• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 810 Style

Houtkachels
€ 3.350

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 810 Style
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 810 Style

De Contura 810 Style heeft een grote ruit om optimaal te genieten van het vuurspel. De Contura heeft een extra hoog rendement hierdoor stookt de kachel nog voordeliger en zuiniger. Door de kleurenkeuze uit zwart en grijs en zijn moderne uitstraling is De Contura 810 Style een zeer geschikte houtkachel voor ieder interieur.

Accessoires Contura 810 Style

De Contura 810 Style is leverbaar in verschillende uitvoeringen u kunt onder andere kiezen uit een houtvak. Hierdoor droogt het hout goed zodat u optimaal kan stoken. Door er één van de luxueuze accesoires bij te kiezen kunt u de Contura 810 Style in een nog sfeervoller jasje te pakken. 

Waarom Contura

Contura houdt zich bezig met het design en de productie van hoogwaardige Scandinavische houtkachels. Als een ambitieuze speler in zowel de Zweedse als Europese markten, legt het bedrijf de nadruk op de subtiele nuances van tijdloze klasse en efficiëntie in elk product.

Deze kachels zorgen voor een uitstekende balans tussen excellentie, esthetiek en gebruiksgemak. Het baanbrekende Clean Burning System heeft de reputatie als een van de meest handige functies. Met behulp van dit systeem blijft de kachelruit schoon door verwarmde lucht langs de ruiten te leiden, dit resulteert in dat roet en as geminimaliseerd worden.

Alle Contura kachels zijn gekeurd met het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat hun integerheid en eco-vriendelijke karakter bevestigt. Voorafgaand aan het vertrek uit de fabriek, worden alle kachels zorgvuldig beoordeeld op kwaliteit, zodat u zeker bent van een uitstekende ervaring.

Een vrijstaande haard: het warme hart van uw ruimte

Een vrijstaande haard, zoals de schitterende Contura 810 Style, voegt niet alleen stijl toe aan uw interieur, maar biedt tevens een fijne veelzijdigheid.

Dankzij zijn fijne warmte en fenomenale vuurbeeld steelt de Contura 810 Style de show, waardoor de haard optimaal tot zijn recht komt. Het selecteren van de gewenste plek voor een vrijstaande haard is bovendien gemakkelijk. Geniet van ultieme vrijheid in plaatsing, waarbij flexibiliteit en gebruiksgemak perfect op elkaar zijn afgestemd voor installatie zonder problemen. Hierdoor is het geen probleem als u de haard in een hoek wilt plaatsen, juist als middelpunt van de ruimte dient of verdeel de woonruimte in tweeën door de haard als roomdivider te gebruiken.

Meer weten over de Contura 810 Style?

Wilt u meer ontdekken over de Contura 810 Style en wat deze haard u te bieden heeft? Wij horen graag van u. We begeleiden u graag met het beste advies. 

Ontdek de sfeer van onze haarden door een kijkje te nemen in onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Dit biedt u de gelegenheid om te bepalen of de Contura 810 Style perfect past bij wat u verwacht, terwijl u gelijktijdig wordt geïnspireerd door het ruime aanbod. 

Geen tijd voor een bezoek aan onze showroom, maar wilt u wel de mogelijkheden verkennen met een expert? Wij geven u de mogelijkheid om advies aan huis te krijgen, waardoor u in uw eigen huis de ideale keuze kunt maken.

 

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen6,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Grijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm91,5
Breedte cm46
Diepte cm36
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 800

Deze kachel niet wat u zoekt?

Bekijk de andere modellen uit de 800-serie

Haard Model Omschrijving Deur Kleuren
Contura 810 Style Front Basismodel 800-serie Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 810W Style Front Wandhaard Gietijzer Zwart, grijs
Contura 820T Style Front Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856 Style 3-zijdig Basismodel 3-zijdig Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856T Style 3-zijdig Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart
Contura 856W Style 3-zijdig Wandhaard Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 870 Style Front Op voet, draaiplateau Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 886 Style 3-zijdig Op voet Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 890 Style Front Hoge haard Gietijzer of glas Zwart
Contura 890T Style Front Hoge haard, speksteen Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 896 Style 3-zijdig Hoge haard, grote zijruit Gietijzer of glas Zwart, wit

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stille uitschuifbare aslade

Stille uitschuifbare aslade

Alleen bij Contura 800 serie

Houtkachels uit de Contura 800 serie zijn standaard voorzien van de ‘Silent Sliding Ashtray’ techniek. Door de unieke dempingsfunctie is het mogelijk om de aslade op een uitermate stille en geluidloze manier uitschuifbaar. Precies wat u verwacht van een design houtkachel van Contura.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 810 Style Houtkachels

De Contura 810 Style is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding