• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 856 W style

Houtkachels
€ 3.150

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 856 W style

De Contura 856 W-style is een bijzondere houthaard. Dit wandmodel beschikt nog steeds over een efficiënte verbrandingskamer. Hiermee kunt u optimaal stoken. Deze houthaard van Contura staat bekend om zijn schone verbranding. Met het hoge rendement van 80% bespaart u geld. Daarbij bent u milieuvriendelijk bezig. Met zijn moderne stijl is deze haard een opvallende toevoeging voor uw kamer. De compactheid van de haard biedt de mogelijkheid om de Contura 856 W-style zelfs op kleine muren te monteren. Dankzij de drie ruiten geeft de kleine haard toch het vuurzicht van een grotere variant. De wandhaard heeft dus een unieke identiteit.

Houtkachel Contura 856 W-style heeft diverse opties

De Contura 856 W-style biedt u een aantal opties. Zo kunt u de wandhaard maken zoals u dat wilt. Kies tussen maar liefst vijf verschillende bovenplaten. Zo kunt u zelf het uiterlijk van de Contura epalen. De keuze bestaat uit een bovenplaat van gietijzer, RVS, staal, speksteen of glas. De haard is optioneel te bestellen in de kleuren zwart en grijs. De Contura 856 W-style is dus van alle markten thuis.

Contura 856 W-style, topper van Contura

Contura bedenkt en vervaardigt hoogwaardige Scandinavische houtkachels. Als een ambitieuze speler in zowel de Zweedse als Europese markten, vinden ze een tijdloos product en efficiëntie belangrijk in elk product.

Deze kachels bieden een juiste mix van excellentie, esthetiek en gebruiksgemak. Het innovatieve Clean Burning System blinkt uit als een van de meest praktische kenmerken. Middels het leiden van warme lucht langs de ruiten, verzekert dit systeem een minimale ophoping van roet en as, wat resulteert in een helder zicht op het vuur.

Tevens dragen alle Contura haarden het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid waarborgt. Uiteraard geldt dit ook voor de Contura 856 W-style. Elke kachel wordt grondig gecontroleerd op kwaliteit alvorens deze de fabriek verlaat, waardoor u zeker weet dat u straks volop geniet.

Ontdek meer over de Contura 856 W-style

Bent u benieuwd naar de Contura 856 W-style en wilt u meer informatie over de haard? Laat het ons weten. We begeleiden u graag met persoonlijk advies. Wanneer u de gezellige sfeer van onze haarden wilt beleven, dan nodigen wij u van harte uit om langs te komen in onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Dit geeft u de gelegenheid om te bekijken of de Contura 856 W-style perfect past bij uw wensen, en u kunt zich tegelijkertijd laten inspireren door de verscheidenheid van onze haarden. Is uw agenda te vol om de showroom te bezoeken, maar wilt u wel met een expert de mogelijkheden bekijken? Neem contact op over de mogelijkheden.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijhangend
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Grijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Wel/niet draaibaarDraaibaar
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 800

Deze kachel niet wat u zoekt?

Bekijk de andere modellen uit de 800-serie

Haard Model Omschrijving Deur Kleuren
Contura 810 Style Front Basismodel 800-serie Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 810W Style Front Wandhaard Gietijzer Zwart, grijs
Contura 820T Style Front Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856 Style 3-zijdig Basismodel 3-zijdig Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856T Style 3-zijdig Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart
Contura 856W Style 3-zijdig Wandhaard Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 870 Style Front Op voet, draaiplateau Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 886 Style 3-zijdig Op voet Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 890 Style Front Hoge haard Gietijzer of glas Zwart
Contura 890T Style Front Hoge haard, speksteen Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 896 Style 3-zijdig Hoge haard, grote zijruit Gietijzer of glas Zwart, wit

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stille uitschuifbare aslade

Stille uitschuifbare aslade

Alleen bij Contura 800 serie

Houtkachels uit de Contura 800 serie zijn standaard voorzien van de ‘Silent Sliding Ashtray’ techniek. Door de unieke dempingsfunctie is het mogelijk om de aslade op een uitermate stille en geluidloze manier uitschuifbaar. Precies wat u verwacht van een design houtkachel van Contura.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 856 W style Houtkachels

De Contura 856 W style is een vrijhangende houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding