• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Altech Torus Depot

Houtkachels
€ 3.777

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Altech Torus Depot
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Altech Torus Depot

Het merk Altech heeft binnen de Torus serie één van de meest hoogwaardige houthaarden uitgebracht: de Altech Torus Depot speksteenhaard. Met deze haard laat het merk zien de consument te begrijpen. De haard beschikt namelijk over een stijlvol design en de meest ver geoptimaliseerde verbrandingstechniek. Meer weten over deze tophaard van Nederlandse bodem? Bekijk hieronder alle informatie over de Altech Torus Depot kachel.

Het stijlvolle uiterlijk van de Torus Depot houthaard

Alle kachels uit de Torus serie zijn in de basis hetzelfde. Kenmerkend aan de Torus Depot is het houtvak. Vandaar ook de naam; Depot. Het houtvak bevindt zich onder het basisdeel en verhoogt op die manier de hele kachel. Het vak biedt de mogelijkheid om brandhout in te bewaren. De ruimte om de haard heen blijft zodoende opgeruimd. Ook zorgt dit ervoor dat het hout goed droogt voor gebruik. Dat komt het rendement zeker ten goede! Verder is de Altech Torus Depot riant bekleed met speksteen. Dit ziet u ook terug in het depot, waardoor de haard eenzelfde stijl heeft.

Om het stijlvolle uiterlijk compleet aan te laten sluiten in uw interieur, heeft u diverse kleurkeuzes te maken. Zo is het mogelijk om het gietijzer in lichtgrijs, antraciet of zwart te bestellen. Heeft u voor het speksteen liever geen naturel-kleur, maar dezelfde kleur als het gietijzer? Dat kan! Altech behandelt de haard in dat geval met een vuurvaste lak.

De Altech Torus Depot kachel creëert een warme deken

Een natuurstenen bekleding is niet alleen mooi om te zien, ook voor de verwarming heeft het grootse effecten. Speksteen neemt ontzettend veel warmte op. Daardoor blijft de haard lang warm. Zelfs nadat u al gestopt bent met stoken. Door deze hoge mate van warmteopslag, gaat weinig warmte verloren. De Torus Depot haard straalt deze warmte geleidelijk uit, waardoor op een gegeven moment zelfs de muren van uw woonruimte warm gaan voelen. Dat voelt als een warme deken. 

Het geoptimaliseerde verbrandingsproces van de Altech Torus Depot haard

Het optimaliseren van het verbrandingsproces is vanwege een aantal redenen belangrijk. Als eerste verbrandt het hout grondiger. Ten tweede worden temperaturen hoger, waardoor minder schadelijke reststoffen overblijven. Denk aan roet, as en fijnstof. Als laatste, stelt het u in staat om maximale hoeveelheid warmte uit een minimale hoeveelheid brandhout te halen. Het rendement van de Altech Torus Depot speksteenhaard is daardoor maarliefst 79,3%!

Altech Torus Depot kachel kopen?

Wilt u deze stijlvolle, spekstenen haard ook toevoegen aan uw interieur? Vraag dan een vrijblijvende aanbieding aan of bezoek onze showroom in Rijssen.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkAltech
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen8,0 kW
AansluitingBovenaansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet
AchterwandVlak
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Een kachel van speksteen

Een kachel van speksteen

Voel warmte, proef sfeer, zie kwaliteit.

De compacte speksteenkachels van Altech zijn uniek in de wereld van haarden en kachels. Kachels van Altech staan bekend om hun gebruiksgemak, design, rendement én duurzaamheid. Alles wat u van een speksteenkachel verwacht, is aanwezig in deze haard. Speksteenhaarden van Altech worden handgemaakt en voldoen aan de allerhoogste eisen en richtlijnen. En dat al meer dan 35 jaar lang!

Verschillende mogelijkheden

Verschillende mogelijkheden

Met en zonder depot/houtvak

Twee varianten Afmeting (bxhxd) Omschrijving
Altech Torus 51x83x42cm Basismodel
Altech Torus Depot 51x108x42cm Met depot/houtvak

Ontdek de andere series van Altech: Nobles, Grande Noblés, Massiv, Vision, Eclips, Ecosy en Max.

Massief speksteen

Massief speksteen

Hoog vermogen en rendement

Massief speksteen, dát is de basis van elke speksteenkachel van Altech. Dit houdt in dat het grootste deel van de haard bestaat uit speksteen wat is geplaatst in een gietijzeren frame. Afhankelijk van het model haard wordt er 100 tot 300 kg speksteen gebruikt. Met uitzondering van de Massiv, daar ligt het gewicht met 900 tot 1100 kg een stuk hoger.

Maximale warmte

Maximale warmte

Uit elk houtblok

Speksteen functioneert eigenlijk net als een accu. Warmte wordt opgeslagen in de steen en straalt vervolgens de ruimte in. Tot maar liefst 10 uur na het doven van het vuur straalt de steen nog warmte uit. Mede daardoor behoort een speksteenkachel tot een van de meest duurzame haarden. U haalt gegarandeerd het maximale rendement uit een houtblok, elke keer weer.

Kleurmogelijkheden

Kleurmogelijkheden

Speksteen naturel en uni-kleur zwart

Deze speksteenkachel kan worden uitgevoerd in twee verschillende kleuren. Welke kleur past het beste in uw interieur?

Lichtgrijs Traditionele speksteenkleur met antraciet frame
Uni-kleur zwart Zwarte speksteenkleur en frame

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Altech Torus Depot Houtkachels

De Altech Torus Depot is een vrijstaande houtkachel van het merk Altech.
Ontvang aanbieding