• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 750

Houtkachels
€ 3.850

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 750

Door oog voor de kleinste details is Contura 750 een mooi meubelstuk dat door het vuur tot leven komt. De Contura 750 is een schitterende houtkachel. De Contura 750 heeft een hoog geplaatste verbrandingskamer en de zeer royale ruiten maken de kachel tot het brandende hart van het huis. Bij de Contura 750 kunt u ook een houtvak laten leveren. Door het houtvak wordt het hout snel droog en kan het beter branden.

Waarom Contura

Contura specialiseert zich in het ontwerp en de productie van premium Scandinavische houtkachels. Als fabrikant met een uitstekende reputatie in Zweden en Europa, is de doelstelling tijdloze klasse en efficiëntie in al haar kachels.

Alle kachels leveren een uitstekende mix van kwaliteit, design en functionaliteit. Het slimme Clean Burning System schittert als een van de meest nuttige kenmerken. Dit geavanceerde systeem zorgt ervoor dat de kachelruit vrij blijft van roet en as door verwarmde lucht langs de glasoppervlakten te leiden.

Tevens dragen alle Contura haarden het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid verzekert. Iedere kachel wordt grondig gecheckt op kwaliteit voordat deze de fabriek verlaat, waardoor u volledig zeker bent dat u straks volop geniet.

Een vrijstaande haard: een mooie toevoeging aan uw interieur

Profiteer van de flair van een vrijstaande haard, zoals de verbluffende [Contura 750, die uw woonruimte vult met klasse en praktische aspecten.

Met zijn warme gloed en intrigerende vuurbeeld maakt de Contura 750 een diepe indruk, waardoor de haard perfect tot zijn recht komt. Wat ervoor zorgt dat dit model nog boeiender is, is de flexibiliteit zodra het op installatie aankomt. U zet deze haard zonder moeilijk te moeten doen op de plek naar wens, waarbij flexibiliteit en gemak hand in hand gaan. Kies bijvoorbeeld om de [merkmodel] in een knus hoekje te plaatsen, als eyecatcher van de zithoek, of laat de haard stralen als een geweldige roomdivider, waardoor u een grotere oppervlakte op een stijlvolle manier kunt opdelen.

Meer informatie over de Contura 750?

Bent u op zoek naar extra informatie over de Contura 750? Neem vooral contact met de adviseurs van Haardenexpert op. We ondersteunen u graag met uitstekend advies. 

Wilt u graag de sfeer van onze haarden meemaken, dan verwelkomen we u graag in onze luxe showroom in Apeldoorn of Rijssen. Hierdoor weet u of de Contura 750 goed past bij uw wensen en kunt u zich direct laten inspireren door het omvangrijke assortiment. 

Geen tijd om langs te komen in de showroom, maar wilt u wel samen met een specialist bekijken wat mogelijk is? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalGietijzer
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAntraciet, Grijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm115,1
Breedte cm45,9
Diepte cm37,2
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 700

Kies de juiste Contura 700

Verschillende mogelijkheden

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Kleur
Contura 710 Front 115,1x45,9x37,2cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 720T Front 117,9x55,6x40,7cm Zwart met speksteen
Contura 750 3-zijdig 115,1x45,9x37,2cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 750A 3-zijdig 115,1x45,9x37,2cm Zwart met aluminium
Contura 780 3-zijdig 120x45,9x37,2cm Zwart, op voet
Contura 790T 3-zijdig 159,3x55,6x40,7cm Zwart, met speksteen

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 750 Houtkachels

De Contura 750 is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding