme toevoeging: een vrijstaande haard

De Contura 820 T Style is een vrijstaande haard. Dit voegt niet alleen een vleugje luxe toe aan uw interieur, maar er is ook sprake van veelzijdigheid.

Met zijn warme gloed en intrigerende vlammenspel is de Contura 820 T Stylede ster van de ruimte, waardoor de haard perfect tot zijn recht komt. Een bijkomend voordeel van dit model zijn de verschillende installatiemogelijkheden. Profiteer van complete vrijheid in plaatsing, waarbij flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid uitstekend op elkaar zijn afgestemd voor moeiteloze installatie. Maak er bijvoorbeeld het middelpunt van uw zithoek van. Of gebruik de haard als een mooie roomdivider, waardoor u de woonruimte met klasse opdeelt.

Contura 820 T Style kopen

Zoekt u meer informatie over de Contura 820 T Style? Twijfel niet om contact op te nemen. Onze experts staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en advies te geven. 

Wilt u graag de ambiance van onze haarden beleven, dan verwelkomen we u graag in onze luxe showroom in Apeldoorn of Rijssen. Dit maakt het mogelijk om te beslissen of de Contura 820 T Style uitstekend past bij uw wensen, terwijl u tegelijkertijd wordt geïnspireerd door het ruime aanbod. 

Heeft u geen tijd om onze showroom te bezoeken, maar wilt u wel met een professional de keuzes onderzoeken? Neem contact met ons op.

 

 

 

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen6,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Grijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm93
Breedte cm46
Diepte cm36
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 800

Deze kachel niet wat u zoekt?

Bekijk de andere modellen uit de 800-serie

Haard Model Omschrijving Deur Kleuren
Contura 810 Style Front Basismodel 800-serie Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 810W Style Front Wandhaard Gietijzer Zwart, grijs
Contura 820T Style Front Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856 Style 3-zijdig Basismodel 3-zijdig Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856T Style 3-zijdig Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart
Contura 856W Style 3-zijdig Wandhaard Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 870 Style Front Op voet, draaiplateau Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 886 Style 3-zijdig Op voet Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 890 Style Front Hoge haard Gietijzer of glas Zwart
Contura 890T Style Front Hoge haard, speksteen Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 896 Style 3-zijdig Hoge haard, grote zijruit Gietijzer of glas Zwart, wit

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stille uitschuifbare aslade

Stille uitschuifbare aslade

Alleen bij Contura 800 serie

Houtkachels uit de Contura 800 serie zijn standaard voorzien van de ‘Silent Sliding Ashtray’ techniek. Door de unieke dempingsfunctie is het mogelijk om de aslade op een uitermate stille en geluidloze manier uitschuifbaar. Precies wat u verwacht van een design houtkachel van Contura.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 820 T Style Houtkachels

De Contura 820 T Style is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding