• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Spartherm Passo XS

Houtkachels
€ 4.765

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Landelijke installatie en levering
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • Persoonlijk haardadvies aan huis, ook in uw regio
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Spartherm Passo XS

De Spartherm Passo XS is een mooie houtkachel met ronde vormen. Dankzij de grote ruit geniet u vanaf verschillende hoeken van het fantastische vuurbeeld. De stoere houtkachel kunt u bijvoorbeeld op een centrale plaats in de huiskamer neerzetten. Deze kachel wekt een relatief laag vermogen van 5 kW op. Een ideaal toestel voor een huiskamer die goed geïsoleerd is. De houtkachel van Spartherm is door de vele kleurmogelijkheden aan te passen aan het interieur. Denk hierbij aan kleuren als parelwit, grafiet, terra, RVS en nero. Alleen bij de kleur nero is het mogelijk om een witte of zwarte achterwand te nemen. De rest van de kleuren worden standaard gecombineerd met een witte wand.

Verschillende modellen

Met behulp van de praktische aslade kunt u onnodig as simpelweg opruimen. Tevens is de Spartherm Passo XS uitgerust met moderne technologie. De houtkachel is leverbaar met een gesloten of open verbrandingssysteem. De Spartherm Passo XS is het kleinste model van de Spartherm Passo serie. Voor een slag groter kunt u de modellen Spartherm Passo S, Spartherm Passo M en Spartherm Passo L overwegen. Ieder model heeft een ander formaat, vermogen of accessoires.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkSpartherm
MateriaalStaal
ModelVrijstaand
Minimale vermogen4,5 kW
Maximale vermogen7,7 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingMet autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurBrons, Bruin, Grijs, RVS, Wit, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandChamotte
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Chamotte binnenbekleding

Chamotte binnenbekleding

Vuurvaste steen van hoge kwaliteit

Houthaarden van Spartherm zijn aan de binnenkant voorzien van chamotte binnenbekleding. Chamotte is een vuurvaste steen van zeer hoge kwaliteit. Deze steensoort houdt de warmte goed vast wat zorgt voor een optimaal rendement.

U heeft keuze uit een lichte en donkere kleur chamotte. Bij Haardenexpert adviseren wij bijna altijd om te kiezen voor de donkere kleur. Vuur in combinatie met de donkere achtergrond geeft een bijzonder mooi contrast. Zo komt het mooie vlammenspel nóg meer tot z'n recht. Daarnaast heeft de donkere kleur ook nog een praktisch voordeel, want vuil als vegen en roetaanslag blijven (lang) onzichtbaar.

Eenvoudige reiniging van de ruit

Eenvoudige reiniging van de ruit

Door unieke en gepatenteerde techniek

De kachelruit van een liftdeurhaard van Spartherm is op een eenvoudige manier te reinigen dankzij een unieke en gepatenteerde techniek. Met behulp van een slim ontworpen hendel kunt u de deur kantelen of draaien. Vervolgens is het reinigen van de ruit een gemakkelijke klus geworden.

De deur van front- en tunnelhaarden kunt u kantelen. De 2- en 3-zijdige Spartherm-haarden maken gebruik van een draaisysteem.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Eco Design label

EcoDesign richtlijn

De norm met strengere eisen

Zeker weten dat u een houtgestookte haard gebruikt die aan de normen voldoet, nu en in de toekomst? De juiste keuze is dan deze prachtige houthaard. Het gehele assortiment voldoet aan de norm van EcoDesign die vanaf 2022 in is gegaan. Zo staan we garant voor een hoog rendement en zeer lage fijnstof uitstoot, met gegarandeerd veel stook plezier!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Spartherm Passo XS Houtkachels

De Spartherm Passo XS is een vrijstaande houtkachel van het merk Spartherm.
Ontvang aanbieding