• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 690 Style Glass

Houtkachels
€ 4.550

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 690 Style Glass
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 690 Style Glass

De Contura 690 Style Glass is een bijzondere houtkachel van het Zweedse merk Contura.

Over Contura

Contura houdt zich bezig met het design en de productie van uitstekende Scandinavische houtkachels. Dankzij het Zweedse vakmanschap zorgen ze voor een smaakvolle klasse en efficiëntie, waarbij ze constant streven naar verbetering.

De kachels zorgen voor een naadloze samensmelting van excellentie in vakmanschap, uitstraling en gebruiksgemak. Een van de meest praktische functies is het innovatieve Clean Burning System. Door zijn unieke werking houdt dit systeem de kachelruit netjes door verwarmde lucht langs de ruiten te laten stromen. Daardoor wordt roet en as daadwerkelijk verminderd.

Alle Contura kachels beschikken over het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat inhoudt dat ze te vertrouwen zijn en het milieu ontlasten. Elke kachel wordt grondig getest op kwaliteit, voorafgaand aan dat deze de fabriek verlaat, waardoor u zich kunt verzekeren dat u straks maximaal geniet.

Een vrijstaande haard: het warme hart van uw kamer

Een vrijstaande haard, zoals de prachtige Contura 690 Style Glass, bevordert niet alleen een stijlvol interieur, maar biedt daarnaast een unieke veelzijdigheid.

Zo kenmerkt de Contura 690 Style Glass zich als sfeervolle eyecatcher met een warme gloed en een realistisch vlammenspel van een hoog niveau, waardoor de haard werkelijk het centrale punt van de woning is. Wat dit model nog interessanter maakt, is de keuzevrijheid qua installatie. Het bepalen van de meest geschikte plek voor een vrijstaande haard is daardoor heel goed te doen. Hierdoor is het geen probleem als u de haard in een hoek wilt plaatsen, juist als middelpunt van de ruimte dient of verdeel de woonruimte in tweeën door de haard als roomdivider te gebruiken.

Nog vragen over de Contura 690 Style Glass

Bent u enthousiast over de Contura 690 Style Glass en wilt u geïnspireerd raken door de mogelijkheden? We horen graag van u. We ondersteunen u graag met uitmuntend advies. 

Kom langs in onze luxe showrooms in Apeldoorn of Rijssen en laat u verwonderen door de ambiance van de haarden. Dit geeft u de mogelijkheid om te oordelen of de Contura 690 Style Glass naadloos aansluit op uw behoeften, terwijl u gelijktijdig wordt geïnspireerd door het uitgebreide aanbod. 

Bent u niet in de gelegenheid om ons te bezoeken, maar wilt u toch graag de mogelijkheden bespreken met een expert? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurGrijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm210
Breedte cm78
Diepte cm63
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 600

Kies de juiste Contura 600

Volop mogelijkheden

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 610 Style Front 126x54x49,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 610G Style Front 126x54x49,5cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 610AG Style Front 126x54x49,5cm Zwart met artstone
Contura 620 Style Front 129x58x51,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 620T Style Front 129x58x51,5cm Zwart, speksteen
Contura 690 Style Front 165x54x49,5cm Zwart, glazen of gietijzeren deur
Contura 690G Style Front 165x54x49,5cm Wit, glazen deur
Contura 690AG Style Front 165x54x49,5cm Wit, glazen deur
Contura 690T Style Front 168x58x51,5cm Zwart, speksteen

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 690 Style Glass Houtkachels

De Contura 690 Style Glass is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding