• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 610 Style Glass

Houtkachels
€ 4.195

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 610 Style Glass

De Contura 610 Style Glass is een prachtige vrijstaande houtkachel van het Zweedse merk Contura. Het betreft een front haard, wat betekent dat de ruit aan de voorkant zit. Toch heeft u vanuit vele plekken in uw woning zicht op de dansende vlammen, omdat de ruit licht gebogen is. De Contura 610 Style is, met zijn afmeting van 54 centimeter breed, 126 centimeter hoog en 49,5 centimeter diep, de kleinste houtkachel van de 600-serie. Met dit formaat biedt hij ruimte voor houtblokken met een maximale lengte van 36 centimeter. Daarnaast heeft de haard een gewicht van tussen de 120 en 176 kg, afhankelijk van de eventuele opties die u aan de haard toevoegt.

Het merk Contura

Contura zorgt voor het ontwerpen en de fabricage van uitstekende Scandinavische houtkachels. Als een gedreven speler in zowel de Zweedse als Europese markten, vinden ze een tijdloos product en efficiëntie belangrijk in elk product.

Deze kachels bieden een goede mix van excellentie, esthetiek en gebruiksgemak. Het innovatieve Clean Burning System schittert als een van de meest functionele kenmerken. Door verwarmde lucht langs de ruiten te laten circuleren, minimaliseert dit systeem roet en as, wat resulteert in een heldere en schone kachelruit.

Verder zijn alle Contura haarden uitgerust met het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat een garantie biedt voor betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid. Iedere kachel wordt grondig gecheckt op kwaliteit alvorens deze de fabriek verlaat, waardoor u zich kunt verzekeren dat u straks maximaal geniet

Technische specificaties Contura 610 Style Glass

De haard kan zowel achter als boven worden aangesloten op een rookkanaal met een diameter van 150mm. De Contura 610 Style Glass heeft een vermogen van 3-9kW waarmee hij een ruimte van 45 tot 150 m2 tot een behaaglijke temperatuur kan verwarmen. Daarnaast heeft deze haard een rendement van maar liefst 81%. Dit betekent dat de warmte die verloren gaat bij de verbranding van nihil waarde is. De Contura 610 Style beschikt over energielabel A+.

Contura 610 Style Glass is naar wens samen te stellen

De Contura 610 Style Glass biedt enorm veel opties. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een deur van gietijzer of een deur van glas. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen tussen verschillende omlijstingen, namelijk een omlijsting van artstone of plaatstaal (in zwart, grijs of wit). Verder kunt u kiezen voor een open of een gesloten houtvak en is het mogelijk om de haard te voorzien van een afdekplaat, warmtevak en/of diverse accessoires. Tot slot is het mogelijk om bij deze haard nog een houtopslag aan de zijkant van de kachel toe te voegen. Kortom, enorm veel opties, zodat deze haard precies wordt wat u zoekt! Bent u er nog niet helemaal uit of ontvangt u graag advies? Schroom dan niet om telefonisch contact met ons op te nemen.

Meer weten over de Contura 610 Style Glass?

Bent u enthousiast over de Contura 610 Style Glass en wilt u inzicht in de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met de adviseurs van Haardenexpert op. We begeleiden u graag met persoonlijk advies. 

Breng een bezoek aan onze gezellige showrooms in Apeldoorn of Rijssen en laat u verrassen door de ambiance van de haarden. Dit maakt het mogelijk om te beslissen of de Contura 610 Style Glass perfect aansluit op uw eisen, terwijl u gelijktijdig wordt geïnspireerd door het ruime aanbod. 

Geen tijd om langs te komen in de showroom, maar wilt u wel samen met een deskundige medewerker bekijken wat mogelijk is? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm126 cm
Breedte cm54 cm
Diepte cm49,5 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 600

Kies de juiste Contura 600

Volop mogelijkheden

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 610 Style Front 126x54x49,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 610G Style Front 126x54x49,5cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 610AG Style Front 126x54x49,5cm Zwart met artstone
Contura 620 Style Front 129x58x51,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 620T Style Front 129x58x51,5cm Zwart, speksteen
Contura 690 Style Front 165x54x49,5cm Zwart, glazen of gietijzeren deur
Contura 690G Style Front 165x54x49,5cm Wit, glazen deur
Contura 690AG Style Front 165x54x49,5cm Wit, glazen deur
Contura 690T Style Front 168x58x51,5cm Zwart, speksteen

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 610 Style Glass Houtkachels

De Contura 610 Style Glass is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding