• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Spartherm Ambiente A8

Houtkachels
€ 5.245

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Spartherm Ambiente A8
  • Landelijke installatie en levering
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • Persoonlijk haardadvies aan huis, ook in uw regio
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Spartherm Ambiente A8

De Spartherm Ambiente A8 is een elegante houtkachel van het Duitse merk Spartherm. Deze vrijstaande haard heeft een eenvoudig, maar indrukwekkende uitstraling. Het bijzondere aan deze kachel is de dubbele haarddeur met ruime ruiten. Hierdoor heeft u aan twee zijden een perfect zicht op de prachtige vlammen. Vanwege zijn tunneldesign is de Spartherm Ambiente A8 ideaal als ruimteverdeler te gebruiken. Zo kunt u de haard tussen de eetkamer en woonkamer zetten. Vanaf beide zijden kijkt u door de kachel naar de andere ruimte. Deze kachel is zonder twijfels een aanwinst voor alle interieurs. Met de optimale verbranding komt het vuurbeeld geweldig tot zijn recht. De Spartherm Ambiente A8 is standaard uitgevoerd met een open verbrandingssysteem, genaamd RLA techniek. Hierbij haalt het toestel de benodigde zuurstof niet uit een externe ruimte, maar uit de woonruimte.

Praktische tunnelhaard

Aan de zijkant van de Spartherm Ambiente A8 zit een functionele warmteopslag. Tijdens het stoken van het hout wordt de vrijgegeven warmte langdurig opgeslagen. Na enige tijd dooft u het vuur, maar u behoudt toch een plezierige warmte. De opgeslagen warmte wordt namelijk uw kamer in gestuurd. Daarnaast beschikt de tunnelhaard, onderaan het toestel, een stijlvolle ruimte om houtblokken te bewaren. Hierdoor heeft u het hout altijd binnen handbereik. Met de soepele luchtschuif regelt u zeer eenvoudig de zuurstoftoevoer. Het vermogen van 5,9 kW en het rendement van 80% zorgt voor een energiezuinig doch fantastisch vuurbeeld. Meerdere modellen uit de Spartherm Ambiente serie bekijkt u gerust op de website.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkSpartherm
MateriaalStaal
ModelVrijstaand
Minimale vermogen4,5 kW
Maximale vermogen7,7 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurBruin, Grijs, Wit, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandChamotte
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Spartherm houtkachels

Made in Germany, made by Spartherm

Indrukwekkend in kwaliteit en afwerking

Met dank aan zeer hoge Duitse kwaliteitsnormen heeft Spartherm een sterke marktpositie in houtgestookte liftdeurhaarden en vrijstaande houtkachels. Deze haarden overtuigen technisch en constructief van kwaliteit en staan bekend om hun lange levensduur. Spartherm produceert jaarlijks meer dan 55.000 haarden en is daarmee één van de grootste fabrikanten in Europa.

Chamotte binnenbekleding

Chamotte binnenbekleding

Vuurvaste steen van hoge kwaliteit

Houthaarden van Spartherm zijn aan de binnenkant voorzien van chamotte binnenbekleding. Chamotte is een vuurvaste steen van zeer hoge kwaliteit. Deze steensoort houdt de warmte goed vast wat zorgt voor een optimaal rendement.

U heeft keuze uit een lichte en donkere kleur chamotte. Bij Haardenexpert adviseren wij bijna altijd om te kiezen voor de donkere kleur. Vuur in combinatie met de donkere achtergrond geeft een bijzonder mooi contrast. Zo komt het mooie vlammenspel nóg meer tot z'n recht. Daarnaast heeft de donkere kleur ook nog een praktisch voordeel, want vuil als vegen en roetaanslag blijven (lang) onzichtbaar.

Eenvoudige reiniging van de ruit

Eenvoudige reiniging van de ruit

Door unieke en gepatenteerde techniek

De kachelruit van een liftdeurhaard van Spartherm is op een eenvoudige manier te reinigen dankzij een unieke en gepatenteerde techniek. Met behulp van een slim ontworpen hendel kunt u de deur kantelen of draaien. Vervolgens is het reinigen van de ruit een gemakkelijke klus geworden.

De deur van front- en tunnelhaarden kunt u kantelen. De 2- en 3-zijdige Spartherm-haarden maken gebruik van een draaisysteem.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Eco Design label

EcoDesign richtlijn

De norm met strengere eisen

Zeker weten dat u een houtgestookte haard gebruikt die aan de normen voldoet, nu en in de toekomst? De juiste keuze is dan deze prachtige houthaard. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. Zo staan we garant voor een hoog rendement en zeer lage fijnstof uitstoot, met gegarandeerd veel stook plezier!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Spartherm Ambiente A8 Houtkachels

De Spartherm Ambiente A8 is een vrijstaande houtkachel van het merk Spartherm.
Ontvang aanbieding