• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 800

Ons assortiment

Een diepte van slechts 36cm en een breedte van 46cm, een compact en knus formaat. Dit typeert de houtkachels uit de Contura 800 serie. Dankzij het bescheiden formaat zijn de kachels vrijwel overal te plaatsen, met name in kleine woonruimtes. Doordat iedere kachel een prachtige ovalen vorm heeft, is er gebruik gemaakt van royale ruiten. Met of zonder zijruiten, de keus ligt volledig bij u. En sommige modellen zijn zelfs te verkrijgen met speksteen, zodat u de warmte nog langer vasthoud.

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

Kleine krachtige houtkachels

Kleine krachtige houtkachels

Ideale oplossing voor de kleinere woonruimtes

Het voordeel van een kleine houtkachel is dat er weinig ruimte voor nodig is. Een ideale oplossing voor de kleinere woonruimtes. Maar onderschat deze krachtpatser niet. Ze behalen namelijk een warmtebereik tussen de 3 en 6kW, wat voldoende is om ruimtes tot 90m2 te verwarmen. In combinatie met een fors rendement van 82% stookt u zuinig en milieuvriendelijk. Qua vormgeving heeft u wel een scala aan opties. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een beschermende vloerplaat of een opbergdeur. Zo wordt uw prachtige vloer beschermd tegen de hitte en kunt u de houtblokken eenvoudig opbergen. Deze opties zijn mogelijk bij de Contura 810.

De kracht van speksteen

De kracht van speksteen

De perfecte haard bij uw woning

Het laatste model is trouwens bekleed met speksteen. Een bijzonder materiaal die de vrijgekomen warmte langdurig opslaat. Wanneer u dan het vuur dooft, geeft de houtkachel nog urenlang een prettige warmte af. U profiteert dus meer van hetzelfde houtblok. En wilt u niet gebonden zijn aan één vuurhoek? Bij de Contura 886 Style Glass is een draaiplateau te verkrijgen, zodat u het vuurzicht simpelweg kunt verplaatsen. Kortom, de Contura 800 serie heeft ongetwijfeld een prachtige haard te bieden die perfect bij uw woning past.