• De échte expert in haarden en kachels.
 • Gegarandeerd het beste advies.
 • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
 • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Schouw met houtkachel

Schouw met haard
€ 12.210

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Schouw met houtkachel
 • Bezoek aan huis, ook in uw regio
 • Altijd de beste prijs van Nederland en België
 • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
 • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Schouw met houtkachel

Geef uw houthaard de aandacht die hij verdiend met een schitterende schouw of schoorsteenmantel. Een fraaie schouw geeft uw houtkachel net even wat meer elegantie en stijl. Misschien gaat u voor de traditionele look, en kiest u een houtkachel schouw afgewerkt in donker eiken of met een klassieke marmerlook? Er zijn vele schouwen beschikbaar met een moderne look, bijvoorbeeld in beton grijs of juist spierwit met vloeiende lijnen. De mogelijkheden om uw houtkachel met schouw bij uw interieurstijl aan te sluiten zijn vrijwel eindeloos! 

Houtkachel met schouw

Een schouw is een omlijsting van uw houtkachel, het bepaald daardoor grotendeels hoe uw houtkachel er uiteindelijk uit zal komen te zien. Met een schouw plaatst u uw houtkachel op de voorgrond en benadrukt zo de gezelligheid en sfeer waar een houtkachel toch al om bekend staat nog eens extra. Een fraaie houtkachel met schouw benaderd het klassieke beeld dat veel mensen bij een open haard hebben. Een moderne houtkachel met schouw geeft u het beste van twee werelden. U krijgt de authentieke haardbeleving zoals bij de klassieke open haard opstelling, maar profiteert wel van alle voordelen die een moderne houtkachel bieden kan.

Verschillende stijlen, kleuren en uitvoeringen

Houtkachel schouwen zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren en uitvoeringen. De meeste schouwen zijn echter gemaakt van diverse soorten natuursteen. Wij leveren een breed spectrum aan stenen schouwen, stuk voor stuk met de hand bewerkt door ervaren vakmensen. Houtkachel schouwen zijn verkrijgbaar in allerlei steensoorten, zoals zandsteen, hardsteen of marmer. Naast egale steensoorten kunt u ook kiezen voor een bijzondere look. Wat dacht u bijvoorbeeld van een houtkachel met schouw met een realistisch baksteenmotief of misschien een speels kiezelpatroon? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

Soorten houtkachel schouwen

Schouwen voor houtkachels zijn dus verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Qua model onderscheiden we 3 verschillende soorten:

 • Houtkachel met frontschouw
 • Houtkachel met schouw halve omloop
 • Houtkachel met schouw hele omloop

Houtkachel met frontschouw

Wanneer u kiest voor een houtkachel met frontzicht in schouw, dan kiest u voor de kleinste versie van deze 3. Kenmerkend van een frontschouw is dat hij voor de houthaard wordt geplaatst. Waar de achterzijde van de schouw ophoud begint de ruit van de houthaard. Dit type schouw is erg populair in wat kleinere woningen omdat ze weinig ruimte vragen en toch direct uw houtkachel verfraaien.

Houtkachel met schouw halve omloop

Een houtkachel in schouw met een halve omloop loopt langs beide zijden van de houtkachel door tot ongeveer de helft van de haarddiepte. Een houtkachel met schouw met een halve omloop verfraait ook het zijaanzicht van uw houthaard en geeft uw schouw wat meer volume en diepte.

Houtkachel met schouw hele omloop

Wilt u echt dat uw houtkachel naar voren lijkt te komen? Dan is een schouw met een hele omloop een goede keuze. Houtkachel schouwen met een hele omloop lopen aan beide zijden door tot op gelijke diepte van de haard. Een schouw met een hele omloop geeft uw houtkachel met schouw een erg statige uitstraling.

Hoogwaardige materialen

Een prachtige schouw bestaat natuurlijk uit kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. De schouwen in ons assortiment zijn gemaakt van:

 • Belgisch hardsteen
 • Kalkzandsteen
 • Marmer

Belgisch hardsteen

Belgische hardsteen wordt verkocht onder vele namen. De kleur van deze steensoort wordt vooral bepaald door de wijze van bewerken. Grof bewerkt heeft deze steensoort een grijsblauwe kleur, goed gepolijst veranderd dit in zwartbruin. Het is een harde steensoort die uw houtkachel schouw een robuust en stoer karakter geeft. De uiteindelijke uitstraling wordt vooral bepaald door de mate waarin deze steensoort bewerkt is. Wij laten u op verzoek graag enkele voorbeelden zien in onze luxe showroom.

