• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Dovre Astroline

Ons assortiment

De kachels uit de serie Astroline van Dovre staan bekend om hun moderne uiterlijk en hun hoogstaande kwaliteit. De kachels zijn voorzien van het zogenaamde Airwash glasbeluchtingssysteem. Dit systeem zorgt er voor dat u zo lang mogelijk door een schoon glas naar het spelende vuurbeeld kan kijken. De kachels zijn vervaardigd uit gietijzer, wat een zeer efficiënte warmtegeleider is. Dovre is gespecialiseerd in het maken van gietijzeren kachels, omdat gietijzer vormvast en temperatuurbestendig is. De kachels in de Astroline serie, zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Zo is er voor iedereen wel iets te verkrijgen.

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

Compacte sfeermakers

Compacte sfeermakers

Optimaal rendement

De kachels in de Astroline-serie van het merk Dovre, staan bekend om hun moderne ontwerp en hoogstaande kwaliteit. Ondanks dat de kachel vernieuwend en eigentijds te noemen is, is er niet ingeboet op de kwaliteit van deze kachels. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de dansende vlammen, heeft Dovre er voor gekozen om een Airwash glasbeluchtingssysteem toe te voegen. Dit houdt de ruit zo lang mogelijk schoon.

Daarnaast zijn de kachels uitgerust met een uniek naverbrandingssysteem. Dit houdt in dat er via de achterzijde secundaire lucht in de kachel wordt gelaten. Deze lucht wordt voorverwarmd en via een speciale vlamplaat in de verbrandingskamer geleid. Hierdoor worden rookgassen die niet volledig zijn verbrand, alsnog ontvlamd. Hierdoor zorgen deze kachels voor een zeer schone verbranding, wat beter is voor het milieu. Het is dus niet gek dat de kachels in de Astroline-serie voldoen aan de strenge emissienormen. Daarnaast halen ze hierdoor een optimaal rendement. De kachels hebben vrijwel allemaal energielabel A.

Mogelijkheden

Keuzevrijheid

De haarden in de Astroline-lijn zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten en zijn onder te verdelen in reeksen, te weten ASTRO1, ASTRO2, ASTRO3, ASTRO4. Een beetje los daarvan staan nog de Astroline 350 en de Astroline 360.

Reeks     Afmeting
Astroline 1     B 53 x H 106 x D 48,5 cm
Astroline 2     B 52 x H 89 x D 45 cm
Astroline 3    

B 51,5 x H 114 x D 43 cm

Astroline 4     B 47,5 x H 114 x D 43 cm
Astroline 350     B 43 x H 76,8 x D 47,5 cm
Astroline 360     B 54,2 x H 76,8 x D 47,5 cm

Bovenstaande reeksen zijn weer op te verdelen in diverse typen. Zo is de Astroline 1 verkrijgbaar in Astroline 1/Black, Astroline 1/Scandic en Astroline 1/Steeler. Het verschil tussen deze haarden zit hem voornamelijk in de kleur en het materiaal van de convectiepanelen.

Type     Opmerking
Astroline 1/ Black    

Met zwarte gelakte staalplaat convectiepanelen

Astroline 1/ Scandic      Met convectiepanelen in speksteen
Astroline 1/ Steeler     Met convectiepanenelen in geborsteld roestvrij staal

De Astroline 2 is ook verkrijgbaar in drie verschillende varianten. Het verschil tussen deze haarden zit hem tevens in de kleur en het materiaal van de convectiepanelen en de topplaat.

Type     Opmerking
Astroline 2/ Scandic Top     Met convectiepanelen en topplaat in speksteen
Astroline 2/ Black     Met zwart gelakte staalplaat convectiepanelen
Astroline 2 / Scandic     Met convectiepanelen in speksteen 

Vervolgens bestaat de Astroline 3 ook weer uit twee verschillende haarden. Eentje op poot, de Astroline 3CB/P, en eentje met een houtopslag, de Astroline 3 CB/WB. Dit geldt ook voor de Astroline 4. Die bestaat dus ook de Astroline 4CB/P die op een poot staat en de Astroline 4CB/WB die is voorzien van een houtopslag.

Tot slot bestaan er nog de Astroline 350CB, Astroline 350CB3, Astroline 360CB en de Astroline 360CB3. Dit is eigenlijk een aparte serie. Net als bij de Astroline serie beschikken deze kachels over een airwash-systeem waardoor uw ruit langer schoon blijft. Ook bevatten ze een dubbel verbrandingssysteem waardoor er een milieuvriendelijkere verbranding ontstaat. Bovengenoemde kachels zijn te verkrijgen in zeven verschillende kleuren, te weten mat zwart, ivoor, groen, houtskool, koningsblauw, majolica bruin en majolica groen. Daarnaast zijn deze kachels nog te verkrijgen met verstelbare poten, speksteenmantel en met zijruiten.