• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura I

Ons assortiment

Contura heeft een kwalitatieve haardenlijn met inzethaarden en inbouwhaarden op de markt gebracht, namelijk de I-serie. Maar ze hebben allemaal een aantal dingen gemeen. De houthaarden zijn eenvoudig in gebruik, behalen een hoog rendement, zijn zeer milieuvriendelijk en hebben een schone verbranding. Het verschil zit hem toch echt in de vormgeving en het vermogen. Benieuwd naar de verschillen? Bekijk hieronder de gehele Contura I-serie.

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

Contura I Inzethaard

Contura I Inzethaard

Verschillende stijlen, van modern tot klassiek

Bij de inzethaarden van de Contura I serie heeft u de keus uit verschillende stijlen, van modern tot klassiek. Zo kunt u de haard volledig afstemmen op het interieur van uw woonruimte. En wat u ook kiest, u heeft een natuurlijke bron van verwarming met een moderne verbrandingstechniek. In totaal kunt u kiezen uit drie prachtige houthaarden, namelijk de Contura i4 Modern, Contura i5 en de Contura i6. De eerste houthaard is te verkrijgen in een modern of een klassiek jasje. Zo is het hoge toestel in een bestaande open haard of in een nieuwe situatie te plaatsen (in een tussenwand). En aangezien het model een bescheiden formaat heeft, neemt de kachel weinig ruimte in.

Maar gaat u liever voor een brede inbouwhaard met een breed vuurzicht? Dan is de Contura i5 een uitstekende keus. Deze moderne haard is optioneel te verkrijgen met korte poten, zodat het toestel vrijstaand wordt geplaatst. Of ga voor de Contura i6, een zuinig toestel met een unieke uitstraling. Bij de haarddeur heeft u de keus uit twee uitvoeringen, namelijk een deur van glas of een deur met een gietijzeren omlijsting.

Contura I

Contura I

Scala aan mogelijkheden

De Contura inzethaarden bieden u een scala aan mogelijkheden. U kunt uw eigen haard ontwerpen en bouwen met de kant-en-klare betonnen modules. Denk hierbij aan verschillende soorten steen, handgreepvarianten en deuren van glas of gietijzer. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Contura i60. Bij deze verticale haard kunt u kiezen uit een betonnen module met aluminium of zwartgelakt frontplaten. En naast de module zijn er twee bewaarplekken voor uw haardhout. Zo heeft u de houtblokken altijd binnen handbereik. Maar wilt u een breder vuurzicht vanuit meerdere hoeken bekijken? Dan is de Contura i41 wat voor u! Deze tweezijdige haard wordt met een prachtige ombouw en plateau geleverd. Bij de ombouw kunt u kiezen uit speksteen, zandsteen of witte betonsteen. En onderin het plateau is er voldoende ruimte voor een houtopslag. Kortom, een bijzondere serie die naar eigen wens aan te passen is.