• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Dovre houtkachel

Ons assortiment

De Dovre houtkachels zijn allemaal uitgevoerd met een bijzonder dubbel verbrandingssysteem. Duurzaamheid van elke kachel wordt gegarandeerd. De haarden zijn milieuvriendelijk en duurzaam. Het design zorgt ervoor dat Dovre een van de bekendste houtkachel leveranciers is.

Dovre houtkachel

Dovre houtkachel

Sfeer en gezelligheid

De Dovre houtkachels zijn allemaal voorzien van een strak en tijdloos design. Dankzij dit tijdloze design passen de houtkachels in vrijwel elke woonsituatie. Het compacte formaat van de kachels zorgt er daarbij voor dat de haarden overal in uw woning kunnen staan. Naast de tijdloze haarden beschikt Dovre ook over een serie klassieke haarden zoals de Dovre 760 WDDovre 100 en de Dovre Tai serie. Deze haard is een perfect voorbeeld van hoe een traditionele haard zou moeten zijn, inclusief fraaie Noorse decoratieve figuren. De rest van de haarden zijn tijdloos en strak. Dit houdt niet in dat de haarden niet opvallen. Een groot deel van de haarden zijn namelijk driezijdige houthaarden. Dit houdt in dat er aan drie zijdes van de houthaard glas is geplaatst. Hierdoor heeft u in de gehele kamer een prachtig zicht op het vuur. Ook danst de prachtige oranje vuurgloed overal op uw muren. Dit brengt sfeer en gezelligheid in uw woonkamer.

Bijzonder verbrandingssysteem

Bijzonder verbrandingssysteem

Zeer efficiënt

Naast dat de houtkachels van Dovre er prachtig uitzien, beschikken ze ook over een bijzonder verbrandingssysteem. Bij dit verbrandingssysteem wordt er lucht vanuit de achterzijde de kachel ingelaten. De lucht wordt eerst verwarmd en daarna naar de verbrandingskamer getrokken. Zo ontstaat er een secundaire verbranding, waarbij de onvolledige verbrande rookgassen opnieuw ontvlamt. Zo krijgt elke kachel een hoog warmterendement en een schonere verbranding. Dit verbrandingssysteem is aanwezig op de Dovre Astroline, Dovre 350, Dovre 360, Dovre Vintage en de Dovre Sense houtkachels. Het rendement is met 80% al erg hoog. De houtkachels zijn hierdoor een reeks met rendementsklasse A. U stookt dus milieuvriendelijk en u bespaart op uw energierekening.Ook beschikken de haarden over een hoog vermogen van 7 kW. Hiermee is het gemakkelijk om de gemiddelde woonkamer te verwarmen. Zo geniet u van een heerlijke temperatuur in uw woning. De Dovre houtkachel is teven voorzien van het bijzondere Air wash-gasbeluchtingssysteem. Tijdens het stoken ontstaat er namelijk roet en andere aanslag. Hierdoor wordt uw prachtige vuurbeeld aanzienlijk beperkt. Door het Air Wash-glasbeluchtingssysteem stroomt er eerst secundaire verbranding langs de ruit. Zo wordt condens tegengegaan en blijft de ruit langer schoon. De Dovre houtkachels zijn dus zeer efficiënt. Kies voor één van deze bijzondere houtkachels en geniet van de luxe die Dovre u biedt.