• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 750 A

Houtkachels
€ 4.290

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 750 A

Er ontstaat een fraai contrast tussen het aluminium en het schijnsel van de vlammen. Wilt u een trendy element in huis niet alleen nu, maar nog vele jaren? Dan is de Contura 750A een keuze die voor zich spreekt. Zowel de zijkanten als de achterkant zijn bekleed met aluminium, waardoor de Contura 750A extra fraai staat op een draaiplateau of zuil midden in de ruimte.

Accessoires Contura 750 A

Wanneer u voor een Contura 750A wandmodel kiest kunt u er nog wat extra accessoires bij kiezen om de Contura 750A een luxueuzer jasje te geven.

Het merk Contura

Contura houdt zich bezig met de creatie en productie van hoogwaardige Scandinavische houtkachels. Als een ambitieuze speler in zowel de Zweedse als Europese markten, legt het bedrijf de nadruk op de subtiele nuances van tijdloze klasse en efficiëntie in elk product.

De kachels zorgen voor een naadloze samensmelting van uitmuntendheid in vakmanschap, uitstraling en bruikbaarheid. Een opvallend slimme feature is het innovatieve Clean Burning System. Middels het leiden van warme lucht langs de ruiten, garandeert dit systeem een geringe ophoping van roet en as, wat resulteert in een helder zicht op het vuur.

Alle Contura haarden zijn voorzien van het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat inhoudt dat ze te vertrouwen zijn en het milieu ontzien. Elke kachel wordt grondig gecontroleerd op kwaliteit alvorens deze de fabriek verlaat, waardoor u zich kunt verzekeren dat u straks volop geniet.

Stijl en warmte met een vrijstaande haard

De Contura 750A is een vrijstaande haard. Dit creëert niet alleen een gevoel van luxe, maar biedt ook een bijzondere veelzijdigheid.

Met dank aan zijn fijne warmte en geweldige vlammenspel is de Contura 750A de ster van de ruimte, met als gevolg dat de haard optimaal tot zijn recht komt. Wat dit model nog interessanter maakt, is de flexibiliteit zodra het op installatie aankomt. Hierdoor kunt u eenvoudig kiezen of u de haard in een hoek wilt plaatsen, de haard op een willekeurige plek in de ruimte wilt plaatsen of splits de ruimte op door de haard als roomdivider in te zetten.

Nog vragen over de Contura 750A

Zoekt u meer informatie over de Contura 750A? Neem vooral contact met de adviseurs van Haardenexpert op. We begeleiden u graag met uitmuntend advies. 

Bezoek onze sfeervolle showrooms in Apeldoorn of Rijssen en laat u inspireren door de sfeer van onze haarden. Hierdoor komt u erachter of de Contura 750A perfect aansluit bij uw wensen en kunt u zich meteen laten inspireren door het brede aanbod. 

Bent u niet in staat om onze showroom te bezoeken, maar wilt u toch graag de mogelijkheden bespreken met een deskundige medewerker? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalGietijzer
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen7,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement80% tot 85%
Breedte ruit20 cm tot 40 cm
KleurAlu-Zilver, Antraciet, Grijs, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm115,1
Breedte cm45,9
Diepte cm37,2
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 700

Kies de juiste Contura 700

Verschillende mogelijkheden

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Kleur
Contura 710 Front 115,1x45,9x37,2cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 720T Front 117,9x55,6x40,7cm Zwart met speksteen
Contura 750 3-zijdig 115,1x45,9x37,2cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 750A 3-zijdig 115,1x45,9x37,2cm Zwart met aluminium
Contura 780 3-zijdig 120x45,9x37,2cm Zwart, op voet
Contura 790T 3-zijdig 159,3x55,6x40,7cm Zwart, met speksteen

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 750 A Houtkachels

De Contura 750 A is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding