• De échte expert in haarden en kachels.
  • Gegarandeerd het beste advies.
  • Vakkundige installatie, overal in Nederland.
  • Ook voor (maatwerk)interieurbouw.

Contura 320 A Glass

Houtkachels
€ 3.925

Snel geregeld
Een offerte op maat

Graag eerst even advies?

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Bezoek aan huis, ook in uw regio
  • Altijd de beste prijs van Nederland en België
  • De echte Haardenexpert, met meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe showrooms in Apeldoorn en Rijssen

Omschrijving Contura 320 A Glass

De Contura 320A Glass is een prachtige houtkachel met een horizontale ruit. Dit zorgt er voor dat je prachtig zicht hebt op de vlammen. De haard heeft strakke lijnen en past daardoor goed in moderne interieurs. De glazen deur maakt het helemaal af. De Contura 320A Glass is vervaardigd uit speksteen. Dit materiaal zorgt er voor dat de warmte lang wordt vastgehouden, ook wanneer het vuur in de haard al is gedoofd.

Over Contura

Contura houdt zich bezig met de creatie en productie van hoogwaardige Scandinavische houtkachels. Als fabrikant met een uitstekende reputatie in Zweden en Europa, ambieert het bedrijf tijdloze uitstraling en efficiëntie in al haar kachels.

In alle kachels komt de topkwaliteit, innovatief design en praktische functionaliteit naar voren. Het slimme Clean Burning System springt eruit als een van de meest praktische kenmerken. Door de ongeëvenaarde werking houdt dit systeem de kachelruit schoon door verwarmde lucht langs de oppervlakten te laten stromen. Hierdoor wordt roet en as effectief verminderd.

Alle Contura kachels zijn uitgerust met het CE-keurmerk en voldoen aan het EcoDesign keurmerk, wat inhoudt dat ze betrouwbaar zijn en het milieu sparen. Alvorens ze de fabriek verlaten, worden alle kachels zorgvuldig beoordeeld op kwaliteit, zodat u zeker bent van een uitstekende ervaring.

Technische specificaties Contura 320A Glass

De Contura 320A Glass heeft een vermogen van 9kW wat hem geschikt maakt voor middelgrote ruimtes. De haard heeft een rendement van 76%. Er gaat tijdens de verbranding dus weinig warmte verloren. De haard kan worden aangesloten op een rookkanaal van 150 mm. De haard is voorzien van energielabel A. 

Afmetingen Contura 320A Glass

De Contura 320A Glass heeft een breedte van 75 centimeter, een hoogte van 85 centimeter en een diepte van 37,5 centimeter.

Mogelijkheden Contura 320A Glass

De Contura 320A Glass kan optioneel worden aangeschaft met houtvak. Deze past uiteraard bij de uitstraling van de haard. Deze optie is tegen meerprijs.

Meer informatie over de Contura 320 A Glass?

Zoekt u extra informatie over de Contura 320 A Glass? Neem gerust contact met onze adviseurs op. We begeleiden u graag met uitstekend advies. 

Zodra u de unieke ambiance van onze haarden wilt meemaken, bezoek dan onze showrooms in Apeldoorn of Rijssen. Hiermee kunt u vaststellen of de Contura 320 A Glass voldoet aan uw eisen en kunt u zich laten verwonderen door alle mogelijkheden. 

Is uw agenda te vol om onze showroom te bezoeken, maar wilt u wel met een specialist de mogelijkheden onderzoeken? Neem contact met ons op.

Productspecificaties

BrandstofHout(blokken)
MerkContura
MateriaalSpeksteenkachel
ModelVrijstaand
StijlScandinavische houtkachel, Zweedse houtkachel
Minimale vermogen5,0 kW
Maximale vermogen9,0 kW
AansluitingBovenaansluiting, Achteraansluiting
Afvoerdiameter150mm
Externe luchttoevoerMet externe luchttoevoer
Automatische LuchtregelingZonder autom. luchtregeling
DeurDraaideur
Rendement75% tot 80%
Breedte ruit40 cm tot 60 cm
KleurAntraciet, Zwart
AfstandsbedieningNee
AchterwandVermiculiet
Hoogte cm75,0 cm
Breedte cm85,0 cm
Diepte cm37,5 cm
Haard soortHout

Gerelateerde categorieën

Kachels van Contura

Kachels van Contura

Zekerheid van Zweedse kwaliteit

Een Contura houtkachel wordt geproduceerd in Zweden, in een van de modernste kachelfabrieken ter wereld. Hier vindt het ontwerp en de productontwikkeling van Contura houtkachels plaats. Evenals de montage van alle kachel onderdelen. Daardoor is er volledige controle over de kwaliteit in al haar facetten. Contura kachels worden in heel Europa verkocht en gewaardeerd om hun tijdloze ontwerp, effectiviteit en hoge kwaliteit.

✅ Zweedse kwaliteit producten
✅ Uitvinder van bewust stoken
✅ Persoonlijk samenstellen met accessoires
✅ Kachels voor élke woonstijl

Contura 300

Kies de juiste Contura 300

Maak uw keuze

Haard Vuurzicht Afmeting (hxbxd) Omschrijving
Contura 310 Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, gietijzeren deur
Contura 310G Front 85,0x75,0x37,5cm Wit, glazen deur
Contura 320AG Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, glazen deur, artstone
Contura 320T Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, gietijzeren deur, speksteen
Contura 320TG Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, glazen deur, speksteen
Contura 320A Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, gietijzeren deur, artstone
Contura 330G Front 85,0x75,0x37,5cm Zwart, glazen deur, optioneel: houtvak/lade

Automatische startfunctie

Voor snelle ontbranding

Een uniek kenmerk van Contura is de innovatieve automatische startfunctie die de luchtstroom door het rooster regelt. Hierdoor kan de deur gesloten blijven tijdens het aansteken van de houtblokken. De houthaard functioneert daarmee volledig onafhankelijk van de lucht in de ruimte. Bovendien geeft het een veilig gevoel om de kacheldeur tijdens het aansteken niet open te hoeven laten.

Handige boostfunctie

Nagloeiende as 'redden'

De boostfunctie zorgt ervoor dat u nagloeiende as die bijna gedoofd is, kunt ”redden”. Zet de linkerhendel open, zodat er verse zuurstof vanaf de onderzijde wordt aangevoerd. Op deze wijze wordt het gloeiende as opgestookt, waarmee u nieuw hout kunt aansteken. Kort daarna kunt u dan weer genieten van een prachtig, warm vuur.

Stook verantwoord

Stook verantwoord

Kies bewust

Stoken op hout bespaart u geld op de energierekening en is beter voor het milieu. De kachels van Contura hebben een moderne en effectieve verbrandingstechniek en behoren tot de meest effectieve ter wereld. De uitstootniveaus liggen onder de Zweedse en Europese grenswaarden, op voorwaarde dat u op de juiste manier stookt. In ons blog goed hout stoken staan 10 tips verzameld over het stoken van uw kachel. Dat is het beste voor u én voor het milieu.

Uw houtkachel aansteken

Het advies van dé expert

Overweegt u om een houtkachel te kopen, dan is het belangrijk om verantwoord uw kachel aan te steken. Daarom is de Zwitserse stookmethode bedacht. Bij deze methode bouwt u een houtstapel van onder tot boven als een toren. Het meest brandbare hout ligt bovenop en de grotere blokken onderop. Bovenop de stapel hout ligt een aanmaakblokje, zodat het vuur van boven naar beneden ontbrandt. Hierdoor kunt u niet alleen uw huis sneller verwarmen, maar ook de rookoverlast verminderen. Dus, alleen maar voordelen!

Ontdek de mogelijkheden

bij Haardenexpert

Contura 320 A Glass Houtkachels

De Contura 320 A Glass is een vrijstaande houtkachel van het merk Contura.
Ontvang aanbieding