• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 690T Style

Houtkachels
€ 6.595

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 690T Style
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 690T Style

Kies voor de Contura 690T Style van Contura.

Het merk Contura

Contura houdt zich bezig met het design en de productie van hoogwaardige Scandinavische houtkachels. Dankzij het Zweedse vakmanschap zorgt het bedrijf voor een klassieke verfijning en efficiëntie, waarbij het cruciaal voor hen is om onophoudelijk te blijven verbeteren.

Deze kachels bieden een uitstekende mix van excellentie, esthetiek en gebruiksgemak. Het innovatieve Clean Burning System heeft de reputatie als een van de meest handige functies. Dit systeem zorgt ervoor dat de kachelruit schoon blijft door verwarmde lucht langs de ruiten te leiden, waardoor roet en as geminimaliseerd worden.

Bovendien dragen alle Contura haarden het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid garandeert. Elke kachel wordt grondig getest op kwaliteit alvorens deze de fabriek verlaat, waardoor u zich kunt verzekeren dat u straks volop geniet.

Een vrijstaande haard is een gezellige toevoeging voor uw woning

De Contura 690T Style is een vrijstaande haard. Dit creëert niet alleen een gevoel van luxe, maar het is ook het geval dat het een veelzijdige haard is.

Met dank aan zijn warme gloed en geweldige vuurbeeld steelt de Contura 690T Style de show, waardoor de haard goed tot zijn recht komt. Het vinden van de perfecte plek voor een vrijstaande haard is tevens gemakkelijk. Geniet van complete vrijheid in waar de haard wordt neergezet, waarbij flexibiliteit en de praktische kant optimaal op elkaar zijn afgestemd voor moeiteloze installatie. Hierdoor kunt u eenvoudig kiezen of u de haard tegen de muur wilt neerzetten, de haard op een willekeurige plek in de ruimte wilt plaatsen of gebruik de haard als een mooie manier om de ruimte te verdelen.

Meer informatie over de Contura 690T Style?

Zoekt u extra informatie over de Contura 690T Style? Wij horen graag van u. We begeleiden u graag met persoonlijk advies. 

Wilt u graag de gezelligheid van onze haarden meemaken, dan nodigen wij u van harte uit om onze luxe showroom in Apeldoorn of Rijssen te bezoeken. Hierdoor kunt u het besluit maken of de Contura 690T Style voldoet aan uw eisen en kunt u zich laten verrassen door alle alternatieven. 

Heeft u geen tijd om ons te bezoeken, maar wilt u wel met een professional de mogelijkheden onderzoeken? Neen contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurGrijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm210
Breedte cm78
Diepte cm63
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 600

Kies de juiste Contura 600

Volop mogelijkheden

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 610 Style Front 126x54x49,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 610G Style Front 126x54x49,5cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 610AG Style Front 126x54x49,5cm Zwart met artstone
Contura 620 Style Front 129x58x51,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 620T Style Front 129x58x51,5cm Zwart, speksteen
Contura 690 Style Front 165x54x49,5cm Zwart, glazen of gietijzeren deur
Contura 690G Style Front 165x54x49,5cm Wit, glazen deur
Contura 690AG Style Front 165x54x49,5cm Wit, glazen deur
Contura 690T Style Front 168x58x51,5cm Zwart, speksteen

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 690T Style Houtkachels

De Contura 690T Style is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding