• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 600

Ons assortiment

De Contura 600-serie staat bekend om zijn haarden met een tijdloos design. De haarden zijn stuk voor stuk duurzaam. De houtkachels zijn uitgerust met een grote verbrandingskamer, zodat u er robuuste stukken hout in kan leggen.

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

Prachtige sfeermakers

Prachtige sfeermakers

Genieten van een glashelder vuurzicht

De Contura 600-serie is een uitkomst voor mensen die op zoek zijn naar sfeer in de woonkamer. De haarden zijn stuk voor stuk uitgerust met een grote verbrandingskamer. Dankzij deze grootte heeft u de mogelijkheid om grote stukken hout in uw houtkachel te leggen. Ook is er bij de verschillende haarden allemaal een royale ruit geplaatst. Deze ruit zorgt voor een geweldig zicht op het vuur en een prachtige vuurgloed in de kamer. De haarden verwarmen uw woonkamer uitstekend met een hoog vermogen van gemiddeld 9kW. Zo heeft u een heerlijk knapperend vuurtje met een aangename temperatuur in uw woonkamer. Doordat er constant warme lucht langs de ruit wordt gestuurd, is er minder vorming van roest. U hoeft de haard dus minder vaak schoon te maken om toch te kunnen genieten van een glashelder vuurzicht.

De verschillen

De verschillen

Milieuvriendelijk stoken

Deze serie van Contura heeft als basis de Contura 650. Bij de Contura 610 Style Glass is het mogelijk om te kiezen voor een deur van gietijzer of een deur van glas. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen tussen verschillende omlijstingen, namelijk een omlijsting van artstone of plaatstaal (in zwart, grijs of wit). Ook zijn veel houtkachels van de 600-serie uitgerust met het bijzondere speksteen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Contura 690T Style en de Contura 620T. Dankzij de bekleding met speksteen wordt de warmte van het vuur vastgehouden. Tot wel enkele uren na het doven van het vuur wordt deze opgespaarde warmte afgegeven. Dit bespaart u geld op uw energierekening. Het effect wordt nog eens versterkt door het hoge rendement van 79% van alle Contura’s uit de serie. Het hoge rendement betekent dat u minder warmte verliest aan de buitenlucht. U heeft dus met evenveel hout meer warmte. Hierdoor bespaart u kosten en u bent tevens milieuvriendelijk aan het stoken.