• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 690 Style

Houtkachels
€ 4.350

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 690 Style
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 690 Style

De Contura 690 Style is een ronde, vrijstaande houtkachel met een statige uitstraling. Het vuur zit, in tegenstelling tot vele andere houtkachels, wanneer u zit ongeveer op ooghoogte, waardoor u prachtig zicht heeft op de vlammen wanneer u lekker op de bank een boekje zit te lezen of uw favoriete programma op televisie aan het kijken bent. De Contura 690 Style heeft een breedte van 54 tot 58 centimeter, een hoogte van 165 tot 168 centimeter en een diepte van 49,5 tot 51 centimeter. Het formaat is afhankelijk van de keuzes die u maakt m.b.t. de haard. De haard biedt hiermee ruimte aan houtblokken met een maximum lengte van 36 centimeter.

Over Contura

Contura creëert en fabriceert eersteklas Scandinavische houtkachels. Als een ambitieuze speler in zowel de Zweedse als Europese markten, vinden ze een tijdloos product en efficiëntie belangrijk in elk product.

De kachels presenteren een perfecte samensmelting van excellentie in vakmanschap, uitstraling en gebruiksgemak. Het innovatieve Clean Burning System schittert als een van de meest nuttige kenmerken. Dit geavanceerde systeem zorgt ervoor dat de kachelruit vrij blijft van roet en as door verwarmde lucht langs de glasoppervlakten te laten stromen.

Tevens dragen alle Contura haarden het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid verzekert. Iedere kachel wordt grondig getest op kwaliteit alvorens deze de fabriek verlaat, waardoor u zich kunt verzekeren dat u straks volop geniet.

Vermogen en verwarmen van de Contura 690 Style

De Contura 690 Style heeft een rendement van maar liefst 81% en is voorzien van een vermogen van 3 tot 9 kW. Hiermee is deze haard geschikt voor woningen met een oppervlakte van 45 tot 150 m, dus de grotere woningen. Het belangrijk dat je een haard kiest die wat betreft het vermogen goed bij uw woning past, anders wordt het te warm in uw woning of blijft het nog te koud. Naast een uitstekend rendement en een hoog vermogen, is deze haard voorzien van energielabel A+. De haard kan zowel achter als boven worden aangesloten aan een rookkanaal met een diameter van 150mm.

Optionele toevoegingen bij de Contura 690 Style

De Contura 690 Style kan worden uitgevoerd met een gelakte aluminium bovenplaat, een glazen bovenplaat of een spekstenen bovenplaat. Daarnaast kunt u kiezen om een vloerplaat toe te voegen. Hiervoor heeft u keuze uit diverse vloerplaten. Verder kunt u een ventilator aan de haard toevoegen, een extra warmte magazijn of een vrijstaand houtvak. Bent u van plan om de haard om een plek te zetten waarbij die vanaf verschillende plekken of ruimtes te zien is? Dan is het aan te raden om een draaiplateau inclusief roterende kraag toe te voegen aan de haard. Deze maakt het gemakkelijk om de haard te draaien. Kortom, er zijn diverse opties bij deze haard. Zo kunt u de haard zo veel mogelijk naar eigen smaak samenstellen. Heeft u nog vragen of laat u zich graag adviseren? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Meer informatie over de Contura 690 Style?

Wilt u meer weten over de Contura 690 Style en of deze haard bij uw wensen past? Neem vooral contact met ons op. De adviseurs van Haardenexpert helpen u graag verder en geven u advies op maat. 

Beleef de sfeer van de haarden door een kijkje te nemen in onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Hierdoor weet u of de Contura 690 Style goed past bij uw behoeften en kunt u zich direct laten inspireren door ons omvangrijke aanbod. 

Geen tijd de showroom te bezoeken, maar wilt u wel samen met een specialist bekijken wat mogelijk is? Neem contact met ons op.

 

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Grijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm165 tot 168 cm
Breedte cm54 tot 58 cm
Diepte cm49,5 tot 51 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 600

Kies de juiste Contura 600

Volop mogelijkheden

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 610 Style Front 126x54x49,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 610G Style Front 126x54x49,5cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 610AG Style Front 126x54x49,5cm Zwart met artstone
Contura 620 Style Front 129x58x51,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 620T Style Front 129x58x51,5cm Zwart, speksteen
Contura 690 Style Front 165x54x49,5cm Zwart, glazen of gietijzeren deur
Contura 690G Style Front 165x54x49,5cm Wit, glazen deur
Contura 690AG Style Front 165x54x49,5cm Wit, glazen deur
Contura 690T Style Front 168x58x51,5cm Zwart, speksteen

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 690 Style Houtkachels

De Contura 690 Style is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding