Dovre

Ons assortiment

Het merk Dovre staat al 80 jaar garant voor kwalitatieve, gietijzeren houtkachels. De haarden geven een geweldige sfeer dankzij het tijdloze en klassieke design. Het Air Wash-glasbeluchtingssysteem zorgt ervoor dat u nauwelijks roetaanslag op de ruit kijgt. Daardoor hoeft u minder vaak schoon te maken. Ook beschikken de modellen over een hoog rendement, waardoor u fors bespaart op uw energierekening.

per pagina
Sorteer op
Pagina

Belgisch merk

Belgisch merk

Met Scandinavische roots

Het Belgische merk Dovre staat al meer dan 80 jaar bekend om de productie van kwalitatieve, gietijzeren houtkachels. Deze vrijstaande kachels, inbouw- en inzethaarden vinden hun oorsprong in het koude klimaat van Scandinavië. In dit land is het de noodzaak om met een robuuste en betrouwbare kachel een behaaglijke warmte te creëren. Deze mentaliteit is meegenomen naar de eigen hypermoderne ijzergieterij van Dovre. Hier worden de toestellen ontwikkeld op basis van hoogwaardig gietijzer, wat een ideale warmtegeleider is. Door de aanzienlijke temperatuurbestendigheid en de vaste vorm wordt de duurzaamheid van de kachel gegarandeerd. Dankzij de moderne gieterij heeft Dovre een sterke positie in de toeleveringsmarkt veroverd. Het merk is in het bezit van deskundige nabewerkings- en montagefaciliteiten om de aanzienlijke kwaliteit te waarborgen. Daarnaast heeft het Belgische merk een moderne emailleerinstallatie, waardoor sommige toestellen in prachtige kleuren geleverd worden. Om zorgeloos van de kachel te genieten, geeft Dovre nog tot 5 jaar garantie op alle producten.

Houtkachels

Met een unieke naverbranding

De nieuwe generatie kachels van Dovre zijn uitgevoerd met een bijzondere dubbel verbrandingssyteem. Bij dit systeem wordt de secundaire lucht, via de achterzijde, de kachel ingelaten. Deze lucht wordt eerst verwarmd en daarna naar de verbrandingskamer getrokken. Zodoende ontstaat er een secundaire verbranding, waarbij de onvolledig verbrande rookgassen worden opnieuw ontvlamt. Hierdoor behaalt de kachel een hoger warmterendement en een milieuvriendelijke en schonere verbranding. Deze innoverende techniek is o.a. van toepassing op de Dovre AstrolineDovre Vintage en de Dovre Sense.

Naast de bijzondere verbranding zijn veel houtkachels voorzien van het Air Wash-glasbeluchtingssysteem. Tijdens het stoken op hout ontstaat er onder andere aanslag en roet binnen de haard. Deze aanslag heeft ook invloed op de ruit. Het gevolg is dat het zicht op het prachtige vuurbeeld aanzienlijk afneemt. Om deze reden heeft Dovre het Air Wash-glasbeluchtingssysteem in het leven geroepen. Hierbij stroomt de secundaire verbranding eerst langs de ruit. Onverbrande gassen en condens worden hierdoor van het glas weggehouden, zodat de ruit langer schoon blijft.

Diverse brandstoffen

Diverse brandstoffen

Hout, kolen en gas

In het ruime assortiment van Dovre vindt u toestellen die op hout, kolen of gas stoken. De Dovre 760 GK is bijvoorbeeld een uitermate kolenkachel die een krachtig vermogen van 11kW opwekt. U kunt zelf een multibrandstofkachel als de Dovre 760 GM in uw huiskamer zetten. Met deze kachel is het mogelijk om met hout, kolen en bruinkoolbriketten te stoken. Naast de hoogwaardige houtkachels heeft Dovre ook nog diverse gaskachels in het ruime assortiment zitten. Het voornaamste voordeel van een gaskachel is het gebruiksgemak. Dankzij een gebruiksvriendelijke afstandsbediening kunt u de haard volledig bedienen. U geniet simpelweg van een sfeervol vuurbeeld met de uitstraling van een authentieke houtkachel. Het vervoeren van houtblokken is verleden tijd. Zo heeft de Dovre Vintage serie twee prachtige gaskachels, namelijk de Dovre Vintage 35GA en de Dovre Vintage 50GA. Deze toestellen zijn naast de basisuitvoering (zwart gelakt) ook verkrijgbaar in een geëmailleerde uitvoeringen.

Geëmailleerde uitvoeringen

Geëmailleerde uitvoeringen

Veel verschillende mogelijkheden

De vrijstaande kachels, de basisuitvoeringen, van Dovre worden aangeleverd in zwart gelakt of antraciet. Specifieke modellen zijn naast deze uitvoeringen ook te verkrijgen in emailuitvoering. Zo krijgt de kachel een decoratief uiterlijk dat aansluit op uw interieur. Dankzij de nieuwste en modernste technieken garandeert het merk een kwalitatief hoogstaande afwerking. Om u een passende kleur te bieden, heeft Dovre een scala aan prachtige bekledingen ontwikkeld. Bepaalde kleuren zijn alleen verkrijgbaar bij specifieke Dovre series. Hieronder zijn de emailkleuren overzichtelijk weergegeven:

  • E6: Majolica bruin
  • E8: Creméwit
  • E9: Olijfgroen (alleen voor de Dovre Vintage serie
  • E10: Glanzend zwart
  • E12: Wit-wit (alleen voor de Dovre Sense, Vintage en Brut serie)
  • E14: Wit emaille (alleen voor de Dovre Sense en Vintage serie)

Voor meer informatie over de Dovre toestellen neemt u contact op met de experts van Haardenexpert. U kunt altijd onze showroom bezoeken om inspiratie op te doen.

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met gashaarden

Combineer een haard met meubel

Een haardopstelling

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Met een tv-nis Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Maak kennis met Haardenexpert

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Neem contact op