Kalkzandsteen

Kalkzandsteen is gemaakt van zand, ongebluste kalk en water. Het is helemaal egaal van structuur en is bestaat volledig uit natuurlijke materialen. Kalksteen is licht van gewicht en laat zich gemakkelijk bewerken. De ongebluste kalk geeft kalkzandsteen van nature een witte kleur, maar door sausen of verven zijn andere kleuren eenvoudig te realiseren. Kalkzandsteen leent zich door zijn gewicht en bewerkbaarheid voor allerlei toepassingen. Vooral bij moderne schouwen is kalkzandsteen een populaire keuze.

Marmer

Marmer heeft een bijzonder exclusieve uitstraling door de unieke eigenschappen van deze natuursteen. Marmer is heel hard, maar toch al sinds de oudheid populair bij beeldhouwers. Zijn bijzondere schoonheid krijgt marmer doordat het licht enkele millimeters in het materiaal kan doordringen. Deze lichtinval geeft marmer zijn prachtige, bijna transparante glans. Marmer is een natuurproduct met vele verschillende kleurstellingen en patronen. Afhankelijk van de locatie van de steengroeve kan de kleur variëren van roze, tot grijs en wit. Marmer schouwen geven uw woning direct een zeker elan en een bijzonder exclusieve uitstraling. Elke marmerproduct is uniek. Het heeft zijn eigen palet aan kleuren en patronen en daardoor zijn eigen unieke schoonheid. Wij laten u graag meer zien!

Een houtkachel in schouw kopen bij Haardenexpert

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een luxe opstelling of neem contact op voor haardadvies. Wij luisteren graag naar uw wensen, om er samen iets moois van te maken.

Productspecificaties

Type haardHoutkachel
VuurzichtFront/1-zijdig
Interieurstijl meubelLandelijk
Kleur meubelLichtgrijs
Kleur ombouwDonkergrijs
MateriaalNatuursteen
MerkHaardenexpert
Afmeting haard in cm (BxH)80x65cm
Afmeting meubel in cm (BxHxD)133x110x50cm

Gerelateerde categorieën

ons aanbod haardmeubel

Ons aanbod haardmeubels

Maak een keuze

Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Al onze opstellingen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en hebben veelal een uniek en eigentijds karakter. Een haard met meubel is vrijwel altijd verkrijgbaar met de haard die u het liefst heeft. Of het nu gaat om een gashaard, houtkachel, elektrische haard of sfeerhaard. Bij Haardenexpert bieden wij de volgende opstellingen aan:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Als cinewall Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Tijdelijk een GRATIS 3D visualisatie t.w.v. €95,- ontvangen? Maak direct een afspraak

Meeste gestelde vragen

Met antwoord van dé Expert

Onder een haardombouw verstaan wij een gladde ombouw om de haard, van vloer tot plafond. Hierin zitten geen verspringen, nissen of diepteverschillen.

Laten we beginnen bij de vraag: wat is een ombouw? Dit is een strakke kolom/koof die om de haard wordt gebouwd. Simpel, strak en tijdloos. Een ombouw kan op drie verschillende manieren worden opgeleverd: stucklaar, behangklaar en sausklaar.

Een opstelling met elektrische haard wordt standaard sausklaar opgeleverd. Een opstelling met gashaard of houtkachel wordt standaard stucklaar opgeleverd.

 1. Stucklaar
  Kiest u voor een stuckklaar afwerkingsniveau dan zijn de plaatmaterialen in het meubel niet naadloos met elkaar verbonden, maar ‘koud’ tegen elkaar aangezet. De platen worden dan rechttoe-rechtaan bevestigd met houten regelwerk. Het naadloze effect ontbreekt daarom ook.

 2. Behangklaar
  Behangklaar betekent dat de plaatmaterialen in het meubel naadloos met elkaar verbonden worden, omdat ze ‘in verstek’ gezaagd zijn. In verstek zagen wil zeggen dat 2 plaatmaterialen in een bepaalde hoek (bijv. 45 graden) worden gezaagd zodat ze exact op elkaar aansluiten. Zo ontstaat een naadloos geheel. Verder zijn gaten en kieren dicht geplamuurd. Zo heeft u een egaal eindresultaat waar u direct een behang op kunt aanbrengen.

 3. Sausklaar
  Bij een sausklaar meubel is de ondergrond zo glad mogelijk. Net als bij behangklaar worden de naden van het meubel ‘in verstek’ gezaagd. Dit zorgt voor een naadloos geheel. Verder wordt er een extra afwerklaag over het gehele meubel aangebracht voor een optimaal, egaal eindresultaat. Dit is meteen ook het verschil met behangklaar waarbij deze extra afwerklaag ontbreekt.

Dit is een 3D-interieurontwerp van uw droomopstelling. Het biedt u een unieke kans om het eindresultaat in zijn geheel te bewonderen door middel van een fotorealistische tekening. Denk aan het haardmeubel in combinatie met lichtinval door uw ramen, licht-schaduwwerking met uw meubilair en lampen, uw vloer- en wandkleuren en de lengte/breedte verhouding in de ruimte.

Bij onze manier van werken kunt u het volgende verwachten:

1. Persoonlijk: in een persoonlijk adviesgesprek luisteren we naar uw wensen en ideeën.
2. Professioneel, we kijken of uw dromen ook technisch haalbaar zijn en geven passend advies.
3. Beeldend, we tekenen uw gewenste opstelling op schaal als schets of fotorealistisch.
4. Transparant, we zetten alles duidelijk op een rij in een vrijblijvende offerte.

Wij werken naar een eindresultaat waarbij u helemaal tevreden bent met wat u in huis haalt.

De woonwens van “een haard passend in mijn interieur” willen wij graag voor u waarmaken. Daarvoor vindt u in ons assortiment zowel losse haarden als haarden geïntegreerd in een mooi haardmeubel. Met keuze uit 1200+ type haarden valt er veel te kiezen. Onze kracht ligt in een persoonlijk, eerlijk en technisch goed advies. Wij van Haardenexpert laten uw interieur graag ‘vlammen’.

Van alles. U kunt kiezen uit bijvoorbeeld decoratief plaatmateriaal van Decolegno met een look & feel zoals:

 • Houtlook
 • Steen of beton
 • Metallic
 • Stof & leer
 • Unikleuren

Andere materiaal afwerkingen waarvoor u kunt kiezen zijn bijvoorbeeld eiken fineer, akoestische wandpanelen of natuursteen. Dit kan een lastige keuze zijn. Wilt u graag een haardadviseur hierover spreken? Neem contact met ons op voor een passend advies.

Jazeker is dit mogelijk. In ons voorbeeld hebben wij gekozen voor de meest gevraagde maatvoering. Maar bij ons kunt u terecht voor maatwerk en daarom is het geen probleem als u graag andere afmetingen wenst. 

Vraag hiervoor om haardadvies van een expert. Uiteraard kunt u op elk moment online uw wensen kenbaar maken door een persoonlijk en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Ja! U bent van harte welkom in een van onze twee luxe haardenshowrooms. U vindt ons in het Twentse Rijssen (Overijssel) en in het centraal gelegen Apeldoorn (Gelderland). Graag leiden wij u rond langs de verschillende opstellingen met de mooiste haarden en gaan met u om tafel voor een persoonlijk adviesgesprek. Hopelijk tot snel!

Offerte ontvangen voor een opstelling?

Jurrian helpt u graag

Het is te begrijpen dat u wilt weten wat er mogelijk is. Ik denk graag met u mee en zet de mogelijkheden op een rij.
Offerte aanvragen

Let hier op bij aanschaf van een haardopstelling

Afmeting van de ruimte

Afmeting van de ruimte

De ruimte bepaalt welk type meubel het meest geschikt is voor uw situatie.

Type brandstof

Type brandstof

Elke brandstof heeft zijn eigen voor- en nadelen, denk goed na over uw keuze.

De indeling

De indeling

De plek van de haard. Moet deze rechts, links of centraal geplaatst worden?

Extra mogelijkheden

Extra mogelijkheden

Tover uw opstelling om tot een pronkstuk met kasten, lades of nissen.

Voor welke look & feel gaat u?

Tijdloos, trendvolgend of gedurfd

Keuze uit maar liefst +1200 plaatmaterialen en kleuren

Keuze uit maar liefst +1200 plaatmaterialen en kleuren

Licht uit spot aan | Nis met sfeervol spotje

Licht uit spot aan | Nis met sfeervol spotje

Handige opbergvakken

Handige opbergvakken

Zwevend haardmeubel | Terugvallende plint

Zwevend haardmeubel | Terugvallende plint

Lades & klepkasten

Lades & klepkasten

Eén aanspreekpunt

Eén aanspreekpunt

Zo gaan we te werk

We denken mee van inspiratie tot installatie en nemen daarmee al uw zorgen weg. Dit is onze aanpak:

Haardadvies We denken mee met uw wensen en de technische mogelijkheden.
3D tekening Met een 3D tekening ziet u de opstelling in uw huis.
Meubelmaker Onze ervaren meubelmaker bouwt uw maatwerk meubel.
Landelijke installatie Op een veilige manier installeert onze monteur uw haard.
Service Jarenlang zorgeloos genieten van de haard.

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Schouw met houtkachel Schouw met haard

De stijlvolle uitstraling van een schouw met houtkachel geeft enorm veel sfeer. De mogelijkheden zijn eindeloos, kies uw eigen look & feel.

Ontvang aanbieding