• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 870 Style

Houtkachels
€ 2.950

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 870 Style

De Contura 870 style is een prachtige, vrijstaande houthaard uit de Contura 800-serie. Deze ellipsvormige kachel, zonder zijruiten, is perfect in de hoek van de kamer te plaatsen. Met de stijlvolle sokkel krijgt het model een ruimtelijk karakter. Het toestel is leverbaar in de kleuren zwart of grijs. Ook voor de bovenplaat heeft u diverse mogelijkheden, namelijk roestvrij staal, gietijzer, glas of speksteen. Iedere bovenplaat uitvoering geeft de Contura 870 een bijzondere vormgeving. Deze compacte en krachtige haard wekt een nominaal vermogen van 6kW op. Zo kunt u kleine woonkamers of goed geïsoleerde ruimtes een optimale warmte geven.

Draaiplateau

Optioneel kunt u de haard voorzien van diverse accessoires. Schaf bijvoorbeeld een praktische draaiplateau aan. Hiermee wordt de Contura 870 op een plateau bevestigd, zodat het model 360 graden te draaien is. Het prachtige vlammenspel is dan vanuit meerdere posities te aanschouwen. Naast dit draaiplateau gaat u voor een vloerbescherming (glas of plaatstaal) of een aansluiting voor een externe luchttoevoer. Deze kachel van Contura is tegen een zeer schappelijke prijs te leveren. Neem daarom contact op met de deskundige adviseurs van Haardenexpert.

Over Contura

Contura houdt zich bezig met het design en de productie van excellente Scandinavische houtkachels. Als een gedreven speler in zowel de Zweedse als Europese markten, vinden ze een tijdloos product en efficiëntie belangrijk in elk product.

Deze kachels zorgen voor een juiste balans tussen excellentie, esthetiek en gebruiksgemak. Een van de meest doeltreffendste functies is het innovatieve Clean Burning System. Dit geavanceerde systeem zorgt ervoor dat de kachelruit vrij blijft van roet en as door verwarmde lucht langs de glasoppervlakten te leiden.

Bovendien dragen alle Contura haarden het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat de betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid verzekert. Elke kachel wordt uitvoerig nagekeken op kwaliteit voordat deze de fabriek verlaat, zodat u met een gerust hart kunt genieten van een perfecte ervaring.

Een vrijstaande haard is een ideale toevoeging aan uw woning

Een vrijstaande haard, net als de grandioze Contura 870 Style, zorgt niet alleen voor een stijlvol interieur, maar biedt tevens een bijzondere veelzijdigheid.

Door het mooie vuurbeeld zorgt de Contura 870 Style er namelijk meteen voor dat het een gezellig middelpunt van de kamer wordt. Een bijkomend pluspunt van dit model zijn de verschillende opties voor installatie. Het is mogelijk om dit model eenvoudig op iedere gewenste plek in de ruimte te plaatsen, waarbij flexibiliteit en gebruiksgemak centraal staan. Besluit om de haard in een knus hoekje te plaatsen, als middelpunt van uw woonkamer, of laat de haard stralen als een geweldige doorkijkhaard, waarmee u de leefruimte op een stijlvolle wijze kunt scheiden.

Meer weten over de Contura 870 Style?

Zoekt u aanvullende informatie over de Contura 870 Style? Neem gerust contact met onze adviseurs op. Onze adviseurs voorzien u graag van advies, waardoor u na de aankoop ten volle plezier beleeft aan de haard. 

Zodra u de gezellige ambiance van onze haarden wilt meemaken, ontdek dan onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Dit biedt u de kans om te ontdekken of de Contura 870 Style perfect past bij uw eisen, en u kunt zich meteen laten betoveren door de verscheidenheid van onze haarden. 

Bent u niet in staat om onze showroom te bezoeken, maar wilt u toch graag het beste advies van een professional? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen6,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 800

Deze kachel niet wat u zoekt?

Bekijk de andere modellen uit de 800-serie

Haard Model Omschrijving Deur Kleuren
Contura 810 Style Front Basismodel 800-serie Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 810W Style Front Wandhaard Gietijzer Zwart, grijs
Contura 820T Style Front Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856 Style 3-zijdig Basismodel 3-zijdig Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856T Style 3-zijdig Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart
Contura 856W Style 3-zijdig Wandhaard Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 870 Style Front Op voet, draaiplateau Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 886 Style 3-zijdig Op voet Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 890 Style Front Hoge haard Gietijzer of glas Zwart
Contura 890T Style Front Hoge haard, speksteen Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 896 Style 3-zijdig Hoge haard, grote zijruit Gietijzer of glas Zwart, wit

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stille uitschuifbare aslade

Stille uitschuifbare aslade

Alleen bij Contura 800 serie

Houtkachels uit de Contura 800 serie zijn standaard voorzien van de ‘Silent Sliding Ashtray’ techniek. Door de unieke dempingsfunctie is het mogelijk om de aslade op een uitermate stille en geluidloze manier uitschuifbaar. Precies wat u verwacht van een design houtkachel van Contura.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 870 Style Houtkachels

De Contura 870 Style is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding