• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 620 Style

Houtkachels
€ 4.595

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 620 Style

De 620 Style is een moderne houtkachel van het Zweedse merk Contura. Deze houtkachel is rond van vorm en past daarmee enorm goed in een strak interieur. De haard is standaard uitgerust met warmtevasthoudende powerstone en een convectieklep. De haard kan zowel boven als achter worden aangesloten op het rookkanaal met een diameter van 150 mm. De Contura 620 Style is 58 centimeter breed, 129 centimeter hoog en 51,5 centimeter diep. De haard biedt ruimte aan houtblokken met een maximum lengte van 36 centimeter.

Over Contura

Contura is verantwoordelijk voor het design en de productie van excellente Scandinavische houtkachels. Als toonaangevende fabrikant in Zweden en Europa, is de doelstelling tijdloze klasse en efficiëntie in al haar houtkachels.

In elke kachel komt de topkwaliteit, innovatief design en praktische functionaliteit naar voren. Een van de meest nuttige aspecten is het vooruitstrevende Clean Burning System. Door zijn ongeëvenaarde werking houdt dit systeem de kachelruit helder door verwarmde lucht langs de oppervlakten te laten stromen. Daardoor wordt roet en as substantieel verminderd.

Daarnaast hebben alle Contura haarden het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat de betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid waarborgt. Iedere kachel wordt intensief getest op kwaliteit voordat deze de fabriek verlaat, waardoor u zich kunt verzekeren dat u straks optimaal geniet.

Vermogen van de Contura 620 Style

De Contura 620 Style is voorzien van een vermogen van 3 tot 9 kW waarmee hij een ruimte van 45 tot 150 m2 tot een aangename temperatuur kan verwarmen. De haard beschikt over een rendement van maar liefst 81%, wat betekent dat er weinig warmte verloren gaat bij de verbranding. Zo krijgt u uw woning snel en efficiënt op temperatuur. De haard is voorzien van energielabel A+.

Extra mogelijkheden bij de Contura 620 Style

De Contura 620 Style kan voor een groot deel zelf worden samengesteld. Zo kunt u kiezen tussen twee standaard modellen. Eentje met een warmtevak of eentje met een Front-cover. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen tussen een houtvak zonder deur of een houtvak met deur. Verder is het mogelijk om te kiezen voor diverse accessoires zoals een warhoudplaatje, een ventilator, een extra warmte magazijn of diverse vloerplaten. Mocht u de haard graag af en toe kunnen draaien? Ga dan voor een draaiplateau inclusief roterende kraag. Al deze opties zijn tegen meerprijs te verkrijgen. Benieuwd naar de mogelijkheden of laat u zich graag adviseren? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0548 211550 of kom langs in onze showroom in Rijssen. We helpen u graag.

Nog vragen over de Contura 620 Style

Bent u enthousiast over de Contura 620 Style en wilt u inzicht in de mogelijkheden? Schroom niet om contact op te nemen. De deskundige medewerkers van Haardenexpert helpen u graag verder en geven u advies op maat. 

Beleef de sfeer van de haarden door langs te komen in onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Hiermee kunt u het besluit maken of de Contura 620 Style voldoet aan de wensen en kunt u zich laten verwonderen door alle opties. 

Geen tijd om naar de showroom te komen, maar wilt u wel de mogelijkheden verkennen met een expert? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalGietijzer
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurZwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm129 cm
Breedte cm58 cm
Diepte cm51,5 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 600

Kies de juiste Contura 600

Volop mogelijkheden

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 610 Style Front 126x54x49,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 610G Style Front 126x54x49,5cm Zwart of wit, glazen deur
Contura 610AG Style Front 126x54x49,5cm Zwart met artstone
Contura 620 Style Front 129x58x51,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 620T Style Front 129x58x51,5cm Zwart, speksteen
Contura 690 Style Front 165x54x49,5cm Zwart, glazen of gietijzeren deur
Contura 690G Style Front 165x54x49,5cm Wit, glazen deur
Contura 690AG Style Front 165x54x49,5cm Wit, glazen deur
Contura 690T Style Front 168x58x51,5cm Zwart, speksteen

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 620 Style Houtkachels

De Contura 620 Style is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.

Ontvang aanbieding