• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura i5 Dubbele deur

Houtkachels
€ 2.875

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura i5 Dubbele deur
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura i5 Dubbele deur

De Contura i5 is een inzethaard van bijzondere klasse. Zo heeft deze houthaard zeer efficiënte dubbele deuren. Dankzij deze deuren kan de haard in verschillende hoeken geplaatst worden. Ook op hoeken waar dat met een grotere deur niet zou kunnen. En met de grote ruit wordt u kamer uitstekend verlicht. Tevens kunt u het vuurspel overal geweldig bekijken. De haard draagt dan ook het Swedish Swan Eco-Label.

Zoekt u een specifieke plek voor de haard? De Contura i5 heeft een zeer beperkte inbouwdiepte van slechts 43,3 centimeter, waardoor de plaatsing een gemakkelijke klus is. De breedte van de haard is 55 centimeter en de hoogte 45. Met dit formaat biedt hij ruimte aan houtblokken met een maximum afmeting van 35 centimeter lang. De houthaard is ideaal om in een bestaande open haard te plaatsen. Zo behoudt u de sfeer van een open haard, terwijl het rendement flink toeneemt. Deze inzethaard is dus een grote aanwinst voor uw woning.

Moderne uitstraling Contura i5 

De Contura i5 beschikt al over een moderne uitstraling. Kies voor een lamellenrooster om deze uitstraling nog meer tot zijn recht te laten komen. Met deze lamellenroosters kunt u haardopeningen die groter zijn dan de inzethaard prachtig afdekken. Daarnaast beschikt de Contura i5 over een nauwkeurige vermogensregeling. Met deze vermogensregeling wordt de verbranding eenvoudig geregeld. Samengevat, het hoge rendement en de moderne uitstraling maakt de Contura i5 een haard met karakter!

Technische specificaties Contura i5 

Naast de schoonheid van de haard, beschikt de Contura i5 ook over goede specificaties. Zo is deze haard voorzien van 7kW vermogen waarmee hij gemakkelijk ruimtes van 60 tot 150 m2 tot een behaaglijke temperatuur kan verwarmen. De haard heeft een rendement van 75% en is voorzien van energielabel A. 

Naar wens samenstellen

De Contura i5 dubbele deur kan tegen meerprijs worden uitgevoerd met een lamellen afwerkingskader. Daarnaast kunt u kiezen om een set voor rechtstreekse luchttoevoer aan de haard toe te voegen, een aansluitkraag boven- en achter aansluiting en een set met korte poten. Zo kunt u de haard met een aantal toevoegingen een hele andere uitstraling geven.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalStaal
ModelInzet
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter125mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Grijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura I

Kies de juiste Contura I

Alle inzethaarden van Contura

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura I4 M3SF Front 59x49x38cm Zwart of grijs, 3-zijdige omlijsting
Contura I4 M4SF Front 63,5x49x38cm Zwart of grijs, 4-zijdige omlijsting
Contura I5 Front 48x55x43,3cm Zwart of grijs, dubbele deur
Contura I5 Pano Front 48x55x43,3cm Zwart of grijs, panorama ruit
Contura I6 Front 50,4x59,3x40,3cm Zwart, gietijzeren of glazen deur
Contura I7 Front 58,5x77,5x36,0cm Zwart, gietijzeren deur
Contura I8 2 / 3-zijdig 53,0x73,5x36,5cm Zwart, glazen of gietijzeren deur
Contura I31 Front 165x91,0x50,0cm Wit/zwart, art- /sandstone, speksteen
Contura I41 Hoek 165x91,0x50,0cm Wit/zwart, art- /sandstone, speksteen
Contura I51 3-zijdig 165x77,0x50,0cm Wit/zwart, plaatstaal, artstone, speksteen, houtvakken mogelijk
Contura I60 3-zijdig 153,5x58,5x50,0cm Inzethaard, eigen ombouw mogelijk
Contura I61 3-zijdig 157x59,0x50,0cm Wit/zwart, plaatstaal, artstone, speksteen

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura i5 Dubbele deur Houtkachels

De Contura i5 Dubbele deur is een inzet houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding