• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 320 A

Houtkachels
€ 3.775

Snel geregeld
Een offerte op maat

Banner: Contura 320 A
  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 320 A

De Contura 320 A is een prachtige vrijstaande houtkachel.

Waarom Contura

Contura houdt zich bezig met het design en de productie van excellente Scandinavische houtkachels. Als een ambitieuze speler in zowel de Zweedse als Europese markten, vinden ze een tijdloos product en efficiëntie belangrijk in elk product.

Deze kachels bieden een juiste mix van excellentie, esthetiek en gebruiksgemak. Het slimme Clean Burning System schittert als een van de meest nuttige kenmerken. Hierdoor blijft de kachelruit schoon door verwarmde lucht langs de ruiten te leiden, met als gevolg dat roet en as geminimaliseerd worden.

Daarnaast dragen alle Contura haarden het CE-keurmerk en voldoen ze aan het EcoDesign keurmerk, wat de betrouwbaarheid en duurzaamheid garandeert. Voorafgaand aan het vertrek uit de fabriek, worden alle kachels nauwkeurig beoordeeld op kwaliteit, zodat u zeker bent van een uitmuntende ervaring.

Een vrijstaande haard: het sfeervolle hart van uw ruimte

De Contura 320 A is een vrijstaande haard. Dit voegt niet alleen een vleugje luxe toe aan uw interieur, maar biedt ook een bijzondere veelzijdigheid.

Zo is de Contura 320 A een prachtige en stijlvolle haard dankzij het vlammenspel en de warme gloed waar u niet omheen kunt. Een extra voordeel van dit model zijn de verschillende opties voor installatie. Het is mogelijk om deze haard eenvoudig op iedere gewenste plek in de kamer neer te zetten, waarbij flexibiliteit en gebruiksgemak een belangrijk punt zijn. Besluit om de haard in een sfeervol hoekje neer te zetten, als centraal punt van de zithoek, of laat de haard sprankelen als een fantastische doorkijkhaard, waarmee u de ruimte op een smaakvolle wijze kunt verdelen.

Ontdek meer over de Contura 320 A

Wilt u meer ontdekken over de Contura 320 A en wat de voordelen van deze haard zijn? Wij horen graag van u. We ondersteunen u graag met persoonlijk advies. 

Kom langs in onze luxe showrooms in Apeldoorn of Rijssen en laat u inspireren door de sfeer van onze haarden. Dit biedt u de gelegenheid om te bekijken of de Contura 320 A perfect past bij uw eisen, en u kunt zich direct laten betoveren door de diversiteit van onze haarden. 

Geen tijd voor een bezoek aan onze showroom, maar wilt u wel samen met een deskundige medewerker bekijken wat mogelijk is? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen5,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm75,0 cm
Breedte cm85,0 cm
Diepte cm37,5 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 300

Kies de juiste Contura 300

Maak uw keuze

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 310 Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 310G Front 85,0x75,0x37,5cm Wit, glazen deur
Contura 320AG Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, glazen deur, artstone
Contura 320T Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, gietijzeren deur, speksteen
Contura 320TG Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, glazen deur, speksteen
Contura 320A Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, gietijzeren deur, artstone
Contura 330G Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, glazen deur, optioneel: houtvak/lade

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 320 A Houtkachels

De Contura 320 A is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding