• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 690 Style Glass A

Houtkachels
€ 6.295

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 690 Style Glass A
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 690 Style Glass A

Kies voor de Contura 690 Style Glass A van Contura. Een moderne houtkachel die past in iedere woning.

Het merk Contura

Contura zorgt voor het design en de productie van excellente Scandinavische houtkachels. Als fabrikant met een uitstekende reputatie in Zweden en Europa, streeft het bedrijf naar tijdloze klasse en efficiëntie in al haar houtkachels.

Deze kachels bieden een juiste mix van excellentie, esthetiek en gebruiksgemak. Een van de belangrijkste nuttige aspecten is het toonaangevende Clean Burning System. Door verwarmde lucht langs de ruiten te laten circuleren, vermindert dit systeem roet en as, wat zorgt voor een heldere en schone kachelruit.

Verder zijn alle Contura haarden voorzien van het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat een zekerheid verschaft voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Elke kachel wordt grondig getest op kwaliteit alvorens deze de fabriek verlaat, waardoor u volledig zeker bent dat u straks volop geniet.

Een vrijstaande haard is een gezellige toevoeging voor uw interieur

De Contura 690 Style Glass A is een vrijstaande haard. Dit voegt niet alleen een vleugje luxe toe aan uw interieur, maar er is ook sprake van veelzijdigheid.

Met dank aan het betoverende vuurbeeld zorgt de Contura 690 Style Glass A er direct voor dat het een sfeervol middelpunt van de woning is. Wat ervoor zorgt dat dit model nog boeiender is, is de keuzevrijheid zodra het om installatie gaat. Dankzij dit model geniet u van absolute flexibiliteit en gemak, omdat u de haard zonder problemen overal in de ruimte kunt plaatsen.Zet de haard midden in uw zithoek. Of kies voor een stijlvolle roomdivider en deel de ruimte op een mooie manier op.

Contura 690 Style Glass A aanschaffen

Wilt u meer weten over de Contura 690 Style Glass A en wat deze haard u te bieden heeft? We horen graag van u. De adviseurs van Haardenexpert helpen u graag verder en geven u advies op maat. 

Kom langs in onze gezellige showrooms in Apeldoorn of Rijssen en laat u verrassen door de ambiance van onze haarden. Dit stelt u in staat om te bepalen of de Contura 690 Style Glass A naadloos aansluit op uw eisen, terwijl u tegelijkertijd wordt geïnspireerd door ons brede aanbod. 

Bent u niet in staat om onze showroom te bezoeken, maar wilt u toch graag het beste advies van een professional? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurGrijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm210
Breedte cm78
Diepte cm63
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 600

Kies de juiste Contura 600

Volop mogelijkheden

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 610 Style Front 126x54x49,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 610G Style Front 126x54x49,5cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 610AG Style Front 126x54x49,5cm Zwart met artstone
Contura 620 Style Front 129x58x51,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 620T Style Front 129x58x51,5cm Zwart, speksteen
Contura 690 Style Front 165x54x49,5cm Zwart, glazen of gietijzeren deur
Contura 690G Style Front 165x54x49,5cm Wit, glazen deur
Contura 690AG Style Front 165x54x49,5cm Wit, glazen deur
Contura 690T Style Front 168x58x51,5cm Zwart, speksteen

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 690 Style Glass A Houtkachels

De Contura 690 Style Glass A is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding