• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 610 Style Glass A

Houtkachels
€ 4.995

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 610 Style Glass A

Het merk Contura 

Contura zorgt voor het design en de productie van hoogwaardige Scandinavische houtkachels. Als toonaangevende fabrikant in Zweden en Europa, streeft het bedrijf naar tijdloze uitstraling en efficiëntie in al haar producten.

De kachels presenteren een naadloze samensmelting van excellentie in vakmanschap, uitstraling en bruikbaarheid. Het baanbrekende Clean Burning System wordt beschouwd als een slim pluspunt. Door verwarmde lucht langs de ruiten te leiden, minimaliseert dit systeem roet en as, wat resulteert in een heldere en schone kachelruit.

Alle Contura haarden beschikken over het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat inhoudt dat ze oprecht zijn en het milieu sparen. Voor vertrek uit de fabriek doorloopt elke kachel een serieuze kwaliteitsinspectie, zodat u gegarandeerd bent van optimale prestaties.

Knusse toevoeging: een vrijstaande haard

Een vrijstaande haard, net als de adembenemende Contura 610 Style Glass A, zorgt niet alleen voor een stijlvol interieur, maar biedt tevens een bijzondere veelzijdigheid.

Zo onderscheidt de Contura 610 Style Glass A zich als een sfeervolle eyecatcher met een warme gloed en een adembenemend vlammenspel van een hoog niveau, waardoor deze vrijstaande haard daadwerkelijk het middelpunt van de woning wordt. Wat dit model nog interessanter maakt, zijn de mogelijkheden in installatie. Profiteer van complete vrijheid in waar de haard wordt neergezet, waarbij flexibiliteit en gebruiksgemak optimaal op elkaar zijn afgestemd voor installatie zonder problemen. Hierdoor is het geen probleem als u de haard tegen de muur wilt neerzetten, de haard centraal in de ruimte wilt plaatsen of splits de ruimte op door de haard als roomdivider in te zetten.

Ontdek meer over de Contura 610 Style Glass A

Bent u geïnteresseerd in de Contura 610 Style Glass A en wilt u geïnspireerd raken door de mogelijkheden? Neem vooral contact met ons op. Onze adviseurs voorzien u graag van advies, zodat u straks volledig plezier beleeft aan de haard. 

Zodra u de fijne ambiance van onze haarden wilt meemaken, bezoek dan onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Dit biedt u de mogelijkheid om te ontdekken of de Contura 610 Style Glass A perfect past bij uw eisen, en u kunt zich meteen laten inspireren door de verscheidenheid van ons aanbod. 

Geen tijd voor een bezoek aan onze showroom, maar wilt u wel de mogelijkheden verkennen met een expert? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurZwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm126 cm
Breedte cm54 cm
Diepte cm49,5 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 600

Kies de juiste Contura 600

Volop mogelijkheden

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 610 Style Front 126x54x49,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 610G Style Front 126x54x49,5cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 610AG Style Front 126x54x49,5cm Zwart met artstone
Contura 620 Style Front 129x58x51,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 620T Style Front 129x58x51,5cm Zwart, speksteen
Contura 690 Style Front 165x54x49,5cm Zwart, glazen of gietijzeren deur
Contura 690G Style Front 165x54x49,5cm Wit, glazen deur
Contura 690AG Style Front 165x54x49,5cm Wit, glazen deur
Contura 690T Style Front 168x58x51,5cm Zwart, speksteen

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 610 Style Glass A Houtkachels

De Contura 610 Style Glass A is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding