• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 890 Style

Houtkachels
€ 3.850

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 890 Style

Kies voor de Contura 890 Style van Contura. Een moderne houtkachel die past in iedere woning.

Over Contura

Contura creëert en vervaardigt eersteklas Scandinavische houtkachels. Met behulp van het Zweedse vakmanschap zorgt het bedrijf voor een prachtige elegantie en efficiëntie, waarbij ze constant streven naar verbetering.

Deze kachels bieden een juiste verhouding tussen excellentie, esthetiek en gebruiksgemak. Het innovatieve Clean Burning System schittert als een van de meest praktische kenmerken. Middels het leiden van warme lucht langs de ruiten, verzekert dit systeem een minimale opstapeling van roet en as, wat ervoor zorgt dat u altijd zicht hebt op het vuur.

Alle Contura kachels zijn gekeurd met het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat hun integerheid en duurzame karakter bevestigt. Elke kachel wordt intensief gecontroleerd op kwaliteit, voorafgaand aan dat deze de fabriek verlaat, waardoor u zeker weet dat u straks maximaal geniet.

Een vrijstaande haard is een gezellige toevoeging voor uw huis

De Contura 890 Style is een vrijstaande haard. Dit voegt niet alleen een vleugje luxe toe aan uw interieur, maar biedt ook een bijzondere veelzijdigheid.

Met zijn fijne warmte en fenomenaal vuurbeeld is de Contura 890 Style de ster van de ruimte, met als resultaat dat de haard perfect tot zijn recht komt. Wat ervoor zorgt dat dit model nog indrukwekkender is, zijn de mogelijkheden in installatie. Het bepalen van de beste locatie in de ruimte voor een vrijstaande haard is bovendien ongelooflijk gemakkelijk. Hierdoor kunt u eenvoudig kiezen of u de haard tegen de muur wilt neerzetten, de haard op een willekeurige plek in de ruimte wilt plaatsen of splits de ruimte op door de haard als roomdivider in te zetten.

Ontdek meer over de Contura 890 Style

Bent u op zoek naar meer informatie over de Contura 890 Style? Neem gerust contact met ons op. We begeleiden u graag met persoonlijk advies. 

Kom langs in onze gezellige showrooms in Apeldoorn of Rijssen en laat u verrassen door de ambiance van onze haarden. Dit biedt u de gelegenheid om te beslissen of de Contura 890 Style uitstekend past bij uw wensen, en u kunt zich meteen laten betoveren door de verscheidenheid van ons aanbod. 

Bent u niet in de gelegenheid om ons in Apeldoorn of Rijssen te bezoeken, maar wilt u toch graag de mogelijkheden bespreken met een deskundige medewerker? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalGietijzer
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 800

Deze kachel niet wat u zoekt?

Bekijk de andere modellen uit de 800-serie

Haard Model Omschrijving Deur Kleuren
Contura 810 Style Front Basismodel 800-serie Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 810W Style Front Wandhaard Gietijzer Zwart, grijs
Contura 820T Style Front Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856 Style 3-zijdig Basismodel 3-zijdig Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 856T Style 3-zijdig Speksteen afwerking Gietijzer of glas Zwart
Contura 856W Style 3-zijdig Wandhaard Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 870 Style Front Op voet, draaiplateau Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 886 Style 3-zijdig Op voet Gietijzer of glas Zwart, wit
Contura 890 Style Front Hoge haard Gietijzer of glas Zwart
Contura 890T Style Front Hoge haard, speksteen Gietijzer of glas Zwart, grijs
Contura 896 Style 3-zijdig Hoge haard, grote zijruit Gietijzer of glas Zwart, wit

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stille uitschuifbare aslade

Stille uitschuifbare aslade

Alleen bij Contura 800 serie

Houtkachels uit de Contura 800 serie zijn standaard voorzien van de ‘Silent Sliding Ashtray’ techniek. Door de unieke dempingsfunctie is het mogelijk om de aslade op een uitermate stille en geluidloze manier uitschuifbaar. Precies wat u verwacht van een design houtkachel van Contura.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 890 Style Houtkachels

De Contura 890 Style is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.>
Ontvang aanbieding