• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 870 Style Glass

Houtkachels
€ 3.150

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 870 Style Glass

Kies voor de Contura 870 Style Glass van Contura. Een moderne houtkachel die past in iedere woning.

Over Contura

Contura ontwerpt en vervaardigt kwalitatieve Scandinavische houtkachels. Dankzij het Zweedse vakmanschap zorgen ze voor een verfijnde klasse en efficiëntie, waarbij het streven naar voortdurende verbetering centraal staat.

De kachels zorgen voor een optimale samensmelting van uitmuntendheid in vakmanschap, esthetiek en gebruiksgemak. Een van de voornaamste nuttige aspecten is het vooruitstrevende Clean Burning System. Met behulp van dit systeem blijft de kachelruit schoon door verwarmde lucht langs de ruiten te leiden, met als gevolg dat roet en as geminimaliseerd worden.

Tevens hebben alle Contura haarden het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid waarborgt. Voordat ze de fabriek verlaten, worden alle kachels zorgvuldig geïnspecteerd op kwaliteit, zodat u zeker bent van een uitstekende ervaring.

Een vrijstaande haard: een prachtige toevoeging aan uw ruimte

Ontdek de elegantie van een vrijstaande haard, zoals de betoverende Contura 870 Style Glass, die de woning verfraaid met klasse en functionaliteit.

Zo is de Contura 870 Style Glass uniek als oogverblindende eyecatcher met een warme gloed en een prachtig vuurbeeld van een hoog niveau, waardoor deze vrijstaande haard werkelijk het middelpunt van de kamer is. Wat ervoor zorgt dat dit model nog indrukwekkender is, is de keuzevrijheid wat betreft installatie. U plaatst deze haard moeiteloos overal in de ruimte, waarbij flexibiliteit en gemak samengaan. Maak er het middelpunt van uw zithoek van. Of kies voor een elegante roomdivider waardoor u de kamer met klasse opdeelt.

Ontdek meer over de Contura 870 Style Glass

Zoekt u extra informatie over de Contura 870 Style Glass? Neem vooral contact met onze adviseurs op. Onze adviseurs voorzien u graag van advies, waardoor u binnenkort maximaal plezier beleeft aan de haard. 

Beleef de sfeer van de haarden door een bezoek te brengen aan onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Dit biedt u de gelegenheid om te beslissen of de Contura 870 Style Glass perfect past bij uw eisen, terwijl u tegelijkertijd wordt geïnspireerd door ons uitgebreide aanbod. 

Indien u niet in de gelegenheid bent om langs te komen in de showroom, maar toch de opties met een professional wilt doornemen, zijn wij er voor u. Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 800

Deze kachel niet wat u zoekt?

Bekijk de andere modellen uit de 800-serie

Haard Model Omschrijving Deur Kleuren
Contura 810 Style Front Basismodel 800-serie Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 810W Style Front Wandhaard Gietijzer Zwart, grijs
Contura 820T Style Front Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856 Style 3-zijdig Basismodel 3-zijdig Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856T Style 3-zijdig Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart
Contura 856W Style 3-zijdig Wandhaard Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 870 Style Front Op voet, draaiplateau Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 886 Style 3-zijdig Op voet Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 890 Style Front Hoge haard Gietijzer of glas Zwart
Contura 890T Style Front Hoge haard, speksteen Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 896 Style 3-zijdig Hoge haard, grote zijruit Gietijzer of glas Zwart, wit

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stille uitschuifbare aslade

Stille uitschuifbare aslade

Alleen bij Contura 800 serie

Houtkachels uit de Contura 800 serie zijn standaard voorzien van de ‘Silent Sliding Ashtray’ techniek. Door de unieke dempingsfunctie is het mogelijk om de aslade op een uitermate stille en geluidloze manier uitschuifbaar. Precies wat u verwacht van een design houtkachel van Contura.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 870 Style Glass Houtkachels

De Contura 870 Style Glass is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding