Houtkachels

Houtkachels

Ons assortiment

De houtkachel zorgt voor de ultieme beleving en sfeer. Immers niets overtreft het gevoel van zwoele warmte in combinatie met het knisperen van een houtvuurtje. Stelt u zich eens voor dat u tijdens een koude winteravond heerlijk romantisch bij de haard kan gaan zitten. Een houthaard die niet alleen warmte uitstraalt maar ook sfeer en beleving brengt in uw woonkamer. Wilt u een prachtige en sfeervolle houtkachel kopen? Bekijk ons assortiment of kom langs in onze showroom (speciale showroomactie op vrij 27 mei & za 28 mei 2022). Houtkachels van verschillende Nederlandse en buitenlandse topmerken. Allemaal houtkachels die echt wat toevoegen in uw woning. 

Verfijn uw keuze

Met handige filteropties

houthaarden binnen

Alles weten over een houtkachel?

Onze adviseurs staan u graag te woord

Houtkachels zijn erg geliefd, en dat snappen wij. Naast de warmte die een houtkachel afgeeft, brengt het vuur ook sfeer. De geur van hout ruikt u, het knisperen hoort u en de warmte voelt u. Een echte blikvanger in uw woonkamer dus. Maar welk type houthaard past nou bij u? Houthaarden zijn in alle soorten, maten, materialen en kleuren te verkrijgen. We vertellen u daarom graag meer over de voor- en nadelen van een houtkachel, welke modellen er zijn en waar u op moet letten bij een houtkachel kopen.

Ik wil graag haardadvies

Meest gestelde vragen over een houtkachel

Alles wat u moet weten

Waarom zou u kiezen voor een houtkachel? Er zijn veel voordelen op te noemen waarom een houtkachel de juiste keuze is. Wij sommen de vijf belangrijkste op:

1. Sfeer en gezelligheid

In tegenstelling tot een gashaard of een elektrische haard zorgt een houtkachel voor veel meer sfeer en gezelligheid. Dit komt door het altijd veranderende vuur, de geur en het geluid. 

2. Hoger rendement

Het rendement van de moderne houtkachel ligt een stuk hoger dan de openhaarden van vroeger. Door dit hogere rendement is de houtkachel van nu financieel ook aantrekkelijker. 

3. Financieel aantrekkelijk

De aanschaf van een hout haard is over het algemeen goedkoper dan het aanschaffen van een gashaard. Daarnaast is er minder hout nodig voor meer warmte door het hoge rendement.

4. Voor elk wat wils

De mogelijkheden met een houtkachel zijn oneindig. Vandaag de dag zijn er talloze modellen, types, materialen en kleuren verkrijgbaar bij de houthaard. 

Door de technische ontwikkelingen is de rookoverlast bij de hedendaagse houthaarden tot het minimum beperkt. Door op de goede manier te stoken met het goede hout wordt deze overlast nóg minder. Stook met de Zwitserse stookmethode met essenhout, berkenhout, eikenhout of beukenhout.

Er zijn talloze soorten en maten houtkachels. We snappen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Het is belangrijk dat u nagaat welke functie de houtkachel krijgt, hoeveel vermogen u nodig heeft en welk soort warmte de houtkachel uit moet stralen. We geven u een aantal aankooptips.

De warmte die de kachel uitstraalt, is uitgedrukt in het aantal kW. Het juiste aantal kW houtkachel voor uw woning heeft te maken met verschillende factoren. Bijvoorbeeld de functie van de houtkachel en hoe groot de ruimte is waar de kachel in staat. Natuurlijk willen we u graag helpen in een adviesgesprek.

Houthaarden worden vrijwel altijd geïnstalleerd met dubbelwandige RVS pijpen. Dubbelwandige RVS pijpen zijn verplicht volgens het bouwbesluit. Onze monteurs installeren uw houthaard op vakkundige wijze. Dit doen wij landelijk met behulp van deskundige en gecertificeerde monteurs.

houtkachel binnen

Houtkachel binnen

Verschillende types en soorten

Een houtkachel voor binnen zorgt voor een gezellige sfeer. Daarnaast is het rendement van de houtkachel binnen, en zijn de eisen omtrent het afvoerkanaal, sterk verbeterd. Hierdoor is het stoken veiliger is geworden. De houtkachel binnen stoot bijna geen fijnstof meer uit in de woning. Het is belangrijk dat het juiste rendement wordt bepaald bij een houtkachel binnen, en dat het juiste afvoerkanaal wordt geplaatst. Als u een houthaard binnen wilt plaatsen is het belangrijk dat u het goede aantal kW houtkachel kiest. Bij een te laag rendement wordt de ruimte niet warm en bij een te hoog rendement kan de haard niet voluit branden, wat zorgt voor een hogere milieubelasting.

Er zijn verschillende soorten houtkachels binnen, welke past het best bij u?

houthaarden kopen

Vrijstaande houtkachel

Een robuuste en industriële look

Een vrijstaande houtkachel past perfect in een industriële woonkamer. Een vrijstaande houtkachel is, zoals het woord ook al zegt, een kachel die helemaal vrij staat van de muur. Bij dit type houthaard voor binnen is de afvoerpijp (die door het dak of de gevel naar buiten gaat) altijd zichtbaar. Hierdoor krijgt de kachel een mooie industriële uitstraling. Een groot voordeel is dat deze houtkachel bijna overal in de woning te plaatsen is. Dit komt doordat de houthaarden niet tegen een muur aan geplaatst hoeft te worden. Wilt u graag een houtkachel kopen, neem dan een kijkje tussen ons prachtige aanbod vrijstaande houtkachels.

houtkachels

Inbouw houtkachel

Wij bouwen de haard in hoe u het wilt

U kiest voor een inbouw houtkachel als u de haard wilt plaatsen in een muur, tv-wand/cinewall, op een haardplateau of in een maatwerk meubel. De ombouw om de houtkachel heen zorgt ervoor dat de afvoerpijp keurig is weggewerkt. De mogelijkheden bij het inbouwen van een houtkachel voor binnen zijn eindeloos en het is in feite altijd maatwerk. U kiest de afmetingen, kleuren en materialen. Naast het leveren van de houthaard maken wij ook maatwerk meubels voor de inbouw houtkachel. Bekijk online ons ruime assortiment houthaarden of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een maatwerk meubel.

Inbouw houtkachels

houtkachel kopen

Inzet houtkachel

Voor een bestaande situatie

Als u een oude open haard of schouw heeft die u graag wilt vernieuwen, is de inzet houtkachel een ideale oplossing. De inzet houthaard kan eenvoudig worden geplaatst op de plek van de oude kachel. De afmetingen van de bestaande haard en de nieuwe haard zijn natuurlijk belangrijk. Daarom is het essentieel dat u zich goed laat adviseren. Onze adviseurs kunnen u helpen met de de overweging voor een houthaard. Neem eens een kijkje in ons ruime assortiment inzet houtkachels.

Houtkachels binnen

Speksteenkachel

Houdt de warmte langer vast

Een speksteenkachel is een kachel bekleed met, of helemaal gemaakt van speksteen. Speksteen is een unieke steensoort wat erg lang warmte vasthoudt. Als de kachel wordt aangestoken geniet u nog uren van de geleidelijke warmte die de haard uitstraalt. Zelfs als de kachel uit staat, blijft de speksteenkachel houtkachel nog warmte afgeven. De speksteenkachel is vrijwel altijd een vrijstaande kachel. Wij hebben in ons assortiment zowel massieve speksteenkachels, als kachels die zijn bekleed met speksteen.

Speksteenkachels

hout kachel kopen

Liftdeur of draaideur

Kies voor de juiste deur

Houtkachels kunnen gecategoriseerd worden in liftdeur haarden en draaideur haarden. Bij de liftdeur houtkachel gaat de ruit van de haard van onder naar boven open ‘als een lift’. De haard kan zowel met een open als een dichte ruit gestookt worden. Bij de draaideur houtkachel “draait” u het deurtje, met de ruit, horizontaal open als u er een blok op wilt leggen.

Milieubewust en veilig stoken

Stoken zonder overlast

Het beperken van overlast bij het stoken met een houtkachel, in combinatie met veilig en milieubewust stoken is van groot belang. Door een aantal kleine aanpassingen in de manier waarop u stookt kunt u de overlast en de milieuvervuiling beperken. Het is belangrijk dat u met het goede hout stookt en dat het vochtpercentage maximaal 15% tot 20% is. Het vochtpercentage kunt u meten met een vochtmeter. Ook is het belangrijk om uw houtkachel goed te onderhouden en om de houtkachel op de goede manier aan te steken. Onderzoeken hebben bewezen dat de Zwitserse stookmethode de meest milieuvriendelijke stookmethode is. Bij de Zwitserse stookmethode wordt het vuur van bovenaf aangestoken. 

houtkachel

Houtkachel kopen?

Neem contact op met onze experts

Heeft u vragen over het juiste type houtkachel voor uw woning? Aarzel niet om contact op de nemen. Wij helpen u graag vrijblijvend met passend advies. Wilt u graag de verschillende soorten houthaarden voor binnen in het echt zien? Kom dan gerust een keer langs in onze luxe showroom. Door onze deskundigheid en ervaring zijn we uitgegroeid tot één van de grootste haardenzaken van Nederland. Wij zijn meer dan zomaar een haardenzaak; wij regelen het hele project, van inspiratie tot installatie.

Vrijblijvende offerte

Kom langs voor inspiratie & advies

Bezoek onze showroom in Apeldoorn of Rijssen

Vraag nu een offerte aan

Gratis en vrijblijvend

Offerte ontvangen voor een van onze haarden en kachels? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan van uw favoriete haard.

Offerte aanvragen

Haardopstellingen met houthaarden

Combineer een haard met meubel

Een haardopstelling

Een haardopstelling

Zorgt voor een WOW-factor

Een haard gecombineerd met een meubel is een verrijking voor uw woonkamer. Haardenexpert biedt een breed en divers aanbod haardmeubels aan. Helemaal op maat gemaakt, zodat we zeker weten dat deze is afgestemd op uw persoonlijke wensen. Door jarenlange ervaring en samenwerking met experts zijn wij meer dan alleen uw haardleverancier. Van losse haard tot complete opstelling:

Met een tv-meubel Combineer uw tv-meubel en haard tot een complete opstelling. Om tijdens het tv-kijken te genieten van de vlammen.
Met een kastenwand In de kast is ook ruimte voor boeken, accessoires of lichtspotjes.
Met een plateau Zorgt voor een perfecte afwerking van de haard. Kies bijvoorbeeld voor hout of natuursteen.
Met een schouw De haard strak ingebouwd in een schouw of ombouw.
Met een tv-nis Combineer uw tv en haard tot een cinewall. Zo kunt u tv-kijken én tegelijkertijd genieten van het vlammenspel.

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Maak kennis met Haardenexpert

Maak kennis met Haardenexpert

Neem contact op

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Neem contact op