• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Eclips Depot

Houtkachels
€ 4.968

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Altech Eclips Depot

De Altech Eclips Depot speksteenhaard is onderdeel van de Eclips serie. Deze serie haarden is ontwikkeld door het merk Altech kachels. Het merk produceert speksteenhaarden op Nederlandse bodem. De Altech Eclips Depot haard is een bijzondere houtkachel die gebruik maakt van de duurzame eigenschappen van speksteen. Verantwoord hout stoken is met deze haard heel goed mogelijk!

Verantwoord stoken met de Altech Eclips Depot kachel

Deze Nederlandse haard heeft een bescheiden formaat, maar levert grote prestaties. Het verbrandingsproces is ver geoptimaliseerd, waardoor de haard meer warmte opwekt en het haardhout vollediger verbrandt. Een speksteenhaard neemt als geen andere haard warmte op. De Altech Eclips Depot houthaard benut deze opgewekte warmte maximaal! De haard beschikt namelijk over een twee meter lang rookkanaal van speksteen. Voordat de rookgassen de haard verlaten, wordt dit speksteen warm. Omdat speksteen zo lang warmte vasthoudt, blijft uw woonruimte ook na het doven van het vuur lang warm.

Daarnaast zorgen de hoge temperaturen van het speksteen ervoor dat er minder schadelijke reststoffen achterblijven. Het rendement van de Altech Eclips Depot houtkachel is maar liefst 86%. En dat zijn dan direct de redenen dat u met een Altech haard verantwoord kunt stoken!

De Altech Eclips Depot houthaard met een tijdloos ontwerp

Het ontwerp van de Altech Eclips Depot speksteenkachel is simpel, maar stijlvol. De vloeiende lijnen en het speciale patroon in het speksteen geven de haard een tijdloos design. Daardoor past de haard in vrijwel ieder interieur!

Daarnaast beschikt de haard over een houtvak. Ideaal, want zo voorkomt u rommel rondom de haard en droogt het hout goed op voordat het gebruikt wordt. Om de Altech Eclips Depot kachel een persoonlijk karakter mee te geven, heeft u verschillende kleurkeuzes. Het speksteen is beschikbaar in een naturel of zijdeglans kleur. Een andere optie is om de haard een uni-kleur te geven. In dat geval behandelt Altech het gietijzer en het speksteen met een vuurvaste lak. De kleuropties zijn lichtgrijs, antraciet of zwart.

Voor waar en wie is de Eclips Depot geschikt?

Met een vermogen van 4 kW tot 9 kW is de Altech Eclips Depot houtkachel ideaal voor het verwarmen van ruimtes tussen de 50 m3 tot 180 m3 groot. Dit is mede afhankelijk van de isolatie en eventuele bijverwarming.

De Altech Eclips Depot haard verspreidt warmte via infraroodstralen. Dit zorgt voor een gelijkmatige opwarming van de gehele ruimte. Het gaat om voelbare warmte, zónder voelbare luchtverplaatsing. Dat maakt de Altech Eclips speksteenhaard de perfecte haard voor mensen met een stofallergie of luchtwegproblemen.

Altech Eclips Depot kachel kopen?

Bent u benieuwd naar de Altech Eclips Depot speksteenhaard? Kom dan eens langs in onze showroom in Rijssen. Ook direct een haardenexpert spreken? Maak dan een afspraak, zodat u zeker weet dat er een aanwezige adviseur de tijd voor u en uw vragen kan beantwoorden.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkAltech
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
Minimale vermogen4,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
Rendement85% tot 90%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet
AchterwandVlak
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Een kachel van speksteen

Een kachel van speksteen

Voel warmte, proef sfeer, zie kwaliteit.

De compacte speksteenkachels van Altech zijn uniek in de wereld van haarden en kachels. Kachels van Altech staan bekend om hun gebruiksgemak, design, rendement én duurzaamheid. Alles wat u van een speksteenkachel verwacht, is aanwezig in deze haard. Speksteenhaarden van Altech worden handgemaakt en voldoen aan de allerhoogste eisen en richtlijnen. En dat al meer dan 35 jaar lang!

Verschillende mogelijkheden

Verschillende mogelijkheden

Bekijk de alternatieven

Verschillende varianten Afmeting (bxhxd) Omschrijving
Altech Eclips Basis 62x80x42cm Basismodel
Altech Eclips Depot 61,4x100x42cm Met houtvak
Altech Eclips Gourmet 62x111x42cm Met kookgedeelte
Altech Eclips Complet 62x132x42cm Met kookgedeelte en houtvak

Ontdek de andere series van Altech: Nobles, Grande Noblés, Massiv, Vision, Torus, Ecosy en Max.

Massief speksteen

Massief speksteen

Hoog vermogen en rendement

Massief speksteen, dát is de basis van elke speksteenkachel van Altech. Dit houdt in dat het grootste deel van de haard bestaat uit speksteen wat is geplaatst in een gietijzeren frame. Afhankelijk van het model haard wordt er 100 tot 300 kg speksteen gebruikt. Met uitzondering van de Massiv, daar ligt het gewicht met 900 tot 1100 kg een stuk hoger.

Maximale warmte

Maximale warmte

Uit elk houtblok

Speksteen functioneert eigenlijk net als een accu. Warmte wordt opgeslagen in de steen en straalt vervolgens de ruimte in. Tot maar liefst 10 uur na het doven van het vuur straalt de steen nog warmte uit. Mede daardoor behoort een speksteenkachel tot een van de meest duurzame haarden. U haalt gegarandeerd het maximale rendement uit een houtblok, elke keer weer.

Kleurmogelijkheden

Kleurmogelijkheden

Speksteen naturel en uni-kleur zwart

Deze speksteenkachel kan worden uitgevoerd in twee verschillende kleuren. Welke kleur past het beste in uw interieur?

Lichtgrijs Traditionele speksteenkleur met antraciet frame
Uni-kleur zwart Zwarte speksteenkleur en frame

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Altech Eclips Depot Houtkachels

De Altech Eclips Depot is een vrijstaande houtkachel van het merk Altech.
Ontvang aanbieding