• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Eclips Complet

Houtkachels
€ 6.193

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Altech Eclips Complet

De Altech Eclips Complet haard behoort tot de Eclips serie van het merk Altech kachels. De Complet is de meest uitgebreide haard in deze reeks. De haard toont veelzijdigheid in alle opties. Hij beschikt over een houtvak, ronde voet en zelfs een bakoven! Ontdek de elegantie van deze haard hieronder.

De voordelen van de Altech Eclips Complet houthaard

De Eclips serie is een reeks kachels die bekend staan om het hoge rendement. De haard zorgt voor een rendement tot 89%! En dat niet alleen. Naast het duurzame aspect ziet de Altech Eclips Complet haard er ook nog eens exclusief uit.

Een optimaal rendement

De Eclips Complet heeft zo’n hoog rendement, omdat hij beschikt over een spekstenen mantel. Speksteen is een natuursteensoort, dat veel magnesiet bevat. De samenstelling van magnesiet en andere mineralen, maken een speksteenhaard vuurbestendiger dan een haard met gietijzer. De Altech Eclips Complet speksteenhaard is dan ook in staat om een enorme hoeveelheid warmte op te nemen. De haard straalt de warmte gelijkmatig uit en zorgt ervoor dat de complete ruimte wordt verwarmd.

Iedere Eclips Complet is uniek

Omdat ieder soort speksteen een andere mineraalsamenstelling heeft, zien alle speksteenhaarden er uniek uit. Het bijzondere patroon loopt namelijk iedere keer weer anders. Dat betekent dat u met een speksteenhaard altijd een unieke haard in uw (woon)kamer heeft staan. De Altech Eclips Complet kachel is elegant en strak vormgegeven. De hendels zijn goed weggewerkt en het bedieningspaneel is niet zichtbaar. Dat toont aan dat Altech de haarden met oog voor detail afwerkt.

Ontdek alle opties van de Eclips Complet kachel

De Altech Eclips Complet speksteenkachel is hét paradepaardje uit de reeks. Deze haard beschikt over alle opties die u wensen kan. U kunt het haardhout namelijk kwijt in het houtvak onder de haard. Zo blijft de ruimte rondom de haard opgeruimd en wordt het hout voor gebruik goed droog. Dat draagt uiteraard weer bij aan het rendement! Daarnaast beschikt de Eclips Complet over een bakoven boven de haard. Hier kunt u zelfs broodjes of zelfgemaakte pizza’s in bakken. De stralingswarmte beschermt de smaak van het voedsel en geeft uw maaltijd een heerlijke geur van het houtvuur.

Zowel het speksteen als het gietijzer van de Altech Eclips Complet houthaard zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Ook heeft u de keuze tussen een boven- of achteraansluiting.

Altech Eclips Complet kachel kopen?

Heeft de Altech Eclips Complet houtkachel uw interesse gewekt? Kom dan een vergelijkbare haard bewonderen in onze showroom in Apeldoorn of Rijssen. U kunt daarvoor vrijblijvend langskomen of een afspraak maken, zodat er een haardenexpert beschikbaar is om u te helpen! Liever direct een aanbieding ontvangen? Vul dan bovenaan deze pagina het formulier in.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkAltech
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand, Met oven
Minimale vermogen4,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
Rendement85% tot 90%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Een kachel van speksteen

Een kachel van speksteen

Voel warmte, proef sfeer, zie kwaliteit.

De compacte speksteenkachels van Altech zijn uniek in de wereld van haarden en kachels. Kachels van Altech staan bekend om hun gebruiksgemak, design, rendement én duurzaamheid. Alles wat u van een speksteenkachel verwacht, is aanwezig in deze haard. Speksteenhaarden van Altech worden handgemaakt en voldoen aan de allerhoogste eisen en richtlijnen. En dat al meer dan 35 jaar lang!

Verschillende mogelijkheden

Bekijk de alternatieven

Verschillende varianten Afmeting (bxhxd) Omschrijving
Altech Eclips Basis 62x80x42cm Basismodel
Altech Eclips Depot 61,4x100x42cm Met houtvak
Altech Eclips Gourmet 62x111x42cm Met kookgedeelte
Altech Eclips Complet 62x132x42cm Met kookgedeelte en houtvak

Massief speksteen

Massief speksteen

Hoog vermogen en rendement

Massief speksteen, dát is de basis van elke speksteenkachel van Altech. Dit houdt in dat het grootste deel van de haard bestaat uit speksteen wat is geplaatst in een gietijzeren frame. Afhankelijk van het model haard wordt er 100 tot 300 kg speksteen gebruikt. Met uitzondering van de Massiv, daar ligt het gewicht met 900 tot 1100 kg een stuk hoger.

Maximale warmte

Maximale warmte

Uit elk houtblok

Speksteen functioneert eigenlijk net als een accu. Warmte wordt opgeslagen in de steen en straalt vervolgens de ruimte in. Tot maar liefst 10 uur na het doven van het vuur straalt de steen nog warmte uit. Mede daardoor behoort een speksteenkachel tot een van de meest duurzame haarden. U haalt gegarandeerd het maximale rendement uit een houtblok, elke keer weer.

Kleurmogelijkheden

Kleurmogelijkheden

Speksteen naturel en uni-kleur zwart

Deze speksteenkachel kan worden uitgevoerd in twee verschillende kleuren. Welke kleur past het beste in uw interieur?

Lichtgrijs Traditionele speksteenkleur met antraciet frame
Uni-kleur zwart Zwarte speksteenkleur en frame

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Altech Eclips Complet Houtkachels

De Altech Eclips Complet is een vrijstaande houtkachel van het merk Altech.
Ontvang aanbieding