Home pagina

Hero cover image

Op zoek naar
een nieuwe
haard?

Bekijk al onze haarden en kachels

Wij staan iedere dag
voor u klaar

Haardadvies

Haardadvies

In de showroom of op afstand

Met meer dan 10 jaar ervaring is onze kennis en werkervaring ruimschoots aanwezig. Dat merkt u direct tijdens uw persoonlijke afspraak. Geheel vrijblijvend, enthousiast en met volle overtuiging gaan wij met u in gesprek. Of het nu gaat om een oriënterend of verkennend gesprek. We helpen u dan ook graag verder en nodigen u van harte uit om een afspraak te maken voor een persoonlijk adviesgesprek.

Ik wil graag haardadvies

Daarom kiest u voor Haardenexpert

Dé haardenexpert

Dé haardenexpert

Wij denken graag met u mee, van haard tot complete opstelling.

Groot installateursnetwerk

Groot installateursnetwerk

Altijd dichtbij, afstand is geen probleem. Wij rekenen nooit voorrijkosten.

Klantwaardering 8,8

Klantwaardering 8,8

Ruim 3500 haarden geplaatst, klanten waarderen ons met een 8,8.

Exclusieve showroom

Exclusieve showroom

Sfeer proeven en trends bekijken. Ontdek de nieuwste haarden.

Over Haardenexpert

Over Haardenexpert

Meer dan 10 jaar de expert in haarden

Haardenexpert is al vele jaren een van de meest toonaangevende haarden- en kachel zaken. Dat vinden we belangrijk en daar zijn we natuurlijk supertrots op! Door onze persoonlijke benadering en korte lijnen bent u altijd verzekerd van passend advies en een stijlvolle oplossing.

Met reeds 10 jaar ervaring op de markt en een aanstekelijke passie voor het vak gaan wij verder dan de traditionele verkoop. Wij creëren unieke en eigenzinnige haardopstellingen. Daarom vindt u bij Haardenexpert alleen haarden & kachels van absolute topmerken. Onze experts vertellen u hier graag meer over.

Lees verder over Haardenexpert
 

Haardopstellingen

Combineer een haard met meubel

Stel uw vraag aan onze expert

Alles weten over onze haarden en kachels? Onze expert vertelt graag waar u op moet letten en wat er mogelijk is.

Neem contact op

Haardenshowroom in Rijssen

Proef sfeer, voel warmte, bekijk verschillen

Kenniscentrum

Onze expert vertelt

Houtkachels
wat kost een openhaard
 • 27 - 05 - 2016
 • Leestijd: 4 minuten

Wat kost een open haard?

Vind je het ook zo mooi, een sfeervolle haard of kachel in de kamer? Je bent momenteel druk bezig met het oriënteren op een gashaard of houtkachel en dan rijst daar natuurlijk de vraag: Wat kost een open haard? Het is namelijk een investering waarvan je wilt dat die jarenlang meegaat. Onder 'open haard' verstaan we trouwens niet de authentieke open haard, maar een gesloten houtkachel en gashaard. In deze blog laat ik je zien wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf van een open haard en wat dit kost. Om jou een beter beeld te scheppen, vindt je in dit artikel een beknopt overzicht van de kosten die een 'open haard' met zich meebrengt.

Lees verder
Gashaarden
Gashaard afvoer naar buiten
 • 23 - 05 - 2016
 • Leestijd: 6 minuten

Gasafvoer naar buiten

Vanzelfsprekend moeten de verbrandingsgassen, die de gashaard ontwikkelt, op een verantwoorde en veilige manier naar buiten worden afgevoerd. Deze rookgassen zijn op twee manieren te vervoeren, namelijk met een open of een gesloten verbrandingssysteem. In deze blog worden de verschillen van beide systemen kort toegelicht. Daarnaast komen zaken als de plaatsing van het rookkanaal, het DRU Powervent systeem en de juiste diameter van het rookgasafvoerkanaal aan bod.

Lees verder
Houtkachels
hoeveel kw houtkachel
 • 18 - 05 - 2016
 • Leestijd: 9 minuten

Hoeveel kW houtkachel heb ik nodig?

Bij de aanschaf van een houtkachel is het van belang om het juiste nominale vermogen te kiezen voor jouw woonsituatie. Dit is het vermogen dat de kachel continu aan jouw woonruimte kan leveren. Hierbij stel je jezelf de vraag: Hoeveel kW houtkachel heb ik nodig? Een houtkachel presteert namelijk het beste wanneer je met het nominale vermogen stookt. Maar hoe bepaal je welk vermogen ideaal bij jouw woonruimte past? Om jou goed op weg te helpen, heb ik speciaal voor jou een aantal tips voor op een rijtje gezet.

Lees verder
Gashaarden
kosten gashaard
 • 10 - 05 - 2016
 • Leestijd: 4 minuten

Wat kost een gashaard?

Ben je van plan om binnenkort of in de toekomst een sfeervolle gashaard of gaskachel aan te schaffen? En wil je weten waar je rekening mee moet houden en wat de kosten zijn? Dan ben je bij het juiste artikel terecht gekomen. Tijdens jouw zoektocht richt jij je allereerst op de prijs van de haard. Een logische keus. Maar veel mensen vergeten de bijkomende kosten zoals de installatie, het pijpmateriaal, het onderhoud en de opties voor het interieur en exterieur. En aangezien een gashaard een langdurige investering is waar je jarenlang van geniet, moet je goed voorbereid op pad gaan. Niemand wilt, bij het kopen van een luxe product, voor verrassingen komen te staan. Daarom heb ik de belangrijkste aandachtspunten speciaal voor jou op een rijtje gezet. Aan het einde van het artikel heb jij antwoord op de volgende vraag gekregen: Wat kost een gashaard?

Lees verder
Houtkachels
 • 14 - 04 - 2016
 • Leestijd: 7 minuten

Hoe maak ik de ruit schoon van mijn houtkachel?

Tijdens het stoken met hout ontstaat er altijd roet en ander vuil binnen de houtkachel. Hierdoor bestaat de kans dat de aanslag op uw kachelruit komt. Het gevolg is dat u het prachtige vlammenspel nauwelijks kunt bekijken. U heeft de houtkachel natuurlijk voor de plezierige warmte, maar ook voor de huiselijkheid. Het verdwalen in de verleidende vlammen is namelijk voor veel mensen een ontspannen bezigheid. Tegenwoordig zijn houtkachels standaard voorzien van een bijzonder schoonruitsysteem. Dit ziet u bijvoorbeeld terug bij het AirWash-systeem van de merken Dovre, Lotus, Drooff en Spartherm. Dankzij deze techniek komen de vlammen niet in contact met de kachelruit, waardoor het glas uitermate schoon blijft. Toch is het niet te voorkomen dat de ruit, tijdens het stoken, een vieze laag opneemt. Daarom is het vereist om de kachelruit regelmatig schoon te maken. Om u goed op weg te helpen, heeft Haardenexpert een aantal praktische tips voor u samengesteld. U zult met deze tips ongehinderd blijven genieten van het prachtige vlammenspel van uw houtkachel.

Lees verder
Houtkachels
houtkachel merken
 • 15 - 12 - 2015
 • Leestijd: 3 minuten

Beste houtkachel merken

In jouw zoektocht naar het beste merk houtkachel heb je heel wat keuzes te maken. Eén daarvan is het merk van de houtkachel. Wellicht vraag jij je af: wat zijn de beste houtkachel merken? Bij Haardexpert bieden we een heel aantal gerenommeerde en de beste merken aan voor de houtkachel. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat elk merk in ons assortiment behoort tot de beste houtkachel merken. In deze blog lichten we er een aantal uit.

Lees verder