• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 330 glass

Houtkachels
€ 3.295

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 330 glass
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 330 glass

De Contura 330 glass is een prachtige inzet houtkachel met een strakke afwerking. De haard is uitermate geschikt om in een schouw of los op een plateau te plaatsen. Door zijn moderne en tijdloze uitstraling past hij in vele verschillende interieurstijlen. De Contura 330 kan worden uitgevoerd met speksteen of artstone bekleding.

Over Contura

Contura richt zich op het ontwerp en de fabricage van premium Scandinavische houtkachels. Als een gedreven speler in zowel de Zweedse als Europese markten, vinden ze een tijdloos product en efficiëntie belangrijk in elk product.

Deze kachels bieden een uitstekende balans tussen excellentie, esthetiek en gebruiksgemak. Een buitengewoon handige functie is het innovatieve Clean Burning System. Hierdoor blijft de kachelruit schoon door verwarmde lucht langs de ruiten te laten stromen, dit resulteert in dat roet en as geminimaliseerd worden.

Alle Contura kachels zijn goedgekeurd met het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat hun degelijkheid en duurzame karakter bevestigt. Voordat ze de fabriek verlaten, worden alle kachels zorgvuldig beoordeeld op kwaliteit, zodat u zeker bent van een uitmuntende ervaring.

Technische specificaties Contura 330 Glass

De haard kan zowel achter als boven worden aangesloten op een 150mm rookkanaal. De haard beschikt over een vermogen van 9kW waardoor hij geschikt is in middelgrote woningen. De haard beschikt over een rendement van 79% wat betekent dat er tijdens de verbranding weinig warmte verloren gaat. De Contura 330 beschikt over energielabel A. 

Afmeting Contura 330 Glass

De Contura 330 heeft een afmeting van 59 centimeter hoog, 113 centimeter breed en 47 centimeter diep. Een mooi formaat die ruimte biedt aan houtblokken met een lengte van maximaal 50 centimeter. 

Meer weten over de Contura 330 glass?

Wilt u meer informatie over de Contura 330 glass en wat deze haard u te bieden heeft? Twijfel niet om ons te benaderen. We ondersteunen u graag met persoonlijk advies. 

Wilt u graag de sfeer van onze haarden meemaken, dan verwelkomen we u graag in onze luxe showroom in Apeldoorn of Rijssen. Dit maakt het mogelijk om te beslissen of de Contura 330 glass naadloos aansluit op uw eisen, terwijl u op hetzelfde moment wordt geïnspireerd door ons brede aanbod. 

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om onze showroom te bezoeken, maar toch de opties met een expert willen bespreken, staan wij voor u klaar. Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalStaal
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen5,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm75,0 cm
Breedte cm85,0 cm
Diepte cm37,5 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 300

Kies de juiste Contura 300

Maak uw keuze

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 310 Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 310G Front 85,0x75,0x37,5cm Wit, glazen deur
Contura 320AG Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, glazen deur, artstone
Contura 320T Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, gietijzeren deur, speksteen
Contura 320TG Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, glazen deur, speksteen
Contura 320A Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, gietijzeren deur, artstone
Contura 330G Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, glazen deur, optioneel: houtvak/lade

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 330 glass Houtkachels

De Contura 330 glass is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding