• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.
Wat kost een openhaard plaatsen?

Wat kost een openhaard plaatsen?

Wij zetten de kosten graag voor u op een rij

Het plaatsen van een openhaard brengt kosten met zich mee. De kosten van een openhaard zijn opgebouwd uit verschillende factoren. De aanschaf van de haard, de installatiekosten en de materiaalkosten. U moet rekening houden met de verschillende factoren, de brandstof van de haard en de situatie in uw woning. In dit artikel geven wij een indicatie van de prijzen. De vraag: 'Wat kost een openhaard plaatsen en installeren? ' is moeilijk te beantwoorden omdat de kosten verschillen per situatie. Met dit artikel hopen we u een indicatie te geven over de kosten van een openhaard plaatsen.

  • 04 - 11 - 2021
  • Open haard
  • Masha ter Harmsel
  • 5 minuten
kosten open haard weten

Kosten open haard afhankelijk van eigen keuzes

Om antwoord te geven op de vraag 'wat kost een open haard', is het belangrijk om te weten dat een open haard in allerlei varianten te verkrijgen is. U kunt gaan voor:

Ook binnen deze categorieën is er onderscheid te maken tussen diverse uitvoeringen, namelijk een frontaal, tweezijdig of een driezijdig vuurzicht. Daarnaast rest de vraag of de haard strak in de wand wordt ingebouwd of dat het een vrijstaande haard moet worden.

Wilt u op een fraaie manier de hoek van de kamer vullen? Dan kiest u natuurlijk voor een tweezijdige hoekhaard in combinatie met een modern of klassiek plateau. Of zoekt u een haard die tussen de woonkamer en eetkamer geplaatst moet worden? Dan is een roomdivider als haard ideaal. En de keuzes houden hier niet op. Iedere haard is namelijk te verkrijgen met diverse interieur en exterieur opties. Denk hierbij aan de brander, ombouwkader, achterwand en nog veel meer. De totaalprijs van een open haard hangt af van een scala aan keuzes, afhankelijk van uw eigen persoon smaak en interieur.

Kosten openhaard plaatsen en installeren

Andere factoren die de prijs beïnvloeden

Het rookkanaal en de omstandigheden

Bij de aankoop van een nieuwe haard zijn er een aantal factoren die de kosten zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van een rookkanaal en welk type haard u wilt. Als u een goed werkend en veilig rookkanaal heeft, hoeft u deze dus niet meer te laten installeren. Dit scheelt niet alleen materiaal- en installatiekosten, maar ook een hoop hak- en breekwerk in de woning.

kosten openhaard

Haard op gas kosten voor plaatsen

We beginnen met de prijzen van de gashaard. Bij het aanschaffen van een gashaard moet u met verschillende factoren rekening houden. Loopt er een gasleiding, zo ja, waar? Want ook zonder gasleiding kan een gashaard geplaatst worden door middel van propaangasflessen. Controleer ook of er een rookkanaal of afvoerpijp loopt, en of u een ombouw om de gashaard wilt hebben. Wij hebben een indicatie gemaakt van de gemiddelde kosten van het plaatsen en installeren van een gas openhaard zonder ombouw in de volgende tabel gezet.

Een gashaard kopen
openhaard plaatsen en installeren

Houtgestookte kachel kosten voor plaatsen

De kosten van een openhaard of houthaard hebben te maken met het type haard, het rookkanaal en de ombouw. Het belangrijk om te kijken of u een rookkanaal heeft, en of deze goed is. De installatiekosten van een openhaard liggen gemiddeld hoger dan bij een gashaard of een elektrische haard. Dit komt doordat de afvoerpijp boven de nok uit moet komen en een eventuele ombouw moet brandwerend zijn. In de tabel hieronder staat een indicatie van de prijzen van het plaatsen van een houtkachel.

Een houtkachel kopen
prijzen elektrische haard plaatsen

Elektrische haard kosten voor plaatsen

De elektrische openhaard wordt steeds populairder door het brede assortiment en verbeterde vlamtechnieken. De British Fires elektrische haard wordt vaak gezien als meest realistisch. De kosten van de aanschaf van een elektrische openhaard verschillen van hoog naar laag. De installatie- en materiaalkosten zijn wel een stuk goedkoper. Als een elektrische haard wordt ingebouwd, is dit goedkoper dan een hout- en gashaard omdat er geen brandwerende materialen nodig zijn. De prijzen in de onderstaande tabel zijn van het plaatsen van een elektrische haard zonder ombouw.

Naar British Fires
Prijzen bio-ethanol haard plaatsen

Bio-ethanol haard kosten voor plaatsen

Voor de aanschaf van een bio-ethanol open haard liggen de kosten van de haard gemiddeld lager dan bij een hout- of gashaard, maar hoger dan bij een elektrische haard. Ook de gemiddelde installatiekosten zijn minder, omdat de haarden afvoerloos zijn. U hoeft dus geen nieuw rookkanaal aan te leggen of een bestaand rookkanaal om te bouwen. Over welke bedragen praten we dan? Bekijk de tabel. Daarin leest u een indicatie van de prijzen voor het plaatsen van een bio-ethanol haard.

Een bio-ethanol haard kopen
openhaard plaatsen

Een wandmeubel om de haard heen

Naast het plaatsen van de openhaard is het mogelijk om een kastenwand of cinewall om uw haard heen te bouwen. Natuurlijk worden de kosten van een openhaard iets hoger met een wandmeubel. Van plateau onder de haard tot een ingebouwde tv nis met een boekenkast, alles is mogelijk. De ombouw wordt altijd gemaakt van materiaal van brandklasse A1, bijvoorbeeld Promatect-H of Promafour. Dit materiaal kan vervolgens afgewerkt worden met prachtige stoffen, platen, lak of verf. Wij werken samen met een professionele meubelmaker die zowel standaard als maatwerkmeubels voor u maakt. Bij een wandopstelling zijn de kosten afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Meer informatie over een haard met meubel
Openhaard inbouw kosten

Openhaard laten plaatsen of zelf installeren

Met dit artikel hopen wij u een antwoord te hebben gegeven op de vraag: Wat kost een open haard plaatsen? Natuurlijk kunt u open haard kosten besparen door hem niet te laten plaatsen, maar de haard zelf te installeren. De bovenstaande voorbeelden zijn op basis van onze prijzen en ervaringen. Wij werken met vakkundige installateurs en meubelmakers die hoogwaardige materialen gebruiken. In uw persoonlijke situatie kunnen de prijzen afwijken. Als u een op maat gemaakte offerte van uw droomhaard wilt, kunt u het beste een vrijblijvende offerte aanvragen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Goed advies

Is belangrijk

In deze blog gaven we antwoord op de vraag: wat kost een open haard plaatsen? De kosten van een open haard zijn heel variabel en afhankelijk van uw woonsituatie. Daarnaast zijn de kosten gebaseerd op de aanvullende opties per haard. Ga samen met de adviseurs rond de tafel zitten en leg uw wensen voor. Kom gerust een keer langs in een van onze showrooms. Uiteraard kunt u op elk moment online een persoonlijke en vrijblijvende offerte aanvragen.

Naar ons volledige haarden assortiment

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek ons in Apeldoorn of Rijssen

Daarom kiest u voor Haardenexpert

pictogram de beste

DÉ HAARDENEXPERT

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

isntallateurs

GROOT INSTALLATEURSNETWERK

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

review

KLANTWAARDERING 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

showroom

EXCLUSIEVE SHOWROOM

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Passend advies over de kosten van een open haard plaatsen

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden en kachel zaken van Nederland en België. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert