• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 790 T

Houtkachels
€ 6.090

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 790 T

De Contura 790T geeft een vuur dat de gehele kamer vult. Het is een moderne kachel en zo ook de techniek. De kachel is voorzien van warmtevasthoudend speksteen. De Contura 790T brengt een modern ontwerp samen met een klassieke omlijsting van het vuur.  

Rendement Contura 790 T

De contura 790T heeft een zeer hoog rendement daardoor is het altijd zeer effectief stoken. Het hout zal niet zomaar uit de kachel kunnen vallen, aangezien de Contura 790T beschikt over een speciaal houtrooster.

Over Contura

Contura zorgt voor het design en de productie van hoogwaardige Scandinavische houtkachels. Met dank aan het Zweedse vakmanschap zorgt het bedrijf voor een prachtige elegantie en efficiëntie, waarbij het streven naar voortdurende verbetering centraal staat.

De kachels presenteren een optimale samensmelting van uitmuntendheid in vakmanschap, esthetiek en gebruiksgemak. Een van de meest doeltreffende aspecten is het vooruitstrevende Clean Burning System. Middels het leiden van warme lucht langs de ruiten, belooft dit systeem een minimale ophoping van roet en as, wat resulteert in een helder zicht op het vuur.

Verder zijn alle Contura kachels uitgerust met het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat een garantie biedt voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Elke kachel wordt intensief getest op kwaliteit alvorens deze de fabriek verlaat, waardoor u zich kunt verzekeren dat u straks maximaal geniet.

Een vrijstaande haard is een gezellige toevoeging voor uw interieur

Een vrijstaande haard, gelijk aan de schitterende Contura 790 T, voegt niet alleen stijl toe aan uw interieur, maar biedt bovendien een unieke veelzijdigheid.

Met zijn fijne warmte en geweldige vlammenspel steelt de Contura 790 T de show, waardoor de haard goed tot zijn recht komt. Wat dit model nog interessanter maakt, is de keuzevrijheid wat betreft installatie. U monteert deze haard zonder moeilijk te doen op iedere gewenste plek, waarbij flexibiliteit en gemak hand in hand gaan. Zet de haard bijvoorbeeld midden in uw zithoek. Of ga voor een mooie roomdivider waardoor u de leefruimte met klasse opdeelt.

Contura 790 T aanschaffen

Wilt u meer weten over de Contura 790 T en wat deze haard u te bieden heeft? Neem gerust contact met de adviseurs van Haardenexpert op. We ondersteunen u graag met uitmuntend advies. 

Wanneer u de aangename sfeer van onze haarden wilt ervaren, dan nodigen wij u van harte uit om langs te komen in onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Hiermee kunt u de beslissing maken of de Contura 790 T voldoet aan uw eisen en kunt u zich laten verrassen door alle mogelijkheden. 

Heeft u geen tijd om ons te bezoeken, maar wilt u wel met een deskundige medewerker de mogelijkheden bekijken? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Grijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm159,3
Breedte cm55,6
Diepte cm40,7
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 700

Kies de juiste Contura 700

Verschillende mogelijkheden

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Kleur
Contura 710 Front 115,1x45,9x37,2cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 720T Front 117,9x55,6x40,7cm Zwart met speksteen
Contura 750 3-zijdig 115,1x45,9x37,2cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 750A 3-zijdig 115,1x45,9x37,2cm Zwart met aluminium
Contura 780 3-zijdig 120x45,9x37,2cm Zwart, op voet
Contura 790T 3-zijdig 159,3x55,6x40,7cm Zwart, met speksteen

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 790 T Houtkachels

De Contura 790 T is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding