• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 310

Houtkachels
€ 3.450

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 310

De Contura 310 is een moderne houtkachel met een front vuurzicht. De haard is voorzien van een brede ruit, waardoor de dansende vlammen goed zichtbaar zijn. De haard is voorzien van strakke lijnen waardoor hij tijdloos is en in de wat moderne interieurs goed tot zijn recht komt. De haard is volledig vervaardigd uit speksteen. Het voordeel hiervan is dat er een hoge verbrandingstemperatuur wordt bereikt. Hierdoor is er direct ook sprake van een schone verbranding. Daarnaast zorgt speksteen voor een aangename stralingswarmte. De haard blijft tevens, nadat de vlammen zijn gedoofd, nog 10 uur behaaglijk warm. 

Het merk Contura

Contura zorgt voor het design en de productie van uitstekende Scandinavische houtkachels. Dankzij het Zweedse vakmanschap zorgen ze voor een smaakvolle elegantie en efficiëntie, waarbij het streven naar voortdurende verbetering centraal staat.

De kachels presenteren een optimale samensmelting van excellentie in vakmanschap, esthetiek en gebruiksgemak. Het slimme Clean Burning System schittert als een van de meest functionele kenmerken. Hierdoor blijft de kachelruit schoon door verwarmde lucht langs de ruiten te leiden, waardoor roet en as geminimaliseerd worden.

Tevens dragen alle Contura haarden het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid garandeert. Elke kachel wordt grondig gecontroleerd op kwaliteit, voorafgaand aan dat deze de fabriek verlaat, waardoor u volledig zeker bent dat u straks volop geniet.

Technische specificaties Contura 310

De Contura 310 heeft een vermogen van 5 tot 9 kW. Hiermee is hij geschikt voor middelgrote woningen. Daarnaast heeft de Contura 310 een rendement van 77% wat betekent dat er weinig warmte verloren gaat. De haard is voorzien van energieklasse A. 

Afmeting Contura 310

De Contura 310 heeft een afmeting van 75 centimeter breed, 85 centimeter hoog en 37,5 centimeter diep.

Ontdek meer over de Contura 310

Bent u geïnteresseerd in de Contura 310 en wilt u inzicht in de mogelijkheden? Aarzel niet om ons te benaderen. We helpen u graag met uitmuntend advies. 

Wilt u graag de sfeer van onze haarden ervaren, dan nodigen wij u van harte uit om onze luxe showroom in Apeldoorn of Rijssen te bezoeken. Hierdoor komt u erachter of de Contura 310 goed aansluit bij uw verwachtingen en kunt u zich direct laten inspireren door het grote assortiment. 

Bent u niet in de gelegenheid om ons te bezoeken, maar wilt u toch graag het beste advies van een deskundige medewerker? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalStaal
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen3,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet
AfstandsbedieningNee
Hoogte cm75,0 cm
Breedte cm85,0 cm
Diepte cm37,5 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 300

Kies de juiste Contura 300

Maak uw keuze

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 310 Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 310G Front 85,0x75,0x37,5cm Wit, glazen deur
Contura 320AG Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, glazen deur, artstone
Contura 320T Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, gietijzeren deur, speksteen
Contura 320TG Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, glazen deur, speksteen
Contura 320A Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, gietijzeren deur, artstone
Contura 330G Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, glazen deur, optioneel: houtvak/lade

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 310 Houtkachels

De Contura 310 is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding